logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

panzarul-moldovenesc-putred-013Pentru că dusă a fost şi Ziua Marinei şi a Sfintei Marii-ocrotitoarea marinarilor şi a navelor, e timpul să le aducem aminte unor şmecheri de administrație că li se termină mandatul şi au de răspuns la încă o problemuță: ce au făcut cu obiectul de inventar, de fală şi orgolii nemăsurate, de lăcomii şi sifonări numit Pânzarul Moldovenesc? Nu de alta, dar se duc pe apa Sâmbetei 222. 000 de euroi, traşi de la bugetul comunității exact acum 11 ani, şi e musai să apară noi amănute despre cum se respectă banul public, înclusiv în formă scrisă, în raportul de activitate de final de mandat, ca să ştie tot cotizantul prost şi sărac cu ce dispreţ îi tratează clienţii de partid.

Pânzarul a fost dat exploatării în comun sub domnia lui Eugen Chebac

Dar sub semnătura de director de Centru Cultural a lui Sergiu Dumitrescu. Era în 3 octombrie 2011, când a fost parafat Acordul de cooperare dintre Asociaţia Institutul de Dezvoltare Durabilă a Dunării şi Centrul Cultural, semnat de Viorel Ariton şi Sergiu Dumitrescu. Pentru următorii 10 ani, se puneau bazele cercetării (cui?), promovării dezvoltării durabile a Dunării şi punerii în valoare a potenţialului turistic de croazieră (!). Acestea fiind semnate, ce drepturi şi obligaţii îşi asumau părţile? Centrul îi făcea vânt în fund Pânzarului, şi se obliga să nu împiedice Asociaţia să folosească bunul mobil de domeniu privat al CJ, să-l folosească în tot felul de acţiuni (evident, să apară ca bastiment de protocol la Bobotează, nu?) şi dacă constată că obiectivul acordului nu este respectat, să ceară preluarea bunului în administrare. Canci administrare, canci supraveghere!

Dacă ne uităm la obligaţiile IDDD, vedem că nici una nu a fost respectată

Nu numai că nu l-a întreţinut, dar i-a desfăcut filele de bordaj, nu l-a protejat de intemperii, n-a prezentat nici un raport despre starea bunului, n-a autorizat nimic, n-a asigurat pază, echipaj, cheiaj, şi niciun ban pentru o eventuală reparaţie-întreţinere. Ce să mai vorbim de returnarea în bună stare a obiectului? Dacă ar fi returnat azi, ar fi posibilă o andocare finală, de exponat al golăniei administrative, de bătaie de joc la adresa bugetului CJ, comisă de o haită de partid. Primarul Marius Stan a promis ca ar putea sa participe la constructia unui soclu pentru Pânzar, dacă se ia decizia de a-l transforma în exponat pe faleză. Dle director de Acord Sergiu Dumitrescu, mai citiţi odată art. 5, cu încetarea odiosului acord: el încetează de plin drept (sic!) în cazul când una dintre părţi nu îşi execută una dintre obligaţiile esenţiale. Aveţi cinci obligaţii neîndeplinite, deci încetaţi-l! Sau aşteptaţi forţa majoră?

 

PS: Corabia Pânzarul Moldovenesc a ajuns la capătul vieții ei de corabie simbol al municipiului la mai puțin de 10 ani de la lansarea cu mare fast, în 2004. În prezent zace abandonată pe un cheu al Şantierului Damen şi este într-o stare de degradare ireversibilă. Înalt Prea Sfințitului Casian al Dunării de Jos oare îi tresare vre-un muşchi pe fața de protocoale înalte (ce se destindea când Înălțimea Sa plutea pe puntea Pânzarului)? Managerii de la Damen spun că sunt pe punctul de a o arunca afară din şantier, dar că au ezitat doar din considerente de patriotism local şi din respect pentru suma considerabilă, de 222. 000 de euro, cheltuită din bugetul Consiliului Județului Galați. Respect faţă de dispreţ?

Silviu VASILACHE 2 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg