logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

10644342_582938788521536_8141021984381918123_oÎn data de 29 februarie a fost ziua Sfântului Cuvios Ioan Casian, zi în care a fost sărbătorit Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop al Eparhiei Dunării de Jos.

Ceea ce ne-a impresionat de data aceasta la modul de sărbătorire a Înaltpreasfinţitului este faptul că, la masa din sufrageria aflată în spatele Catedralei, au fost invitaţi şi elevi de la CNVA, elevi pe care Casian i-a pus în centrul atenţiei. CNViştilor li s-au publicat câteva eseuri cu privire la credinţă şi la importanţa educaţiei religioase în şcoli de către Arhiepiscopia Dunării de Jos într-un volum intitulat „Tinereţea- o contagioasă tendinţă de aspiraţie la absolut” (fragment din lucrarea uneia dintre eleve, Alina).

Aşezându-i la masă, elevii au mâncat alături de ceilalţi invitaţi şi au fost rugaţi de către Înaltpreasfinţitul Casian să rostească ideile principale din eseurile pe care le publicaseră. Astfel, generaţia vârstnică a putut asculta şi lua aminte la cuvintele tinerilor în legătură cu ceea ce cred ei despre credinţă. Pentru Vlad, „tinerii zboară înalt”. Gabriela aminteşte că „tinereţea este un simbol al vieţii veşnice”. Ana-Maria menţionează că „tinerii, împreună cu familiile lor au înţeles că Dumnezeu nu vine în contradicţie cu libertatea copiilor, ci, dimpotrivă, o împlineşte”. Ioana admite că „cea mai des întâlnită formă de izolare este cea în mediul virtual”, iar Andrada susţine ideea de credinţă văzută precum „copilul din noi pe care îl pierdem”.

Ce idei minunate! Ce discuţii frumoase s-au purtat, ce legătură s-a format între biserica lor şi biserica tinerilor, ce comuniune în biserica noastră! Ce sincer i-au rostit „la mulţi ani”, ce sincer îşi doresc la mai mulţi Casiani!

(+) 4 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...