logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

Duminica trecută, în plină zi, pe la ora 19.00, fapt incredibil desprins parcă din filmele de groază sau cele difuzate de PRO TV, făcute de americani despre scursurile lor din cartierele marilor oraşe: în buricul Galaţiului, la Faleză, la Elice şi mai jos, pe Faleza inferioară, scene de o violenţă ce nu s-au mai văzut. Lume multă la plimbare, îmbrăcată de sărbătoare, zi frumoasă de mai, cu pomi înfloriţi, terasele de pe Faleză pline, zeci de copii ce se jucau în ţarcul închis de Primărie la Elice, la deja celebra groapă „a lui Stan”, când deodată încep să apară în scrâşnet de maşini turate la maxim, scrâşnete de roţi, taxiuri fără număr, din care coboară nişte brute de indivizi cu cefe late, cu braţele tatuate, namile cât casa, urâţi, buzaţi, umflaţi de muşchi, ce mai… o armată de desant interlop, fiecare din ei cu bâte în mână şi care încep să alerge de nebuni, înjurând şi călcând în picioare copii şi femei speriaţi de moarte de ceea ce văd, de demenţă umană a gorilelor care îi urmăresc pe alţii (sau pe altul) să-l omoare în văzul a sute şi sute de oameni paşnici ieşiţi la plimbare.

După un târziu apar şi alde „Căpşună”, „Patraulea” şi tot neamul lor de poliţişti, cu girofarul şi sirena pornite, coboară alde meliţieni ca pe vremuri, greoi, încet şi moale, ca să constate „ce şi cum”, după ce brutele au devastat, au călcat au bătut şi au dispărut.

Lumea, populaţia gălăţeană, împietrită, speriată, indignată, revoltată, stupefiată de scenele de groază.

Zeci, sute de copii speriaţi, care plâng şi ţipă, părinţi care fug cu ei în braţe, descumpăniţi şi înfricoşaţi de scenele şocante declanşate de animalele cu bâte.

Şi, tot aici, la Elice, şi-au făcut veacul, au năpădit şi au pus stăpânire, în fiecare zi, gaşca dementă a zecilor de motociclişti, ce-şi parchează maşinăriile în zona închisă de „groapa lui Stan”, blocând accesul pe una din scările ce coboară la Faleză, turând motoarele minute în şir spre disperarea celor care se plimbă sau a celor care locuiesc în zonă şi care sunt pur şi simplu aduşi la disperare. Ca să ajungă la locul „parcării” brutele acestea îmbrăcate în piele, cu ţinte şi lanţuri, sar cu motocicletele peste borduri, chiar pe spaţiul verde.

Ne povesteşte un grup de pensionari ce coboară la malul Dunării în fiecare seară, de maşinile interlopilor – obligatoriu numai BMW-uri – care se adună seară de seară în alveola formată de închiderea „gropii lui Stan”, acolo când se coboară la vale pe Bulevardul Falezei, de caricaturile, gorilele tuciurii cu lanţuri de aur la gât, groase precum sunt cele care se folosesc pentru legat câinii. Animalele acestea preistorice ies din maşini, se adună în jurul lor în grup, mănâncă seminţe aruncându-le în gura lor spurcată de la distanţă, scuipând cojile pe trotuar, scuipând, băgându-şi „aia” la fiecare două cuvinte rostite, în gură.

Mizerie umană, degradare, promiscuitate în plin centrul Galaţiului, la Faleză, locul cel mai frecventat de noi şi, Doamne fereşte, de eventualii turişti.

Şi, tot la Faleză, în dispreţul tuturor autorităţilor inexistente şi spre disperarea celor care locuiesc în zonă (zeci şi zeci de blocuri) sâmbătă noaptea s-a tras cu bombardeaua, umplându-se de artificii la miezul nopţii trezind copiii din somn, bolnavii şi bătrânii.

Oare ce beizadea sau interlop a aruncat cu euroii în populaţie?!? Şi dacă toate acestea se petrec în buricul târgului, vă imaginaţi ce o fi prin Micro 38, 40 sau 21.

Şi noi, ca proştii, am crezut că dacă scăpăm de Nicolae şi o să vină Stan o să avem ordine, linişte, cetăţeanul votant şi cotizant cu taxe şi impozite o să fie protejat. Aiurea! S-a schimbat „Tandea” cu „Mandea”. Băi, Stane!, noi, în naivitatea noastră ne imaginam, aşa, după ce am văzut în filmele americane, că tu, în calitate de PRIMAR NOU, o să-i chemi la tine pe şeful poliţiei locale, judeţene şi pe cine dracu’ mai vrei tu din armata asta de trântori şi că o să dai cu ei de pământ până s-or apuca de treabă. Dacă nu? Un şut în cur şi gata, „ura şi la gară”, alţii mai buni şi hotărâţi. Dar, ţi-ai găsit? Ăştia, alde Prefect, Primar se poartă cu meliţienii precum cu oul, se gratulează, se periază, îşi scutură scamele reciproc. Cum vă imaginaţi voi oameni buni că alde Primar îl cheamă pe prietenul lui bun Manoliu, avocăţel de profesie, sau, Doamne fereşte, pe cel de la judeţ şi-i face albie de porci aşa cum merită după ceea ce am relatat noi mai sus.

Şi, totuşi, la Galaţi, împotriva declaraţiilor celor care răspund de liniştea publică, a celor care trebuie să ne apere şi protejeze, legea este făcută de găştile de cartier, de lumea interlopă. Se raportează triumfalist ca pe vremea împuşcatului, în statistici, în rapoarte şi cifre, la greu „succesurile” organelor.

Realitatea, din păcate, este mult mai cruntă, iar percepţia populaţiei, la modul în care siguranţa şi protecţia ei sunt asigurate, arată NEÎNCREDERE.

Transformaţi meliţienii în poliţişti de tip american, acolo, unde când apare poliţia, care este peste tot, în orice moment, potenţialului infractor îi ÎNGHEAŢĂ sângele în vene.

La noi au ajuns infractorii să se bată parte în parte cu poliţiştii într-o frăţietate a violenţei rar întâlnită, după cum vedem la ştirile de la televizor.

Observator 23 - mai - 2014

2 Responses so far.

 1. Basil spune:

  Vorbim de Politia noastra comparativ cu cea americana,dar despre dotarea si beneficiile politistilor din USA fata de cei romani nu spunem nimic ?

 2. zoso spune:

  Sa nu credeti ca organul nu intervine.
  De fiecare data cand apar fenomene deochiate,analiza eficientei se
  face teoretic,numaranduse colecta provenita din amenzi.
  Daca vreti sa va convingeti,urmariti modul de colectare.
  Onor Legislativul romanesc,a instaurat o riguroasa ordine care la general
  se impune a fi aplicat apentru mentinerea unui climat cat de cat normal,fara sa tina cont ca de fapt au lasat la indemana speculatorilor de colectare a amenzilor,posibilitatea practicarii abuzului.
  Daca pleci cu autoturismul dinspre Galati spre Tecuci, si in zona podului de la Brbosi rulezi aproximativ normal.imediat sub banda
  transportoare te intampina un echipaj care te amendeaza pentru ca
  ai circulat cu 64 km/ora. Daca pleci spre Braila pe dig,te asteapta la capra podului peste Siret un alt echipaj care la fel te amendeaza ca ai
  circulat cu 70 km/ora. Cand rulezi cu masina intre sectia de politie rurala din Smardan si lacasul Penticostal,te asteapta alt echipaj care te sanctioneaza contin raventional ca ai circulat cu 64 km/ora.
  Daca in seara zilei de 31 decembrie ciculi cu automobilul intre localitatile Independenta si Branistea,te opreste agentul Munteanu si
  te amendeaza ca ai circulat cu 103 km/ora.
  Exemplele pot continua si putet trage concluzii de modul in care se
  interpreteaza si se aplica legea in Romania.
  Fac precizarea ca segmentele de drum prezentate sunt nelocuite si nepopulate dar sunt considerate in localitate.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF