logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

Editorial 

 

Jale, durere, dezastru, pierderi de vieţi omeneşti, gospodării distruse, animale şi bunuri luate de apă, scene apocaliptice, desprinse parcă dintr-un film de groază.

Mobilizare de forţe, jandarmi, militari, oficialităţi locale şi centrale, miniştri şi chiar Primul-Ministru, defilare, măsuri, promisiuni. Ce mai încolo sau încoace, tot procesul bine cunoscut când se întâmplă o nenorocire aşa de gravă, ca la noi. Vom cântări eficienţa aceasta, de vânzoleală şi promisiuni, după o lună de zile, când se apropie iarna.

Întrebările care persistă sunt, în mod invariabil, „cine e vinovat?”, „cine trebuie să răspundă”, că doar nu o să-l tragem la răspundere pe Doamne-Doamne, că ne-a trimis potopul pe cap. Asta poate să treacă prin cap doar unor slujitori în sutană, care pentru prostirea şi îndobitocirea populimii, vor spune că aşa păţesc necredincioşii şi păcătoşii, că nu ne-am rugat suficient şi că am fost pedepsiţi, bla-bla…

Unii au dat-o pe meteorologi că nu au avertizat la vreme, că dorm în papuci. Fugiţi, măi, de aicea, ce, dacă se ştia cu câteva ore, se evacuau satele? Păi ce, nişte localităţi se evacuează aşa, la comandă, în câteva ore, cu căţel şi purcel, cu bătrâni şi copiii?!

Şi, totuşi, cine sunt responsabilii pentru neputinţa oamenilor în faţa furiei naturii? Haideţi că ne încumetăm noi să vă spunem, fără a avea pretenţia că ne aparţin în exclusivitate, pentru că am stat de vorbă cu specialiştii, nu cu politrucii vremurilor.

Păi, principalii vinovaţi sunt politicienii de căcat şi marionetele politice puse în funcţii, care nu au nimic în cap, adică creier:

jagardelele acestea post-decembriste, sinecuriştii şi pupincuriştii, care au împânzit ministerele şi  instituţiile administrative ale statului pe diverse paliere de sus şi până jos, puse doar pe căpătuială. Da, toţi sunteţi vinovaţi de-a lungul timpului, toţi cei care vă alternaţi la Putere şi care aţi îndepărtat specialiştii, profesioniştii, instaurând o nouă clasă formată din cohorte de semidocţi, mediocri, inculţi, dar având specializarea de membru de partid, „e de-al nostru”, a lipit afişe, a dat cu gura, „e băiat bun”. Din acest punct de vedere, ce trăim în prezent, de peste douăzeci de ani, e mai a dracului decât pe vremea Împuşcatului. În loc să selectaţi, să puneţi oameni cu experienţă, cu şcoală, cu ştiinţă a domeniului, capabili de efort şi dăruire, corecţi şi cinstiţi, voi aţi înscăunat hahalerele, golanii, năpârcile, şmenarii. Până când nu vor fi daţi afară şi curăţate structurile de conducere şi instituţiile STATULUI de găştile de partid încuscrite şi înrudite, de copchii, nepoţii, curvele de tot felul, care sunt legaţi direct de POLITIC şi nu se reinstalează SPECIALIŞTII, ţara aceasta se va bălăci în acelaşi noroi, fără nici un orizont.

Punem şi noi o întrebare: cine a distrus îmbunătăţirile funciare din această ţară? Cine a distrus întreprinderea judeţeană de îmbunătăţiri funciare? Cine a alungat sute, mii, de oameni care lucrau în domeniu, cine a furat patrimoniul imens, utilaje şi clădiri? Unde erau politicienii din Parlament, dar cei locali şi anume parte a Presei?

O astfel de instituţie există în Anglia, Franţa, Germania, fiind de „utilitate publică,” susţinută de STAT şi administraţiile judeţene şi locale.

La noi, în demenţa JAFULUI organizat cu bună ştiinţă asupra STATULUI şi a Poporului Român, a prăduirii cu orice preţ, s-a distrus o unitate indispensabilă, vitală şi de neînlocuit pentru orice comunitate.

Ce fel de lucrări de mentenanţă s-au efectuat în judeţul Galaţi pentru prevenirea DEZASTRULUI de la Cudalbi, Pechea, Griviţa, Cuca, Rediu?

Dar la barajul de la Suhurlui, cel mai mare de acest fel din Europa?

Să ne răspundă „politrucii” de la Consiliul Judeţului, Prefectură, Direcţia Agricolă, toţi ăştia, doctori, avocaţi, fotbalişti, profesori, ajunşi mari manageri „specialişti” în administraţie, cum s-a respectat Legea 138/2004?

Unde este reţeaua de scurgere formată din ravene, rigolele de şiroire, bazinele de recepţie de pe versanţi, perdelele de împădurire? Cum s-au efectuat lucrările de decolmatare a canalelor de desecări şi a albiilor râurilor şi pârâurilor interioare? Cum s-au efectuat lucrările de întreţinere şi consolidare a digurilor? Mai funcţionează agro-terasele, canalele de coastă şi de nivel? Ce mai ştiţi de lucrările care  trebuiau executate pentru modelarea suprafeţelor versanţilor, respectiv valuri de pământ, şanţuri, taluzări înerbate, pentru a reduce viteza apelor, reţinerea parţială, evacuarea dirijată a excesului?

De fapt nu ştiţi nimic! Ba da, ŞTIŢI, şi sunteţi complici pentru tot ceea ce s-a întâmplat, având ştiinţa faptului că astfel de lucrări nu s-au executat ori s-au efectuat în „dorul lelei”, în bătaie de joc, sifonându-se astfel milioane şi milioane de lei în buzunarele „băieţilor deştepţi” şi mai apoi şi în ale voastre, care nu mai au fund.

Au devenit vorbe de legendă afirmaţiile de acum câţiva ani, ale unui celebru „constructor”, mare şi tare, de talie naţională, abonat politic, venit în vizită la Galaţi, când, la o cârciumă de lux fiind, după ce a luat-o pe ulei şi arunca cu euroii în tot personalul, a început a se lăuda câţi bani a încasat el din lucrări de regularizare şi îndiguiri în judeţul nostru. Chestia este că nici oamenii, nici utilajele lui nu au trecut măcar o secundă prin ţinutul ăsta amărât. Dar de milioanele de euroi încasaţi de „Scavi Construct” şi de întreg scandalul, ce se mai ştie?

Mă uit la televizor pe un post local  şi-mi vine să vomit, să arunc cu papucii în ecran. Nişte turbaţi, neica-nimeni „opozanţi politici” îşi dau cu părerea, bătând câmpii şi sărind deşănţat la gâtul „puterii” pe tema inundaţiilor. Patronul şi moderatorul emisiunii cu pricina, urlă, tună şi fulgeră, ca un apucat, împotriva vinovaţilor, care, bineînţeles, sunt la putere, ca şi cum cei de dinainte ar fi fost mai breji. Ce hahaleră! Nu mai poza, mă, în modelul dreptăţii. Mai bine ne-ai spune cine a luat pe nimic sedii şi altele de la IELIF şi mai apoi le-a revândut pe un munte de parai.

R.I. 20 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...