logoImpact EST nr. 849 - 23.11.2020
logo

logo

Parchetul cere audierea lui Victor Paul DobreAl lucrului bine făcut pentru pesede

Dobre, Victor-Paul, iese mai ruşinos din politică decât a făcut-o cel pe care l-a săpat, Paul Păcuraru, care chiar a ieşit din politică pe mâna lui…adică masturbându-se la webcam!

Dar ruşinea lui Victor Dobre e una care a creat şi va genera dezastre, mulţi ani de aici încolo, în acest judeţ rupt de ţară, confiscat de ei, politrucii care, relativ tineri în politica anilor 1992-1996, au ajuns să îmbătrânească în rele. Şi mă refer aici nu doar la Dobre, ci şi la Dan Nica şi la Mircea Toader, Durbacă făcând o excepţie: el a venit atunci gata îmbătrânit în rele, şi aşa a rămas până acum şi încă patru ani de aici înainte. Dar ei nu sunt ţinta principală a analizei rezultatelor alegerilor parlamentare din anul de GREAŢĂ 2016. În ediţia de faţă ne vom axa pe Dobre, cel care a ratat intenţionat şi mandatul de primar pentru Nicuşor Ciumacenco, promiţându-i că-l va face deputat. Poate…după redistribuire. Da, Dobre a pierdut tot cea a voit el şi prietenii de barbut politic: Nica, Durbacă, Toader. Mereu a aruncat peste bord valorile ajunse în penele, preferând piţifelnicii şi cărătorii de ţucal, gen Strungă, de-alde Tacea or Stângă, pe care l-a făcut senator în locul lui Paul Ichim, cel ce ar fi adunat şi singur norma de senator.

Iar Dobre a tot pierdut în favoarea altora bătălie după bătălie, doar pentru a-şi mări agoniseala uriaşă şi pentru a-şi desăvârşi interesele personale pentru trei generaţii de aici înainte. Şi a tot pierdut peneleul varsându-se în alţii, în condiţiile în care de câţiva ani buni are o deschidere totală în ziarul „Viaţa liberă”, la Marian Băilă fiind uşor de speculat structura sa de liberal pur sânge şi translată în interesele găştii peneliste a lui Dobre, aflată la mare distanţă doctrinară de liberalism. Sau, mă rog, situându-se în partea liberalismului roşu, din perioada gazetăriei lui Eminescu.

 

Au pensionat liberalismul, dreapta, nu pe ei

După alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie 2016, toată această frăţietate urâtă, puturoasă, dintre stânga-dreapta de la Galaţi le-a ieşit pe nas lui Dobre şi lingăilor săi. Dar fără să-i afecteze direct, căci el şi-a mai luat un binemeritat concediu timp de încă patru ani, ca deputat, de unde va ridica, conform viitoarei grile de salarizare, cam 18.000 de lei pe lună, nu ca până acum, când ajunsese la venituri de 650 de lei pe zi! Şi uite aşa ajunge la cinci mandate de parlamentar nea Victoraş, care pe lângă o pensie de drept, dusă spre 1500 de euro, o să se spetească ridicând şi pensia specială maximă ca fost parlamentar, care poate ajunge la 8000 de euro, poate.

De aia nu i-a păsat. Căci în uneala cu pedeleul lui Toader a reuşit să ia puţin peste 17% la alegerile de acum, făcând pesedeuluipârtie fantastică, pesede care, cu o listă slabă şi din de-alde nimeni mai ales la Senat, a ajuns la fantasticul scor de 53,96%, cu mult peste media pe ţară. Iar după redistribuirea voturilor risipite, vom vedea un pesede de Galaţi cu un ceauşistic 57%! Şi au fost ani când, candidând separat, penele şi pedele se duceau lejer spre un 35%. Acum, iată, nu s-au pensionat ei, ci au pensionat dreapta, făcând-o menajeră la pesede.

Conform ultimelor date ale BEJ, USR a obţinut 7,84%, ALDE – 6,75%, iar PMP- 5,2%.

Aici trebuie remarcat că ALDE a fost singurul partid de lider de la aceste parlamentare, Tăriceanu fiind o bună locomotivă. Atâta de bună, încât dacă pesede îi dă din nou preşedinţia Senatului, jumătate din penelisto-pedelişti pleacă cu mandate cu tot la ALDE, de PMP-ul lui Băsescu fiindu-le frică, chiar dacă el  a devenit din locomotivă electrică, locomotivă cu aburi. Şi mai şi tuşeşte, BPOC (Bronho-Pneumonia Obstructivă Cronică) fiindu-i evidentă şi de la microfon. Şi mai trebuie să fac o remarcă în această analiză dedicată penele – Dobre: Durbacă. Instinctul lui de animal politic rasat l-a mânat fix în poziţia de câştigător, căci ştia cât mai poate duce cocoaşa lui de pensionar la Galaţi. Aşa că a abandonat Senatul şi i-a ușchit şunca din fasole lui Cristian Dima, adică poziţia de numărul unu în lista de deputaţi, pentru asta lucrând intens şi subversiv la Bucureşti, în timp ce Dima scuipa sânge să facă normă de senator.

Dar, din nouă mandate de deputat pe judeţul Galaţi, după redistribuire, pesede poate lua cinci, penele două, usere şi alde câte unul… La senat este şi mai complicat. Două mandate sunt sigur ale pesede, dar dacă primesc sprijin din ţară, pot băga trei senatori, adică şi pe prof. univ. dr. ing. Puiu Georgescu, singurul creier şi cu notorietate din lista social-democraţilor, doar că la averea lui nu i se potriveşte o astfel de doctrină nici cu forţa.

 

Averea pensionalrului politic Dobre

Victor Paul Dobre, ca şi ceilalţi trei corifei care au scufundat Galaţiul ca să prospere ei şi neamul lor pentru încă cinci generaţii, şi mă refer aici la Nica, Durbacă şi Toader, doar a mimat că-l interesează acest judeţ în care îşi au rădăcini de piatră averile lui şi ale urmaşilor urmaşilor lui.

Haideţi să parcurgem declaraţia de avere a lui Victor Dobre, depusă la intrarea în mandatul de deputat din legislatura 2012-2016, care se va încheia pe 19 decembrie.

În 1994 el şi-a „cumpărat” un teren de 1080 mp de teren în Arcaşilor, zona Traian Nord, vizavi de complexul hotelier „Viva Club”.

Vila de 373 mp, prin care se orientează cu busola, o edifică în 1998, când era prefect de Galaţi, fiind vecin cu constructorul, cu Eugen Chebac şi cu Marius Necula. În 2006, cumpără pe numele fiului Matei Dobre, devenit student, un apartament de 55 mp în Bucureşti, plus 41 de mp de teren în indiviză. Norocul se ţine scai de familie şi soţia sa, Xenia, moşteneşte în 2002, 3,88 hectare de teren în municipiul Tecuci şi alte 4 hectare în comuna Drăgăneşti, limitrofă aceluiaşi oraş. În 2004, Xenia-Marlena şi cu Victor edifică în Micro 19 un cabinet medical de 73 mp, amplasat scandalos pe nişte artefacte romane. Din motive de nevoi şi astenii de toamnă-primăvară, doamna Xenia îşi cumpără în Galaţi un apartament de 111 mp. BMW-urile seria 1 şi seria 3, vin abia în 2007 şi 2009. Bijuterii, tablouri şi icoane adună de doar 6500 de euro, în căsnicia de până acum.

Şi tot şobolănind în parlament, ca sfertoministru în MAI, ca membru în CA la bănci şi companii de stat, famiglia VPD adună între 2009 şi 2012, în conturi, doar 236.000 lei şi un mizilic de 21.345 de euro.

Venituri anuale declarate sunt de 66.060 lei ca parlamentar, plus 10.020, ca membru al Colegiului CCIA Galaţi. Doamna doctor oftalmolog a câştigat de la Spitalul Judeţean 37.241 lei, de la cabinet, 14.083 lei şi de la UDJ, 11.487 lei.

 

Moştenitor-moştenitor, dar lui Matei îi dăm şi viitor

Sigur că majoritarii au votat din nou astfel încât să nu-mi strice sintagma pe care o tot lansez înainte şi după alegeri: aveţi grijă ce votaţi, altfel COPII ŞEFILOR VOŞTRI VOR DEVENI ŞEFII COPIILOR VOŞTRI. Dar, degeaba, de data asta s-a dat cu pesedeul şi intelectualitatea din învăţământ şi sănătate, dar şi bugetarii în masă, pentru că pesede le-a data înapoi salariile tăiate de Bpsescu-Boc la criză…de nervi şi le-au mai şi majorat.

Aşa că de aia s-a votat mai mult în urban decât în rural, nu doar pentru că dispar satele.

Dar, să revenim. Deci, Matei Dobre, după terminarea studiilor, trebuia propulsat spre lumea…liberă şi a tuturor posibilităţilor, unde nici nu se vorbeşte despre liberalism! Ei, şi pe când Tăriceanu era premier, iar VP Dobre sferto-ministru în MAI, Matei Dobre este numit funcţionar la Consulatul României din Cahul, Republica Moldova. Naveta între vila din Traian Nord şi Cahul a fost una benefică, această rampă de lansare proiectându-l fix în poziţia de referent principal al Consulatului General al României din Chicago-SUA (vezi în arhiva electronică a Impact-este, la căutare, articolul „Micul Dobre e diplomat în SUA”). Aşadat, când tata a revenit la putere în anul 2012 şi şi-a tras sub şezut tot scaunul de sferto-ministru în MAI, Matei Dobre devine câştigător la Loteria Vizelor „Green Card”, adică numai bun să ajungă referent principal al Consulatului General al României, din Chicago-SUA, la dreapta unui diplomat de carieră.

Deci, de ce i-ar mai fi trebuit lui Dobre penele, cum să fie el vinovat de înfundarea până la desfiinţare a dreptei la Galaţi, când este mai bună o vacanţă bine plătită, de încă patru ani, în Camera Deputaţilor? Şi ce dacă va fi presat să demisioneze, din cauză că a scos la Galaţi sub media partidului? S-a întâmplat asta de nenumărate ori, şi tot nu s-a lăsat cu sânge. Căci el, când s-a încordat nominal, candidând ca primar, n-a putut să sară de 8%. În schimb, toţi ăştia care nu pot sări în înălţime, sar al dracului de bine în lungime. În lungimea averilor şi intereselor personale, în detrimentul populaţiei sărăcite a unui judeţ băgat de alte aceşti nimeni cu bani în moarte policlinică definitivă.

 

Gelu CIORICI 16 - decembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Scrisoare deschisa m

Danamaria Neculai se simte sătulă până peste cap cu Gelu Ciorici şi ...

Cristian Dima (PRO R

Realizat de Opyum Advertising SRL D la comanda Pro Romania ...

Necunoscut în lumea

Era miercuri, 11 noiembrie, când DIICOT-Structura Centrală făcea sute de ...

Sifonări de milioan

Mamăăă, până şi salariaţii cu putere de decizie din Combinatul ...