logoImpact EST nr. 855 - 28.01.2021

durbaca 4389043Nu contează ce i-a zis Tăriceanu. Cum n-a contat ce i-au zis un Iliescu, un Plătică, un Voiculescu. Durbacă are insubordonarea în sânge, calitate ce putea să-l piardă în vremea lui Ceauşescu. Chiar dacă în toate sondajele de opinie, indiferent de cine le-a comandat (că de plătit plătesc alţii!), Durbacă, la cei 77 de ani ai săi stă înţepenit pe locul trei. Pe locul unu e dat mereu Ciumacenco, dar nu neapărat şi graţie penele, pe locul doi e dat Durbacă, pe locul 3 e Marius Stan, iar candidatul pesede, cu nume nedecisiv conturat, stă mult sub scorul partidului.

Buuunnn! Dar din 1992 electoratul marelui Durbi a umplut cimitirele, dar cam cu toţii au lăsat sămânţă proastă. Căci cei proşti şi săraci n-au prea avut loc pe afară, aşa că votează tot pe aici cu îndoctrinarea lui „SÎ NI SÎ DEA” pe post de grupă sanguină. Marele politruc şi politician Durbi ştie că nu poate câştiga alegerile la Galaţi, dar candidează pentru a trage listele de consilieri municipali şi judeţeni, încât numărul lor să-i dea posibilitatea să facă jocurile cu măiestria-i recunoscută. Şi de Dobre, şi de Nica, şi de Toader care nici nu mai contează.

 

Bagă Durbi un viceprimar şi-un vice la CJG?

Obţinând o poziţie de forţă, prin candidatura sa ca primar al Galaţiului şi prin echipa bună din jurul lui Cristian Dima, în Consiliul Local Municipal Durbi poate negocia, fie numai şi prin numărul de consilieri locali (între 5 şi 7), un post de viceprimar şi unul de vicepreşedinte în CJG. Cum va juca acest vulpoi hârşit?

Păi cu Dobre, care nu şi-a dorit şi nu-şi doreşte ca Ciumacenco să câştige alegerile de primar. Din multe motive nu-l agreează Dobre, dar mai ales că-i pedelist în penele. Şi că nu-i va fi buton ca de-alde Stângă, Tacea, Bogdan, Manea, Strungă etc.

Aşa cum scriam într-o analiză numită „Ciumacenco”, acum două ediţii, găsibilă în arhiva electronică a Impact-est, Ciumi e în corzi din motive total diferite de culoarul pe care a ţâşnit în 2012.

Deci, Durbi va negocia cu Dobre susţinerea în CLM pentru o funcţie de viceprimar în persoana lui Ciumacenco şi a celei de-a doua pentru un personaj agreat de Durbacă. La schimb, peneleul lui Dobre va primi susţinerea lui ALDE nea Eugen şi Dima în ce priveşte obţinerea alegerii de către consilieri a Taniei Bogdan ca preşedinte CJG, iar Durbi ar putea pretinde un vice la judeţ. Sau se va mulţumi cu preşedinţia a două importante comisii şi a meseriei de director pentru câţiva dintre eternalizaţii lui apropiaţi.

În felul acesta, dacă Ionuţ Pucheanu atinge scorul pesede şi rămâne candidatul acestui partid, fiindcă mulţi din garda veche nu-l vor, lucrurile încep să se clarifice.

Pucheanu va fi un primar tânăr şi va fi flancat de către doi viceprimari tineri, dar şi cu exerciţiu în domeniu. Unul pare a fi Ciumacenco, pe al doilea îl intuim prea puţin.

O să vă îndemn să aveţi grijă cum votaţi, măcar gândindu-vă la această sintagmă made în Gelu CIORICI-ŞIPOTE: COPIII ŞEFILOR VOŞTRI VOR FI ŞEFII COPIILOR VOŞTRI!

Gelu CIORICI 31 - martie - 2016

2 Responses so far.

  1. omul.muncii spune:

    bun de pamflet articolul.Da Durby merita sa fie ales nu pentru lista(se regasesc fripturistii si oportunistii de casa),numai pentru faptul ca va muta primaria si merita (in vox centar-primarul,viceprimarii si directorasii, pe g. Cusbuc restul populimii).Astfel vom fi singului municipiu cu primarie moderna si „parlament local”cu sediu „benzinarie Basarabiei”unde a muncit Durby in mandatul de senatore.Felicitari si multe „SUCCESURI” ps Gelutu de comunisti te-ai bucurat c-ai scapat,de ei”CIRMUITORII”zilei ,ba.

  2. JOJO spune:

    Mai nea D. mai de-o lumanare maxim doua si vrei iar la Primarie, mai uitate si tu in bulletin ca il ai pe 70 ani de acum incolo, sper sa nui apuci.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...