logoImpact EST nr. 855 - 24.01.2021

CRITERII STABILITE PENTRU RECOMPENSAREA PERFORMANŢEI

 nÎn fiecare an, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, având parteneriatul Ministerului Finanţelor Publice şi al Oficiului Registrului Comerţului, întocmeşte clasamentele pentru TOPUL NAŢIONAL AL FIRMELOR PRIVATE DIN ROMÂNIA ce va avea loc pe data de 25 octombrie 2016, la Marriott Bucureşti.

Criteriile stabilite pentru recompensarea performanţei:

  1. În funcţie de: profitul brut şi cifra de afaceri şi activele totale ţinând cont de prevederile Legii nr. 346/2004. Firmele ale căror datorii la bugetele publice au depăşit 10% din cifra de afaceri au fost eliminate din clasament.
  2. Clasificarea întreprinderilor pe grupe de mărime (microîntreprinderi, mici, mijlocii şi mari) se realizează ţinând cont de prevederile Legii IMM nr. 346/2004: până la 9 angajaţi şi o cifră de afaceri şi respectiv active totale mai mici de 2 milioane de euro (microîntreprinderi), până la 49 de angajaţi şi o cifră de afaceri şi respectiv active totale mai mici de 10 milioane de euro şi care nu sunt microîntreprinderi (întreprinderi mici), până la 249 de angajaţi şi o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane de euro şi respectiv active totale mai mici de 43 milioane de euro şi care nu sunt microîntreprinderi sau întreprinderi mici (întreprinderi mijlocii), peste 250 de angajaţi şi o cifră de afaceri mai mare de 50 milioane de euro sau active totale mai mari de 43 de milioane de euro (întreprinderi mari).
  3. De asemenea, s-a stabilit acordarea de premii speciale pentru rezultate sau contribuţii deosebite într-un domeniu. Premiile speciale, extrem de importante, sunt decernate după criteriile specifice denumirilor pentru care se acordă, după o atentă selecţie şi analiză a factorilor implicaţi în procesul de organizare şi atribuire al acestora.

  Preşedinte,
Marian Filimon

PREMII SPECIALE PENTRU ANUL 2015
1.
Crearea unui mare număr de locuri de muncă în plan local – S.C. TANCRAD S.R.L.                  
2. Dinamica deosebită a dezvoltării – S.C. GRANDE GLORIA S.R.L.
3.
Tineri întreprinzători cu rezultate deosebite – CIPRIAN TRIFAN şi COSMIN TRIFAN – S.C. C&C PREVENT S.R.L.Microsoft Word - CLASAMENT 2015 FINAL.doc
4. Femei manager cu rezultate deosebite – CRINA MIHOVICI – S.C. CREMIAL S.R.L.
5. Promovarea activităţilor de cercetare şi inovare – STAŢIUNEA DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURĂ ŞI VINIFICAŢIE BUJORU
                6. Calitatea produselor şi serviciilor conform standardelor europene – S.C. MENAROMicrosoft Word - CLASAMENT 2015 FINAL.docM P.E.C. S.A.,  S.C. CRIOMEC S.A.
                 7. Pentru activităţi de export – S.C. ANGHEL NG S.R.L.,  S.C. COZAMIN S.R.L.
                 8. Implicarea în realizarea unui număr mare de obiective de investiţii în plan local – S.C. TANCRAD S.R.L.
9.
Rezultate deosebite în domeniul agroalimentar – S.C. PRESTATORUL S.R.L.,  ADMINISTRAŢIA PIEŢELOR  AGROALIMENTARE S.A.
10.
Susţinerea activităţii Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi – GROUPAMA ASIGURĂRI S.A.
11.
Pentru profesionalism şi susţinere a mediului de afaceriBRD Groupe Société Générale , Corpul Experţilor Contabili   şi al Contabililor din  România – Filiala Galaţi, Cotidianul „Viaţa Liberă” Galaţi Departamentul Economic – Administraţie

         

21 - octombrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Casa Agronomului a f

Aflată în administrarea Direcţiei Pentru Agricultură Judeţeană Galaţi, Casa Agronomului, ...

Buget de 4,7 milioan

Dă, Doamne, cu Aghiasmă Mare să auzim cum sfârâie cu ...

Final de an dezastru

Finalul anului 2020 a fost nefericit pentru fostul deputat Mihai ...