logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

Drumuri Judeţene, unitate de interes şi utilitate publică într-o comunitate urbană, se află în moarte clinică. Prin grija reprezentanţilor acţionarului unic, unitatea este ajutată cu fiecare zi care trece să sucombe. Asta au vrut toţi cei care s-au perindat pe la putere, atât la acţionari cât şi la executiv, sufocaţi fiind la rândul lor de presiunile politico-economice ce vizau lucrările din domeniu, pentru a putea fi a fi deturnate în interes privat.

Şi, ca să nu mai lungim mult vorba, noi spunem că este „o crimă” ca o instituţie cu rol strategic, care se ocupă de drumuri, poduri, deszăpeziri etc., să fie lăsată şi împinsă voit spre dispariţie.

De curând, a fost numit director general un politruc de marcă al tuturor vremurilor, în persoana cunoştinţei noastre mai vechi, Ionel Borcea.

Acuma, noi nu îl pictăm nici de rău, nici de bine, vă lăsăm pe dumneavoastră, dragi cititori, să vă daţi cu părerea, după ce o să umblăm la seif şi o să scoatem datele necesare. Astfel, se spune că, prin tinereţe, a fost chelner, apoi l-a apucat dorul de carte şi încet, încet, a terminat şi cu Facultatea de Turism, mai apoi a lucrat în turism, a avut şi brutărie, acum are hotel, cârciumăla Gârboaveleşi afaceri în construcţii (pe lucrări căpătate ca sinecură de partid).

Ce nu pricepem în ruptul capului este cum draku’ să pui şi să accepte cineva ca el o astfel de funcţie, plătită în jur de 5000 lei sau chiar mai mult, când tu ca afacerist privat ai profit de milioane şi milioane de lei?

Nu-i aşa că este mister mare? În aparenţă, pentru că, în realitate, orice momârlan îşi dă seama că omul s-a dus la ordin, că are misiune să şteargă orice urmă a cauzelor dezastrului şi să îngroape mortul cât mai adânc şi sigur.

În filmele de acţiune, în triller, oameni de acest gen şi în rolul lor sunt numiţi precum cei chemaţi să „cureţe locul”, adică să dispară şi martorii.

Măi, domnule Borcea, te compromiţi la bătrâneţe? Chiar merită? Ce primeşti în schimb?

(Pirelli) 22 - noiembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...