logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021

Se ştie poziţia noastră militantă cu privire la ungerea în funcţiile de conducere şi împănarea instituţiilor statului cu activişti de partid, toţi pupincurişti, lipitori de afişe, beizadele, râme şi nu profesionişti cu legea în mână şi cu dreptatea în suflet.

Zilele trecute ne-a vizitat la redacţie un întreprinzător mic şi flauşat, care prin munca mâinilor sale bătătorite asigură printr-un PFA de mâncare familiei sale, ba chiar şi unui vecin. Cică s-a săturat de controale şi de amenzi, că nu pleacă unul din ăştia care vin în control cu mapa fără să-i dea amendă pentru lucruri absurde, interpretabile, inventate, la limita legii şi tot aşa.

Omul era revoltat şi cu ochii în lacrimi pentru că fusese ras cu 30 de milioane lei vechi de un şmecher – filfizon cu mapa, pentru că el nu raporta lunar la Mediu deşeurile rezultate din activitate, adică cam 1 kg (un) de tablă pe lună. Tare nu!? Alt întreprinzător ne-a căutat plângându-se că nu mai poate, că pentru o pată de ulei în service-ul său a primit o amendă astronomică, pe care el o dădea lunar angajaţilor drept salariu pentru munca prestată.

Iar noi venim şi spunem că pentru abuzuri şi corupţie care pot fi dovedite, pentru cuantumul amenzilor uriaşe şi insuportabile nu sunt vinovaţi decât bivolii care trag în jug la Parlamentul României şi care ridică mâna precum marionetele la teatru.

Dar, ce vorbim noi, zilele trecute, aşa din întâmplare am aflat cum stau lucrurile la ăştia de la Garda de Mediu, conduşi de un infante pe-se-dist, bineînţeles drept sinecură de partid. Omul cu pricina laolaltă cu ciracii săi, aplică legea după bunul plac, după orientarea politică pe care o are, protejând şi creând infracţionalitate prin favorizarea unor agenţi economici de aceeaşi culoare politică sau care sprijină la greu interesele acestora. În aceeaşi capcană căzând şi fiind incluşi şi cei care mai nou se ocupă de Mediu din Poliţia Locală.

Păi, cum putem să ne explicăm că sunt o groază de unităţi de alimentaţie publică, cârciumi, care funcţionează de ani de zile fără să aibă autorizaţie de Mediu, iar guşterii să nu păţească NIMIC, să funcţioneze fără probleme, fiind ocoliţi de „organele” de Mediu, fără să le închidă, fără să le amendeze. De ce? Uite, noi vă dăm doar într-un singur areal, pe o suprafaţă redusă exemple, care dacă ar fi extrapolate la nivel de oraş sau judeţ am cădea pe spate.

Să luăm Faleza, şi vă spunem că nu au autorizaţie de ani de zile alde: Blue Aqua, Nic-Nic, Andrada, Malnaş şi Pontoanele (ligheanele) lui Răzvan Avram.

Vreţi să luăm Domnească ca stradă şi cârciumile adiacente şi să vedem cine respectă legea autorizării şi cine nu? Nu încercaţi că o să vă doară capul. Legea este pentru proşti, pentru amărâţi, pentru flauşaţi, pentru cei care cred în ea şi nu pentru şmekerii afiliaţi şi protejaţi politic de controlorii din instituţiile statului transformate în stabilimente eminamente politice. Iată, de ce s-a ales praful de ţara asta şi suntem rupţi în cur.

Dar să vă mai dăm un exemplu, despre reclamaţiile disperate ale cetăţenilor din zona hotelului Faleza, adresate celor de la Garda de Mediu, care au stabilit ca, cei de la „Union Jack” să respecte programul (orarul de funcţionare) lăsând cetăţenii din zonă să se odihnească. Aiurea, aşa de ochii lumii şi spre dezinformarea autorităţilor (altele, pentru că în realitate nu s-a întâmplat nimic. Program toată noaptea, muzici, scandal, maşini tunate, bătăi, tot tacâmul, pentru că acolo, am aflat, unul dintre acţionari e beizadeaua unui deputat ciripitor. Sictir, bre! Aţi infectat tot MEDIUL.

JAP 1 - noiembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...