logoImpact EST nr. 855 - 28.01.2021

cristian-dimaAcesta este Programul economic ALDE, prezentatși la Galaţi de preşedintele executiv al ALDE, Cristian Dima. Programul economic al ALDE, făcut public săptămâna trecută,  prevede crearea a 500.000 de locuri de muncă, adoptarea programului ”Prima Afacere”, creşterea investiţiilor străine şi acordarea a 50.000 de euro repatriaţilor care îşi deschid afaceri. În acest sens, Cristian Dima vorbește de înfiinţarea în Guvernul condus și de liderii ALDE, a unui Minister pentru Românii de Pretutindeni, și nu doar a actualei Direcţii din MAE. Modelul de urmat pentru acest stadiu poate fi cel aplicat în Israel, ce are un PIB foarte mare deoarece a folosit eficient resursa umană adusă din diaspora. Programul economic al ALDE, intitulat „România – a 7-a putere economică a Europei”este structurat pe două capitole principale: ”Creştere sustenabilă” şi ”Programe adresate diasporei şi generaţiei următoare“. Crearea a 500.000 de noi locuri de muncă permite ajungerea a cinci milioane de angajaţi“. „Astfel, numărul angajaţilor va depăşi numărul pensionarilor de asigurări sociale”’, prevede ALDE în programul economic.
Programul ALDE este „o busolă care ne arată direcţia în care România trebuie să meargă” spune Cristian Dima. ”Libertatea economică este o formă de progres”-accentuează liderul ALDE Galaţi. Numai prin creşterea medie anuală de cel puţin 6% a PIB” şi utilizarea Fondului de investiţii şi dezvoltare, „cel puţin 10 miliarde de euro“, şi a ajutoarelor de stat, „celpuţin 2 miliarde de euro“, stimulăm creșterea capitalului românesc. De asemenea, ALDE promite o creştere a investiţiilor străine „de la 3 miliarde de euro în prezent la cel puţin 5 miliarde de euro“. „În acest fel“, se mai precizează în documentul citat, „în anul 2020 salariul mediu net, de la cca. 2.000 de lei în prezent, poate ajunge la 3.000 de lei, iar pensia medie la 1.500 lei“. Cel de-al doilea capitol din programul economic al ALDE este dedicat „diasporei şi generaţiei următoare“ şi prevede, printre altele, acordarea a 50.000 de euro celor care se întorc în ţară şi îşi deschid afaceri. ALDE promite, de asemenea, înfiinţarea programului ”Prima Afacere” care ”va fi scutită de impozitul pe venitul salarial şi de contribuţiile sociale datorate de angajator şi de impozitul pe dividende pentru o perioadă de trei ani”. Nu în ultimul rând, ALDE promite că, dacă va ajunge la guvernare, ”va susţine construirea a 20.000 de locuinţe în perioada 2016 – 2020”, care ”vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar, iar preţul fiecărui metru pătrat de construcţie va fi apropiat de preţul de construcţie”. Motorul proiectului este liderul Călin Tăriceanu, care vede astfel acest proiect îndrăzneţ: „Vedeti ca la Uniunea Europeana nu este o adunare de maici, e o adunare in care 28 de state iși susţin și iși promoveaza interesele naţionale. Nu putem să neglijăm că astăzi România este o voce nesemnificativă la Uniunea Europeană”.
Propus primul pe lista de candidaţi ALDE la Senat, Cristian Dima se dovedește și un bun strateg în promovarea priorităţilor locale. El cere guvernanţilor eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile ţării, considerând că Programul pentru dezvoltarea Moldovei trebuie demarat de urgenţă, cu accent prioritar pe infrastructură. „România trebuie să devină atractivă nu doar prin preţul mic al forţei de muncă, ci și prin infrastructură” spune Dima. Pentru că ţara nu are nici un km de drum expres, Cristian Dima a iniţiat petiţia online și strângerea de semnături, pentru construcţia primului astfel de drum, ce va legaTecuci-Galaţi și Brăila de autostrada A2. Acest proiect a fostdetaliat și în Consiliul Local, unde Cristian Dima a cerut susţinere din partea consilierilor locali: „Nu vreau să merg doar eu cu târnăcopul, să vină și consilierii cu lopeţile!” a glumit Cristian Dima pe seama susţinerii largi de care trebuie să beneficieze acest proiect vital pentru dezvoltarea Municipiului și judeţului Galaţi.

 

SV 28 - octombrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...