logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

Pedeliştii repară ce au distrus: firmele private şi clasa de mijloc. Iată o ştire care s-a întâmplat şi la Galaţi, pe şest, la fel cum a venit peste intreprinzători invazia de lăcuste bugetare din timpul regimului pedelist. Carevasăzică, după ce aripile useliste din mediul de afaceri au tras o rundă de jubilee şi sărbătoriri, iată că şi pedeliştii au apărut la interes.  S-au înfăţoşat la apel câţiva granguri de vârf ai PDL, pe care ar fi fost imposibil să-i prinzi pe la Galaţi altfel decât în campania de prostit electoratul. Tot o prosteală fu şi cea de acum, căci cine dracu să mai creadă gogomăniile scrise în schiţa de lege de „protecţie a întreprinzătorului din România”, după ce capitalismul socialist „de dreapta” al PDL a ras efectiv tot ce mai mişca prin România. 

Acum, în cel mai nesimţit stil, cu zâmbete superioare

de oameni realizaţi, gargaragii ca preşedintele Vasile Blaga, prim-vicepreşedinţii Anca Boagiu şi Andreea Paul Vass, liderul de grup al deputaţilor PDL Mircea Toader, vicepreşedinţii Cezar Preda, Alexandru Nazare, fostul ministru de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, secondaţi de generaţia următoare, preşedintele organizaţiei judeţene Doru Resmeriţă şi preşedintele Organizaţiei Naţionale de Tineret PDL, Sorin Moldovan  au încasat scatoalce de la cam toată lumea care a vorbit, inclusive de la pedelişti importanţi, ca Andrei Lişinschi. La nivel de declaraţii şi intenţii, PDL-iştii stau bine. Vor, dar nu pot. Când puteau, nu vroiau, deci ce au făcut ei la Grădină pute a sfidare şi neruşinare. Cică vor – canci!-să ia măsuri cu privire la îmbunătăţirea şi protejarea mediului de afaceri dinţaranoastră. Una dintre măsuri prevedea şi înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Protecţia Întreprinzătorului. Ha, ha, ha, să te tăvăleşti de râsu-plânsu, bre! Pedelişti care vor transparenţă tot mai mare în relaţia stat-întreprinzător, vor legislaţie  previzibilă pentru întreprinzători, scăderea presiunii fiscale asupra forţei de muncă şi condiţii favorabile pentru întreprinderile mici şi mijlocii? Palavre, bărbi, goange! Au fost nesimţit de mult la putere şi nu au simţit vidul. Nu l-ar simţi nici acum dacă nu i-ar fi supt şi pe ei vidul creat în economie prin distrugerea miilor de firme private. Ca să vă faceţi o idee despre starea de spirit din interiorul PDL, cităm câteva mostre de golănie de partid, scoasă din Carta controlatului, distribuită la mapă. „Ce faci dacă ai prea multe controale? Soluţia nu este şpaga!”; „Nu oricine îţi poate cere documentele! Şi nu în orice situaţie!”;„Nicio inspecţie fără notificare prealabilă de 15 zile”;„ Cere-le toate actele înaintea controlului”; „Nu-i lăsa singuri în inspecţie. Cere contraexpertiză!; Nu e de râsul lumii? Ca să vă faceţi o idée despre starea de spirit din mediul de afaceri, să cităm câţiva oameni care se fac că fac afaceri. Atâta mai pot, după ce „reformatorii” din PDL şi Băsul lor au reformat totul total şi definitiv.

Andrei Lişinschi: „Dnul Guvernator al Băncii Naţionale se miră de sistemul bancar din România, că nu susţine firmele şi că nu ştie ce rol şi care mai este rostul acestor bănci străine. Cam târziu se miră…Sunt multe probleme, dar nu este timp ca partidul nostru, PDL, să ajungă la guvernare. Trebuie acţionat acum, avem membri marcanţi în Parlament, aceştia pot fi mesagerii noştri, să aducă la cunoştinţa guvernului cât de dificilă este situaţia mediului economic. Mittal Steel cere reduceri la preţul energiei. Dar se uită că 5 ani după privatizare, Combinatul nu a dezvoltat activităţile de producţie. Noi, ceilalţi, nu avem nevoie de energie mai ieftină? Ştiţi că Mittal practică preţuri mai mari decât alte combinate? Cer 570 euro pe tonă şi distrug tot mediul economic care lucrează pe metal. Dlor parlamentari, notaţi lucrurile astea! Vrem aceleaşi preţuri ca cei din jurul nostru, nu preţuri speciale, pentru că Mittal este singurul producător din România. Dlor guvernanţi, apelaţi la resursele de aur, la cele de wolfram, acum, când România este în criză. Dar nu vindeţi resurse, faceţi parteneriate public-privat cu firmele româneşti. Cetăţenii români au în bănci 30 de miliarde de euro, putem fi partenerii guvernului român, ca România să iasă din criză. Nu mai avem timp, trebuie să luăm atitudine urgent.”(aplauze)

Radu Oprea:„Avem dreptul la un prim control de avertisment, fără sancţiuni.  Este componenta preventivă a controlului.”

Aurel Stancu: „N-am văzut pe nimeni în România să vorbească de strategii. Care e strategia României? Care este strategia oţelului? Care este strategia Dunării? Vin 20 miliarde de euro şi nu avem strategie. În Campania electoraă dl Băsescu a vorbit despre strategia alimentară, dar nu s-a întâmplat nimic de un an…Sunt unul dintre ziariştii care au scuipat sânge pentru partidul dv, şi l-am pierdut degeaba. Am avut dezamăgiri profunde. Noi nu suntem vitejii de după război. Avem oameni de mare valoare, dar investitorul autohton nu este susţinut. Sidex a pierdut 28 000 de oameni, a desfiinţat sute de mii de locuri de muncă în jur, a desfiinţat cocseria, a dat afară 2200 de cocsari şi a vândut certificate verzi, de 2 milioane de euro, încasate de Mittal. Iar investitorul român este hărţuit. Nu e ruşine? Şi când vine în România, este primit ca un rege de primul-ministru…Este posibil să vinzi în România mai scump, şi să dai la export mai ieftin? De ce nu vede nimeni intrările şi preţul lor, şi ce preţ are la ieşire? Sunt evaziuni teribile. Gândiţi-vă la strategii şi la politica de cadre, care la Galaţia suferit foarte mult.”(aplauze prelungi).

Mihai Ţimpău: „Dv vreţi mai multă libertate pentru firme. Dar firmele nu au ce să facă cu libertatea. Degeaba spuneţi dv de reduceri de taxare pe profit. Păi, eu nu am profit de 4 ani de zile. Au venit cu controlul, de la Direcţia Muncii, că de ce nu-mi iau salariul de la firmă? Păi după intrarea în criză, eu nu am bani să-mi plătesc muncitorii, să mă mai plătesc şi pe mine? Trăiesc din pensie. Nu, trebuie să-ţi iei salariul! Vă daţi seama ce aberaţii…Iar dacă vrei să faci o investiţie cu fonduri europene, trebuie să ai bani. M-am împrumutat, dar acum statul îmi cere penalităţi. Eu n-am bani de penalităţi, deci am închis fabrica. Ca să iei credit, îţi trebuie garanţii. Păi acum , eu am o mătură şi o roabă, ce garanţii să depun? Aş fi vrut să mă chemaţi să vorbesc când eraţi la putere, nu acum. Nu-mi răspundeţi, că nu am nevoie de răspunsuri!”.

Silviu VASILACHE 31 - mai - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...