logoImpact EST nr. 875 - 15.06.2021
Din motive judiciare, suspendam aparitia tiparita a Impact-est, incepand de saptamana viitoare (joi, 17 iunie). Cand va fi posibila reluarea acesteia, va vom anunta pe site-ul https://www.impact-est.ro (Redactor-sef Gelu CIORICI)

În ediţia cu numărul 689 a Impact-est din 6 iulie 2017 am scris despre edificarea unei noi terase-cârciumă înhiptă fix pe malul fluviului, în dreptul pizzeriei „Panoramic” şi vizavi de pontonul privat pentru acostarea yachturilor, denumit pompos Club „Monaco”.
Autorităţile pe care le-am contacta s-au dat tari ca fularul şi iuţi ca fenobarbitalul!
De pildă, viceprimarul Sorin Enache a verificat rapid dacă pe numele fraţilor STANCIU, avându-l vârf de lance pe Emil Stanciu, toţi bugetaţi la stat în RA AFDJ Galaţi, ori în numele Club „Monaco” există autorizaţie de construire terasă-cârciumă pe terenul Primăriei. Şi mi-a comunicat prompt că nici la Direcţia de Urbanism, nici la Arhitectul şef, nici la concesiuni-închirieri nu apar ca solicitanţi de autorizare de construire şi de concesiune-închiriere teren prin licitaţie, nici neamul lui Stanciu, nici pomposul (ca nume) Club „Monaco”.
De asemenea, viceprimarul a promis că se va autosesiza şi că va trimite un echipaj al Poliţiei Locale-disciplina în construcţii pentru a verifica ce documente au la mână fraţii Stanciu, pentru a construi pe malul Dunării ca-n codru.
Da, şi s-au dus vajnicii poliţai de la paza contractuală cu câte un deget în gură şi cu un altul în cur, ca să se lămurească în legătură cu legalitatea, şi s-au întors complet edificaţi, în sensul că au schimbat degetele din cur în gură şi invers! Desigur, am derapat de la limbajul sclifosit şi am ajuns în cel oral-uzual alcătuit din fondul principal de cuvinte al limbii române, pentru a-mi exprima revolta faţă de complicitatea autorităţilor.
Căci terasa este gata, este împrejmuită cu gard şi poartă, cu stâlpi ornamentali de iluminat, cu coşmelia rustică înălţată, cu vitrinele frigorifice puse pe poziţie, adică gata de tăiat panglica inaugurală, unde vor fi invitaţi directorii din AFDJ, directorii de direcţii din Primărie, presa (mai ales cei de la Impact-est!), directorul Pazei Contractuale, Petrică Hahui şi, desigur, măcar viceprimarii Enache şi Picu, dacă nu chiar primarul Pucheanu, cel prea des ocupat cu stewardizările. Nu vor lipsi, desigur, alde nimeni cu bani care au intrat în rândul membrilor posesori de yachturi SH. Este clar că în spatele fraţilor bugetofagi Stanciu stau aceşti de-alde nimeni cu bani, care îşi permit să facă pipi cu puţa lor pe autorităţile blegite.
Ei, dar până la urmă alde Stanciu şi cei plătiţi să apere legea şi legalitatea vor spune: lasă, băi, populime, că „Andrada” – săgeată a veteranului revoluţiei, Marcel Popa, zace în degradare cu terasă cu tot şi nu vinde măcar un suc de ani de zile, pentru că nu are acte de concesiune pentru terenul dat de Primărie acum 15-16 ani. Motive pentru care, hai să-i uşchim şunca din fasolea pe care nici n-o mai are!

Gelu CIORICI 28 - iulie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...