logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

Aşa cum vă anunţam în numărul trecut, am fost invitaţi, am participat, am luat la cunoştinţă şi urmare firească, vom comenta „ce şi cum” a fost. Lume multă şi bună, selectă, întreprinzători, directori, mulţi din administraţie, Prefect, Preşedinte CJ şi Primarul Galaţiului, Ministrul IMM-urilor şi Turismului, un adevărat regal şi o recunoaştere directă a importanţei evenimentului cât şi a organizatorilor . Locaţia aleasă – teatru – îmbinarea momentelor de premiere cu cele artistice, diplome (o raritate, în relief), flori, discursuri scurte şi la obiect, un cocktail super elegant. Vrem, nu vrem, ne place sau nu, Filimon şi ai lui reprezintă corect şi bine mediul de afaceri ca parte a societăţii civile.

Dar, să trecem la treabă şi să vă prezentăm personajele juridice şi fizice (acolo unde este cazul), actorii adevăraţi ai vieţii noastre cotidiene şi cum au încheiat ei anul 2013, cu ce rezultate, ce profit brut au obţinut în primul rând sau ce merite li se atribuie.

Cea mai tare societate, care chiar a rupt gura târgului şi e pe primul loc, în clasamentul „greilor”, al celor mari, acolo unde e locul vulturilor, este Şantierul Naval Damen Galaţi, cu un profit de 77.020.393 lei, care numără 2.300 de angajaţi la care adăugăm alţi peste 1.500 lucrători ai firmelor contractoare care lucrează în şantier. Au comenzi pentru următorii doi ani. Şi, ca să fie surpriza şi mai mare DAMEN a mai primit un premiu special şi pentru cele mai multe locuri de muncă create, adică în jur de 200 pe anul 2013.

Tot la mari (salariaţi peste 250) pe locul doi s-a situat „Arabesque”, cel mai mare distribuitor de materiale de construcţii şi finisaje, cu un portofoliu complet de produse şi servicii, cu operaţiuni atât în plan intern, cât şi extern, ce raportează un profit de 37.414.368 lei. Pe locul trei, constant ca şi în ceilalţi ani, cel ce deţine locul 1 pe ţară, la distribuţia şi procesarea produselor metalurgice, societatea „Mairon Galati” cu o cifră de afaceri de peste 270 milioane euro.

O altă categorie a premierii a constituit-o cea „mijlocie” cea cu un număr de salariaţi între 50 şi 250. Aici pe locul 1, de departe cei mai tari, cei care domină clasamentul de ani la rând, sunt Mihai Humă şi Mantu Spiru de la „Arcada Company” cu un profit ameţitor de 62.684.630 lei. Bravo lor şi să o ţină tot aşa. Pe locul 2 s-au situat cei ce exploatează halta de zgură a Sidexului, mina de aur a Galaţiului, ce mai poate fi exploatată 20-30 de ani de acum încolo, Phoenix Slag Services. Firma e din SUA, acţionariatul cică din Olanda, conducerea din România, cert este că au un profit de 40.846.74 lei. La o distanţă destul de mare, pe locul 3, cu un profit de doar 14.944.212 lei, s-a situat „Tancrad”. La celelalte categorii pe primele trei locuri lucrurile au stat în felul următor: la mici (între 10 şi 50 salariaţi) pe locul întâi „Transion Agro”, pe doi „Bureau Veritas Romania Controle International”, iar pe trei „Pentagon”, la microîntreprinderi (0-10 salariaţi): „Amiro” pe primul loc, „Stiborg” pe locul doi, iar pe trei cei de la „Nadicer”.

S-au mai dat şi Premii speciale, extrem de importante şi care au recompensat performanţa în anumite domenii precum dinamica deosebită a dezvoltării: SC Criomec- d-l ing. Şerban şi Nasdis Consulting (d-l ing. Stroe şi Liviu Crudu), pentru tineri întreprinzători cu rezultate deosebite: Adrian Gavrilă – SC ELCO, pentru femei manager cu rezultate deosebite: Camelia Blidaru – SC Adina şi Dana Tofan – SC Hotel Mercur, pentru promovarea de noi tehnologii: SC ASIL (Ali Yildirir), pentru calitatea produselor şi serviciilor: „Supercon” şi „Romprima”, pentru volum ridicat la export: SC Cozamin, pentru implicarea în realizarea unui număr mare de obiective de investiţii în plan local: SC Vega´93 şi SC TB Import-Export (Bogos Tudorel), pentru rezultate bune în agricultură: SC Prestatorul şi SC Simongrig, pentru rezultate bune în cooperaţie: Eva Lux SCM, pentru susţinerea mediului de afaceri: CEC Bank – Sucursala Galaţi.

Au mai fost premiaţi confraţii noştri din media, pentru reflectarea competentă în mass-media a mediului de afaceri: Viaţa Liberă şi PresaGalaţi.ro.

Acum noi ce putem să spunem, decât ca numărul afaceriştilor gălăţeni să crească, să le crească profitul, să investească, să creeze noi locuri de muncă, că e jale mare în Galaţi şi în împrejurimi. Ştim de pe pielea noastră cât de greu le este întreprinzătorilor, mai ales ălora mici, că sunt înnebuniţi de câte taxe şi impozite, de controale, de… „de toate celea”. Să trăim şi să trăiţi şi vom mai vedea şi la anul.

 

Economistul de serviciu 17 - octombrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF