logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

Sau, când ceva nu merge bine, ia un ciocan mai mare! (Murphy)

cinematograf dacia (1) cinematograf dacia (2)Cine nu-şi aminteşte cu nostalgie când, după orele de program, împreună cu prietena, iubita, nevasta etc, te refugiai în întunericul răcoros al unei săli de cinematograf, la un film bun? La ora actuală se cer imperios săli de spectacole cinematografice la diferite mall-uri. Care-i chichirezul acestor idei? Ce s-a întâmplat cu vechile săli de cinematograf?

De ce au fost distruse la modul criminal? Tot punându-mi astfel de întrebări, într-una din zile mă intersectez cu un grup de oameni din Micro 21, care locuiau în apropierea fostului cinema „DACIA”. Aceştia m-au rugat să mă interesez despre ce se întâmplă cu respectiva clădire care nu mai este folosită de foarte mult timp, degradându-se implacabil pe zi ce trece, sugerându-mi că n-ar fi rău să fie transformată într-un fel de club pentru pensionarii din zonă. Un şah, o tablă, mă rog, socializare.cinematograf dacia (3) cinematograf dacia (4)

În data de 15.07.2015 conducerea RADEF a intenţionat, chipurile, la modul foarte serios, să predea cele două săli de spectacol, DACIA şi FLACĂRA, plus Grădina de vară către primăria Galaţi.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor, domnul Sotir Caragaţă a confirmat că „Regia va face toate demersurile necesare, pentru predarea celor trei spaţii municipalităţii gălăţene. Deasemeni, domnul Bogdan Radu Brânzan, preşedintele unui O.N.G. gălăţean, a confirmat că: „Foarte curând vom face toate demersurile, pentru transferarea către Primăria Galaţi, a sălilor de spectacol DACIA, FLACĂRA şi Grădina de Vară”. Se arăta extrem de optimist că primăria va prelua aceste locaţii, le va reabilita, moderniza, aducându-le la standarde civilizate. Dar n-a fost, n-a fost aşa, vorba poetului. Motivul? Bani datoraţi statului, restanţe, probabil interese obscure etc.

cinematograf dacia (6)Din punctul de vedere al logicii, o aiureală. Păi nu sunt atât Regia, cât şi Primăria, instituţiile statului? Şi atunci cum vine asta? Bani de la stat către stat? Şi chiar aşa fiind, atunci, unde sunt aceşti bănuţi care trebuiau să ajungă în visteria statului? Pentru că dacă un amărât de buticar nu-şi achita la timp datoriile către măria sa, STATUL, organele abilitate, îl iau rapid pe sus. În cazul de faţă, de ce nu se procedează la respectarea legii? A.S.F.-ul, A.N.A.F.-ul, şi toate celelalte specimene cu drept de control financiar şi de decizie, care primesc salarii de la stat, de ce dorm în popuşoii crescuţi în fostele cinematografe ?!

cinematograf dacia (7) În acest timp, construcţiile respective se năruie, devenind adevărate focare de infecţii pentru locuitorii din preajmă. Şi chiar s-au aciuat nişte locatari permanenţi şi deloc pretenţioşi. Boschetarii, aurolacii, câinii maidanezi, şobolanii cât vulpea devenind izvoare nesecate de mirosuri de gunoi putrezit şi de hoituri, de ţi se întoarce stomacul pe dos când treci pe lângă ele. Şi, mai grav, în luna august, 2015, în jurul orei două noaptea, la sala DACIA, a izbucnit un incendiu imens de nu se mai putea respira, iar boschetarii care-şi făceau veacul acolo, ieşeau pe brânci ca salamandrele. Marele pericol îl reprezentau multele maşini parcate în apropiere. Exemplele pot să continue. Chiar nu interesează pe nimeni aceste situaţii? Sau trebuie să se moară c-an COLECTIV?

Ioan Dan Pintilie 12 - februarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF