logoImpact EST nr. 860 - 07.03.2021

Primăria e bună de plată, definitiv

Litigiul, despre care noi am scris în Impact-est la momentul oportun, a început în 2009. El a fost generat de costurile unei lucrări licitată la preţul de 4,8 milioane de euro, dar suma recunoscută de Primărie, ca beneficiar, a fost de doar 3,9 milioane de euro. Câştigătorul licitaţiei, firma Vâlceana SA Galaţi, s-a adresat Justiţiei, revendicând suma de circa 477.000 de euro, care cu tot cu TVA însemna 600.000 de euro. De atunci, abia în 19 februarie 2013 a dat instanţa o sentinţă definitivă, dar penalităţile legale de 0,1% pe fiecare zi de întârziere curg până la recuperarea prejudiciului care, luni, 9 iunie era în cuantum de circa 1,6 milioane de euro.

 

Staţia de sortare o să ne omoare!

Lucrarea care a generat litigiul a fost finanţată din fonduri europene şi, o parte insignifiantă, din fondurile Primăriei. Licitaţia acesteia a fost adjudecată de către SC Vâlceana SA şi se referă la Staţia de Sortare şi Prelucrare a Deşeurilor, amplasată la Barboşi, spre Siret, şi mai conţine şi două centre de colectare a deşeurilor, altele decât menajere, plus punctele de colectare selectivă amplasate în tot oraşul, dar numai selectiv nu aruncă gunoiul guvidul gălăţean.

Lucrarea a început în octombrie 2008 şi a fost gata în 2009, când a şi fost recepţionată … cu aplauze, dar, fără argumente, din suma licitată de 4,8 milioane de euro, a fost acceptată la plată doar suma de 3,9 milioane de euro, litigiul pentru suma de 600.000 euro începând, practic, odată cu recepţia lucrărilor!

Noi am scris şi ştim cine sunt vinovaţii care nu vor plăti niciodată o ilegalitate care ne va costa pe noi peste un milion de euro.

Şi, uite aşa, încăpăţânarea şi abuzul faţă de lege comise la Staţia de Sortare, or să ne omoare cu taxe şi impozite tot mai mari, pe noi, cei mulţi, deveniţi din ce în ce mai săraci.

 

Pentru starea de faliment cer Primăriei încă trei milioane de euro

Constantin Mitroi, fondator şi acţionar al firmei Vâlceana SA Galaţi, este decis să sesizeze Curtea de Conturi a României pentru situaţia creată, pentru refuzul Primăriei de a plăti suma de 1,6 milioane de euro, folosindu-se de tot felul de tertipuri care nu fac decât să adâncească şi mai mult starea de faliment, încă nedefinitiv, în care se află societatea, ai cărei foşti câteva sute de salariaţi suferă, dimpreună cu familiile, de lipsuri majore şi de pierderea condiţiei umane.

Se pare că şi tentativele de executare sunt, mai mult mimate, atâta timp cât execuţi calorifere şi cafetiere!

Pentru situaţia de faliment în care a fost adusă firma de către personaje sinistre din Primăria Galaţi, acţionarii societăţii au deschis deja un proces supus judecăţii, în care sunt solicitate daune de trei milioane de euro, refuzul de a achita suma licitată generând datorii în lanţ către bugetul local şi de stat, plata salariilor, a creditelor la bănci şi a furnizorilor.

Dar nesocotinţa celor cu putere de decizie din 2009, care au reprezentat beneficiarul, în frunte cu primarul de atunci, ne-a adus în situaţia de a plăti noi, contribuabilii 1,6 milioane de euro, în loc de 600.000 de euro, la care se pot adăuga alte trei milioane de euro. Desigur, vinovaţi sunt şi decidenţii de acum din Primărie, în frunte cu actualul primar căci, repet, decizia a fost una definitivă încă din 19 februarie 2013, penalităţile de 0,1% pe zi curgând şi în zilele noastre.

Vom reveni în ediţiile următoare.

Grig IONESCU 13 - iunie - 2014

One Response so far.

  1. C.Fulger ! spune:

    Da,inca o veste „imbucuratoare” pt prostul de roman in general si cel galatean in special, care o sa ramana cocosat ,el si urmasii lui de biruri ,taxe si servicii trasformate-n DESERVICII !!! De unde sa auda COC..SARUL de reciclarea deseurilor si in primul rand de selectarea lor inca din faza de pubela de langa garajul lui? Dar de unde justitie intr-o tara in care INJUSTITIA e a LOC DE FRUNTE? Si cand te gandesti ca platim atatia trantori fara sa-si faca treaba ,nu-ti vine sa EMIGREZI IN AFRICA ???

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...

Îndoielile nu pot f

Un muzician, un actor, un preot, un medic. Voci contra ...