logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021

Jmekerii cu spate politic trăiesc precum şobolanii pe siloz chiar şi când administrează un mort cum e Apaterm. De pildă, madam Adriana Stratulat este şi administrator special, numit de lichidatorul societăţii care se ocupă cu termoficarea centralizată a oraşului şi cu furnizarea de apă caldă menajeră, şi director tehnic. Pentru aceste fapte ea încasează două salarii, aspect legal, dar profund imoral, cele două lefuri însumând peste o sută de milioane de lei vechi. Dar noi nu avem nici primar, nici consilieri locali să-i bată lui madam Stratulat obrazul cu palma.

Într-o situaţie asemănătoare de prosperitate deşănţată se află şi Mircea Ispas, eternul director de producţie al Apaterm, om de penele şi de casă al lui Victor Dobre. Ispas este pregătit de partid să devină şef suprem al noii societăţi de termoficare, el fiind acum mai bogat decât defuncta Apaterm. În atâţia ani de atârnare la banul public, lui Mircică i-a crescut ditai viloaica în groapa din Ţiglina 3 şi nu mai poate şofa decât autoturisme de teren, 4×4 musai, că băieţii ăştia parcă s-ar fi născut în tractoare. Nu-i pasă lui Ispas că tancul cu care umblă prin oraş şi la şoping în timpul programului consumă peste 25 de litri de combustibil la suta de kilometri.

Că ce gura mă-sii, dacă M.R. Cristea, pe care îl imită în penele şi în toate, umblă cu Q7, el de ce nu şi-ar permite o dihanie de 3000 de centrimetri cubi?  De aia rămâne el singura constantă în noul Apaterm, nefiind capabil să evolueze spiritual şi profesional, ci doar material, mai ales că o tot face atârnat de banul public din 1990 până în deceniile ce vor urma.

(G.C.) 26 - octombrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...