logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021

Viva-parcTrebuie să ne fie teamă din nou să locuim în oraşul unde mingicăreşte Marius Stan. În spatele uşilor întredeschise ale sălilor de consiliu de judecată, se pregăteşte o bombă cu explozie întârziată – încă o clădire de mare apăsare urmează să fie trântită pe mârţoaga care tremură din toate încheieturile -Faleza Dunării. E vorba de un implant de cârdăşie dintre persoane cu funcţii de decizie, aplicat unui bilding lăţilungit pe verticală, exact în cârca clădirii Distrigaz şi neapărat în faţa casei de bătrâneţe a avocatei Gherghina Rotaru.

Întrecerea în faceri şi făcături juridice continuă

În paralel cu avizele şi certificatele pentru un bloc cu patru etaje si subsoluri chiar pe taluzul din dreptul Parcului Copiilor de la Pastilă (imbecilă denumire, dar serviciile de denumiri din Primărie n-au găsit alta), se lucrează de zor la o panaramă de hotărâre judecătorească, care să dea poleială de legalitate unei decizii luate deja. Clădirea nefirească care (n-am găsit altă cacofonie) va mina o încărcare exagerat de mare a taluzului Falezei este pe drumul dintre judecătorie şi Primărie, cu o serie de faceri şi făcături tehnice, juridice, cadastrale, notariale etc. Ne semnalează persoana vătămată Gherghina Rotaru, că prin implantarea blocului pe un taluz de mare instabilitate de lâgă casa ei, îi vor fi grav alterate şi iluminarea naturală a casei şi stabilitatea ei. Despre stabilitatea Falezei au povestit prin toamna trecută grupuri întregi de experţi – nu se mai poate concepe amplasarea de noi construcţii pe taluzul Falezei, căci este gata-gata să alunece în Dunăre. Au insistat pe treaba asta profesorii de la universitatea de Construcţii din Bucureşti, academicieni, experţi MLPAT din Galaţi, s-au scris studii după studii, dar degeaba. Când ai cu cine, legea e o glumă, decât să-ţi iei trei avocaţi, mai bine îţi cumperi un judecător, lalala şi olala. Nu că asta se întâmplă prin sălile de consiliu de la Judecătoria Galaţi, dar orişicât. Se întâmplă că deşi era termen în camera de consiliu şi judecătorul trebuia să dea termen şi în sala de judecată, s-a mers pe un fel de şest creativ: ce să mai aşteptăm să vină la cauză un consilier avizat MLPAT, dă-l dracu de expert, că doar un judecător poate fi oricând cel mai bun arhitect şef sau un extraordinar şef pe comisia de Urbanism a CL, nu? Şi de la zis la trântit ciocanul n-a fost decât un pas. Ce să-l mai recuzăm pe expertul Drişcu, ce dacă n-are aviz MLPAT, acţiunea Navmaro contra Rotaru e de urgenţă, Rotaru trebuie să fie de acord cu ridicarea blocului cu patru etaje si parcare, chiar dacă i se ia lumina şi se aglomerează inacceptabil zona.

Să fie îndesire a construcţiilor şi lăţilungire a Falezei în Dunăre!

Fără să se mai aştepte citarea expertului MLPAT privind riscul de pierdere a stabilităţii terenului prin construirea blocului în acea poziţie, judecătorul Ionuţ Daniel Constantinescu dă lege: se poate cu expert, dar merge şi fără! Când vrei să fie abuz de putere şi să câştige Navmaro, poţi. Mai mult ca sigur că poate şi arhitecta şefă Teodora Voicilă să semneze tot de urgenţă autorizaţia de construire. Scrie la Certificatul de Urbanism Navmaro că nu sunt permise decât amenajări la construcţiile din zonă? La dracu, şi blocul cu patru etaje e amenajare nouă la un taluz vechi, ha, ha, ha, ha, ce ne plac glumele noastre sinistre! În fond, pe Regiment 11 Siret e zonă comercială, iar pârâta Rotaru nu a făcut proba disconfortului pe care i-l crează ridicarea unui bloc în faţa casei, nu! Şi mai mult ca sigur, cu voie de la arhitectomorula Voicilă, construcţia este pusă de acord cu PUG-ul fantomatic apărut pe şest de ceva timp. „Dacă mi se duce casa în Dunăre, prin tasare sau prin alunecarea taluzului, îmi construieşte judecătorul Constantinescu, firma Navmaro (prin avocatul Bujeniţă) sau expertul Drişcu altă casă?”, spune victima acestei hotărâri , Gherghina Rotaru.

Ne umflă râsu-plânsu, dar evident că nu

Nu este cazul, dar iată că chiar ceea ce nu trebuie, se întâmplă. Cu gesturile sale de adâncă obedienţă şi iresposabilitate, arhitecta şefă de faţade murdare tace şi aprobă toate ordinăriile necesare pentru ca să avem încă o catastrofă adăugată la multele altele. Teodora Voicilă cică trebuie să facă pârtie unui ”grup de investitori strategici” , care, ce să vezi, stau gata să ridice pe cei 400 de metri într-o pantă dementă şi pe loess de adunătură – un bilding cu patru etaje. Până când dna. arhitect şef Teodora Voicilă îşi va da demisia de ruşine (că de onoare nu e cazul), să notăm la gazetuţă că printre cei care au tranzacţionat terenul cu pricina (de la Didel Bujeniţă către „investitorii” de la Navmaro), este un oarecare Brăescu, despre care Gherghina Rotaru- mătuşa avocatului de mare impact Didel Bujeniţă – spune că este chiar cel care a fost trimis în misiune acum câţiva ani, să-i de-a foc la gard. Este amănuntul care pune acentul magnific pe noii investitori, ce abia aşteaptă să apese suplimentar şi să îndesească cu betoane o Faleză mult prea mică pentru atât de mari destrăbălări de administraţie. Viaţa e scurtă, s-o facem lată şi pe Faleză, să punem bloc lângă bloc. Cu PUG-ul înainte marş! Stângul, stângul…Uraaaa!

Silviu VASILACHE 29 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...