logoImpact EST nr. 876 - 23.06.2021

cristea-8E şobolăneală ca pe siloz în RA AFDJ Galaţi. Jmekerii de partid penelistic, întreprinzători şi rentieri de succes, şi-au dat indemnizaţii fără număr, cât nici legea nu poate să cuprindă. De aia Mircea-Răzvan Cristea, fost preşedinte-director general al AFDJ şi Bogdan Manea, vicepreşedinte al municipalei penele (făcut din cotizaţie) şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al regiei de stat, au ajuns pe rolul instanţelor Tribunalului Galaţi pentru a li se lua banii înapoi, autodaţi nelegal.

O Ordonanţă a Guvernului Boc, dată în vremea crizei economice, statua că indemnizaţia de şedinţă a membrilor CA din societăţile cu capital majoritar de stat şi din regii or agenţii, este una modică. Undeva la 0,1% din salariul directorului general, sumele sărind greu de 50 lei de şedinţă. Deci cam 600 ron pe an. Dar B. Manea a fost mai iute decât legea şi şi-a auto-fixat o indemnizaţie lunară de circa 1000 de euro, încasând într-un an cam 51.000 ron.

M.R. Cristea, atârnat în penultimii 12 ani de banul bugetat, şi-a tras, ca P- DG, o indemnizaţie lunară de 18.000 ron peste care a pus, tot lunar, şi un teanc de 800 de euro, ca membru în CA-ul Regiei AFDJ. Salariul câştigat într-un an se ducea cam la 64.000 de ron, băi foameni ai Republicuţei Galaţi.

Pentru anii 2013 şi parte din 2014 s-a adunat un prejudiciu de recuperat prin instanţă, în valoare de aproximativ 199.000 ron.

GECO 5 - februarie - 2016

One Response so far.

  1. Carmelo Macaruso spune:

    În sfârșit a sosit în control la AFDJ și Curtea de Conturi, poate au timp să se uite pe contractele de închiriere a șalandelor hidroclap scoase fraudulos din țară(2012), cât pe ce să fie date dispărute în Turcia, noroc de reclamațiile comandanților că s-au schimbat pavilioanele și că lucrau la negru, interesant este și modul de atribuire al contractelor prin încredințare directă, PITUȘ arătându-le încă o dată celor din CA cine e jupânul. Și nu în ultimul rând poate se prind care e chestia cu diferența de stoc de -127 tone motorină cu care s-a întors Draga de la bulgari…

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...