logoImpact EST nr. 889 - 19.10.2021

Pălmaşii de pe plantaţia ArcelorMittal au început să înţeleagă că salariile lor din 2012 şi cele din 2013 au fost şi vor fi mai mici decât acum şapte ani. Ele nu au crescut suficient încât să acopere puterea de cumpărare de acum şapte-opt ani, ba, mai mult, raportat la inflaţie, ele au scăzut. Pe acest fundal, specialiştii din Divizia Diversiune a ArcelorMittal pregătesc psihologic populimea din combinat cu tot felul de zvonuri menite să-i aducă pe aceştia în situaţia de a aplauda, la final, decizia patronatului de a îngheţa salariile şi în 2013! Mai întâi, zvonistica cu închiderea parţială, pe uzine, cu demolări şi tăieri masive de fier pentru export şi slaba producţie proprie. Căci dacă vrei să plantezi panseluţe pe toată platforma, nu bagi 80 de milioane de euro în Furnalul 5. Al doilea zvon este acela de reducere a săptămânii de lucru la patru zile, deci, implicit, şi a lefurilor.

Iar al treilea, răspândit şi prin jmekerii din sindicatele galbene, este cel de reducere a salariilor din cauza pierderilor suferite de companie.

La final, patronatul se va milostivi şi va anunţa că a făcut eforturi considerabile pentru a menţine salariile în 2013 la nivelul anului precedent. Adică, mai mici ca acum şapte ani, dar foamenii rupţi în cur vor aplauda că mai au un loc de muncă, pentru că nu li se reduc lefurile prin reducerea săptămânii de muncă şi, în final, iată, le rămân salariile la fel.

De mici şi mizerabile, nu între 3000 şi 15000 de euro cum veţi putea citi în pagina 4 că au jmekerii.

Gelu CIORICI 14 - decembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg