logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Mircea Marosy e54891.Cu privire la infracţiunea de ŞANTAJ

Şantajul constă în determinarea unei persoane de a face un lucru pe care nu îl doreşte, prin folosirea violenţei sau ameninţărilor. Din cele 14 persoane pe care se presupune că le-aş fi şantajat, 8 declară că nu mă cunosc, iar 6, că, deşi mă cunosc, nu am vorbit cu acestea şi nu le-am şantajat în nici un mod. Fără a exista alte probe care să susţină contrariul, am fost condamnat, în opinia mea, inexplicabil, la câte 7 ani închisoare pentru fiecare din aceste persoane.

2.Cu privire la infracţiunea de SPĂLARE DE BANI

Hotărârea prin care S.C. Fitocom Serv S.R.L. Galaţi a devenit proprietară a terenului de la Aviasan nu a fost anulată de Instanţă, fiind o hotărâre irevocabilă care produce efecte juridice şi trebuie respectată. S.C. Fitocom Serv S.R.L. Galaţi a vândut terenul în cauză către 4 cumpărători, unul dintre ei fiind subsemnatul. Nici S.C. Fitocom Serv S.R.L. Galaţi în calitate de vânzătoare şi nici ceilalţi 3 cumpărători nu au fost acuzaţi ca prin această vânzare-cumpărare ar fi urmărit să efectueze o spălare de bani. În mod inexplicabil pentru mine, deşi nici vânzătoarea şi nici ceilalţi cumpărători nu au făcut nimic ilegal, sunt singura persoană care a fost acuzată şi condamnată pentru spălare de bani. De altfel, nu mi s-a explicat niciodată în concret, în ce ar fi constat aşa zisa spălare de bani de care sunt acuzat. Mă consider nevinovat şi cu privire la aceste acuzaţii şi am încredere că până la urmă adevărul şi dreptatea vor ieşi la lumină în acest dosar. (Mircea Marosy)

Interogatorii luate de Instanţă primarului şi a 11 din cei 14 consilieri locali

  1. Declaraţie Sicuţa Murgu – primar Vânători

„Întrebare: Dacă în vreo discuţie cu Oprea, Cojocaru şi Marosy au existat ameninţări din partea acestora sau dacă a simţit vreo temere?

Răspuns: Nu.”

  1. Ionaşcu Corneliu

„Arătându-mi-se în sală inc. Marosy arăt că acesta în nici un caz nu m-a ameninţat. Nici nu am vorbit cu el despre terenul de la Aviasan.”

  1. Andone Ion

„Mi-a vorbit foarte frumos, nu m-a ameninţat şi nu mi-a spus că voi suferi vreun rău dacă Consiliul Local renunţă la acţiune.”

  1. Călin Iuliana

„Întrebare: Dacă discuţia avută cu inc. Boldea a fost de stradă sau ameninţătoare, civilizată pe aspecte juridice.

Răspuns: Nu a fost o discuţie de stradă, a fost o discuţie civilizată. Nu am fost ameninţată, dar mi s-a atras atenţia asupra consecinţelor legale.”

  1. Manolache Costel

„Răspuns: Personal eu nu m-am simţit ameninţat de inculpatul Boldea însă nu pot să spun exact ce gândeau ceilalţi consilieri, trebuie întrebaţi ceilalţi.”

  1. Grecu Constantin

„Întrebare: Dacă le-aţi explicat celorlalţi consilieri care este motivul prezentării la locuinţelor lor şi ce conţinea actul ce urma a fi semnat?

Răspuns: Da, le-am spus şi eu şi dl. Boldea. Unii dintre ei au cerut informaţii alţii nu, oricum nu au ameninţat sau forţat pe nimeni. Le-am adus la cunoştinţă la toţi despre conţinutul actului respectiv însă nu toţi au solicitat amănunte.”

  1. Orac Vasile – Consilier Local

Nu m-au ameninţat şi nu mi-au spus de nici un sechestru. Îmi menţin declaraţiile date în faza de urmărire penală.”

  1. Nedelcu Gheorghe

„Răspuns: A fost o discuţie absolut civilizată asupra chestiunii semnării acelui document, dl. Grecu Constantin a insistat cel mai mult.”

  1. Jecu Didina

„Arătându-mi-se în sală inculpaţii Oprea şi Marosy arăt că nu am fost vizitată de aceştia la locuinţa mea.”

  1. Budescu Gheorghe

„Întrebare inculpatul Boldea Mihail: V-aţi simţit ameninţat de dl. Boldea la cârciumă?

Răspuns: Nu m-am simţit ameninţat de dl. Boldea la cârciumă.”

11. Teodoraşcu Anton

„Pe inculpatul Marosy Mircea nu l-am văzut cu acea ocazie.”

12. Hulea Ecaterina

„Întrebare: inculpat Boldea Mihail – Discuţia cu dl. Boldea a fost una civilizată?

Răspuns: Da.”

18 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...