logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

Instituţia MEDIATORULUI  este una cât se poate de onorabilă, de respectabilă şi de necesară. Pentru că ea a fost creată după modelul american, care a şi finanţat facerile mediatorului în România, pentru a decongestiona Justiţia, uneori aglomerată prin abuz de drept, sau folosită ca instrument de hărţuire. Vom publica câteva nume cu notorietate în Galaţi care n-au ratat prilejul de a urma cursurile acestei noi profesii (circa 50 milioane de lei vechi, ca şi costuri) şi de a o practica.

Familia Oprea a furnizat trei bucăţi

Veficând informaţiile privind aspectul că Telegan nu e mediator, am ajuns la Tabloul General al Mediatorilor Practicanţi, şi am constatat că în Galaţi avem 103 mediatori, în România existând 2571.

În topul surprizelor neplăcute se situează familia OPREA-Răducan, Rodica şi Ramona-Mihaela. După cum aţi observat, Răducan Oprea a câştigat şi de aici un 5000 de lei, dar te întrebi când directoreşte peste Registrul Comerţului, când a decanat  atâţia amar de ani, când pregăteşte cursurile de profesor doctor, când mediază părţi şi când judecă în Camera de Arbitraj a Camerei de Comerţ? Sigur nu mai are timp de nimic din ce-i fiziologic şi uman, deci e un om mort! Pe locul doi în top se află Constantin Afanase, fost amar de ani preşedintele Camerei de Conturi Galaţi, lector sau conferenţiar şi el pe la ASE, membru CECAR  şi câte şi mai câte. Şi el şi soţia sa, Emanuela-Rodica s-au prefăcut în mediatori. Merită un loc pe podium şi magistratul Rodica Arhip, proaspătă pensionară cu un 60 milioane venit pe lună! Un alt nume de rezonanţă este şi cel al lui Ion Corban, fost amar de ani, comisar şef şi adjunct la Garda Financiară şi ofiţer de securitate şi SRI.

Politicieni, neveste, poliţişti

Surpriza cea mai mare aici e băgarea în mediere ca jurist-consult şi avocat, Ana-Cezarina Szekely, soţia liderului UDMR Galaţi, fost deputat şi prefect de Vaslui, acum, lefărind cu-n 80 de milioane ca înalt funcţionar public, după sinecură.

Tot o surpriză este şi Adiran Smărăndoiu, un bun şi rafinat politician fără noroc! Dacă are bani, îi oferim spaţiu să se producă în Impact-est ca analist politic! Dar n-are … nici din mediere, darămite din afaceri! Mai văd  nume de rezonanţă: Cristina Minodora Săraru, sau Angelica Roşu, o valoroasă avocat…

Mă gândeam să închei cu surpriza surprizelor, Genica Totolici, politician cu câteva mandate de  consilier judeţean şi tot atâtea de director al Transurb. Dar,  am lăsat

spre final familia de avocaţi, ingineri, mediatori şi lichidatori judiciari … ZANOPOLLL!  Camelia şi Horia apar ca mediatori practicanţi, pe când Andrei, soţ şi tată, joacă rezervă mascată! De fapt el a fost unul dintre pionerii instituţiei mediatorului, născută la Craiova, de unde, apoi, în două rânduri a adus experţi pentru a preda cursuri şi la Galaţi.

Am lăsat la urmă de tot un poliţist de la economic, ca să îl remarce lumea şi din poziţia asta, nu doar din cea a „vilelor cu epoleţi”.

Aşadar încheiem cu mediatorul Iosif Roca.

Tuturor le urăm mediere uşoară!

Gelu CIORICI 12 - octombrie - 2012

One Response so far.

  1. Lucian spune:

    E greu sa fii prost si invidios in acelas timp, nu domnilor? De ati stii cat au tras acesti oameni sa ajunga unde au ajuns, voi stiti sa aruncati cu rahat degeaba. Sa stiti ca asemenea oameni nici nu va baga in seama, sunteti 0 barat si ma bucur.Oamenii inteligenti discuta idei si ajung presedinti de Curti de Conturi sau Directori…iar oamenii mici discuta alti oameni…acestia sunteti voi. Felicitari, ati devenit ultima speta de ‘oameni’ …

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...