logoImpact EST nr. 855 - 26.01.2021

CRITERII STABILITE PENTRU RECOMPENSAREA PERFORMANŢEI

În fiecare an, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, având parteneriatul Ministerului Finanţelor Publice şi al Oficiului Registrului Comerţului, întocmeşte clasamentele pentru TOPUL NAŢIONAL AL FIRMELOR PRIVATE DIN ROMÂNIA ce va avea loc pe data de 25 octombrie 2016, la Marriott Bucureşti.

Criteriile stabilite pentru recompensarea performanţei:

  1. În funcţie de: profitul brut şi cifra de afaceri şi activele totale ţinând cont de prevederile Legii nr. 346/2004. Firmele ale căror datorii la bugetele publice au depăşit 10% din cifra de afaceri au fost eliminate din clasament.
  2. Clasificarea întreprinderilor pe grupe de mărime (microîntreprinderi, mici, mijlocii şi mari) se realizează ţinând cont de prevederile Legii IMM nr. 346/2004: până la 9 angajaţi şi o cifră de afaceri şi respectiv active totale mai mici de 2 milioane de euro (microîntreprinderi), până la 49 de angajaţi şi o cifră de afaceri şi respectiv active totale mai mici de 10 milioane de euro şi care nu sunt microîntreprinderi (întreprinderi mici), până la 249 de angajaţi şi o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane de euro şi respectiv active totale mai mici de 43 milioane de euro şi care nu sunt microîntreprinderi sau întreprinderi mici (întreprinderi mijlocii), peste 250 de angajaţi şi o cifră de afaceri mai mare de 50 milioane de euro sau active totale mai mari de 43 de milioane de euro (întreprinderi mari).
  3. De asemenea, s-a stabilit acordarea de premii speciale pentru rezultate sau contribuţii deosebite într-un domeniu. Premiile speciale, extrem de importante, sunt decernate după criteriile specifice denumirilor pentru care se acordă, după o atentă selecţie şi analiză a factorilor implicaţi în procesul de organizare şi atribuire al acestora.

  Preşedinte,
   Marian Filimon

Categoria microîntreprinderi şi întreprinderi mici

Microsoft Word - CLASAMENT 2015 FINAL.doc Microsoft Word - CLASAMENT 2015 FINAL.doc La aceste două prime categorii date de numărul de salariaţi, Patronatul Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (PIMM) al judeţului Galaţi, a introdus în TOP 2015 câte 25 fruntaşi în întrecerea capitalistă. Ne surprinde că în clasament au fost introduse la microîntreprinderi şi două firme care au peste 9 salariaţi, respectiv 65 şi 11 angajaţi. Nouă din cele 25 au între doi şi un singur salariat! Dar, cu un total de 182 angajaţi, cei 25 de antreprenori au realizat o cifră de afaceri netă în sumă de 242.379.000 lei şi un profit brut în sumă de 32.818.000 lei.
După denumirea firmelor, 8 par a avea ca principal obiect de activitate agricultura, dar codul CAEN nu acreditează că denumirea ar avea legătură strictă cu domeniul de activitate.
Datele şi cifrele acestei categorii le găsiţi în tabelul 1.
Sărim acum fix la categoria „întreprinderi mici” cu până la 249 de salariaţi. Clasamentul se opreşte tot la 25 de companii, diferenţa dintre prima şi ultima clasată, la profit brut, fiind de peste 9 milioane de lei. O revenire spectaculoasă o are ca antreprenor Corneliu Istrate. Firma sa, Citadina 98 SA domină TOP 2015.
Cu un număr de 194 de salariaţi a realizat un profit brut de circa 11,3 milioane de lei.
Dar, firmele din Holdingul Vega spun mult mai mult. Prin Lemacons profitul cu cei 263 de salariaţi a fost de 6,8 milioane de lei, iar Vega 93 SRL a înregistrat pierderi uriaşe pe care le veţi vedea în ediţiea viitoare. Aşadar firmele din  hoding au făcut un profit brut de peste 18 milioane de lei, cu un  număr de 1412 salariaţi.
Pe total, patronii acestei categorii au reuşit o cifră de afaceri de 496.554.000 lei, un profit brut de 79.013.000 lei, cu un număr de 899 salariaţi.
Îi felicităm pe toţi şi se cade ca populaţia judeţului să-i respecte pe aceşti antreprenori care îşi riscă viaţa, sănătatea, banii şi, uneori, familia, pentru a ţine Galaţii măcar în VIAŢĂ CLINICĂ, dacă sistemul, legislaţia şi respectul pentru ei nu-i lasă mai mult. Căci şefii deconcentratelor, cu atribuţiuni de sancţiune şi control sunt învăţaţi să pupe papucul străinilor, nu să răspundă la „BUNĂ ZIUA” antreprenorului autohton.

 

A consemnat, Gelu CIORICI 14 - octombrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...