logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

În ultima vreme se vorbeşte tot mai des pe la „colţuri”, pe şoptite, de noua afacere (noul tun) pus la cale de către Marius Stan prin sfătuitorul (ginerele?!?) acestuia, nimeni altul decât veneticul Aurel Vlaicu, city managerul Primăriei.

Cum parvenirea şi dorinţa de înavuţire nu are  măsură în gaşca „nouă” de la „noul” oraş şi „noua?” Primărie, se caută noi modalităţi de adjudecare a patrimoniului populimii gălăţene şi de sifonare a euroilor în buzunarele „cui trebuie”. Astfel, zvonul prins de noi din zbor este că se pregăteşte „decapitarea” conducerii Administraţiei Pieţelor şi prăduirea societăţii mai sus amintite după modelul practicat în Capitală, iată, importat de Vlaicu şi implementat în Galaţi. Adică, se spune, că fiecare piaţă va fi concesionată pe minimum 49 de ani unor indivizi sinecurişti de partid, pupincurişti şi lipitori de afişe. Ori o pradă aşa de bogată, mai rar a fost să fie văzută în Republicuţa noastră în ultimii ani. Se şoptesc şi nume  grele, de şmecheri, „băieţi deştepţi” cu implicaţii şi ramificaţii chiar la pesede sau la nivel de cel mai bogat viceprimar. Cert este că la o aşa pradă, extrem de profitabilă, în care stabilimentele sunt aproape noi şi care nu necesită decât pe ici pe colo o simplă cosmetizare, ochii prăduitorilor strălucesc, le ies din orbite, iar limba le alunecă din gură, atârnând precum o cravată pe care se preling picăturile de salivă transformate în bale, cu o expresie binecunoscută a animalelor de pradă.

Ce importanţă are că directorul Zaharia este bun, profesionist, că a făcut treabă, că a modernizat pieţele Galaţiului, că… este membru marcant pesede, că…? NICIUNA! Când este vorba de JAF, ce mai contează populimea şi efectele unei astfel de măsuri. Pentru o astfel de pradă  se dau mâinile, se pupă condurii, se cimentează frăţietatea de şmen, care nu mai ţine cont de partide, de stânga sau de dreapta, de sus sau de jos.

Şi, ca să vă facem dovada că nu spunem prostii şi că tot ceea am afirmat este posibil, o să vă dăm un exemplu de o să vă cruciţi cu ceea ce se întâmplă în acelaşi domeniu sau sector de activitate în care mafia politică gălăţeană ne arată cât de puternică este, de ce încrengături este capabilă şi ce lovituri poate să dea.

Cu puţin timp în urmă, pe la începutul lunii iunie 2013, Administraţia Pieţelor din Sectorul1 aconcesionat pe o perioadă de 35 de ani Piaţa Agroalimentară Amzei din Bucureşti (buricul Capitalei şi a ţării) pentru o sumă de 18.942.000 euro. De remarcat este că Primarul Chiliman a fost de acord (?!?) ca licitaţia să se desfăşoare cu o singură ofertă acceptată. Licitaţia a fost câştigată de două firme cu acţionari gălăţeni get-beget, una fiind Selin Group iar cealaltă Midest Energy. La prima firmă acţionariatul este „celebru”, arhicunoscut, în toate mediile, Selin Group fiind implicată în afaceri de „răsunet” cu produse petroliere şi fier vechi. Mihai Selin, fratele lui Corneliu Selin fiind trimis în judecată de procurorii DNA-ST Galaţi, alături de alţi administratori de firme, pentru o ţeapă de aproximativ 50 miliarde vechi. Astfel, inculpaţii l-au păcălit pe Nicolai Boghici (patronul SC Ameron SA Galaţi). Infractorii au folosit bilete de ordin şi facturi falsificate, înscrisuri contrafăcute, dându-i un „tun” lui Boghici de 49.319.616.000 lei vechi. Drept urmare Mihai Selin a fost deja condamnat de Tribunalul Harghita la zece ani de temniţă, dar sentinţa nu e definitivă.

Surpriza cea mare vine de la cea de-a doua firmă din Galaţi, ce în tandem cu prima este câştigătoarea celebrei Pieţe Amzei din Bucureşti, în care artizanul principal, unic acţionar, nu este altul decât marele mâncător de rahat politic, reprezentant de frunte al PDL-ului gălăţean, sinecurist de partid, fost director politic în două rândurila Electricaşi abonat în calitate de consilier veşnic şi de neînlocuit în Consiliul Judeţului Galaţi. Lipitoarea această politică, ce nu a fost în stare, candidând singur, decât să adune câteva voturi, ales fiind doar la adăpostul listelor de partid, a avut grijă să-şi construiască o avere impresionantă, şmenând cam tot pe ceea ce a pus mâna, inclusiv pe vaporul de lux al Electrica SA transformat în hotel şi vas de croazieră prin Delta Dunării. Omul nostru a fost ani de zile Preşedintele CAla Electrocentrale, unitate adusă în faliment de managementul performant. Deci, firma Criden Construct îl are ca unic administrator şi acţionar pe Nicuşor Iulian Aramă, cu afaceri, anul trecut, de milioane de euro. Dar, să nu uităm, acelaşi Aramă este şi liderul consilierilor PDL din Consiliul Judeţului Galaţi.

Or, din acest punct de vedere îţi stă mintea în loc, rămâi trăsnit, cum dracu în epoca USL-istă, când ăştia sunt la putere cu 70%, „duşmanii lor de moarte?!”, pedeliştii ajung, să pună mâna în continuare pe afaceri babane. Noi credem că, de fapt, este uşor, de faţadă, pentru prostirea şi adormirea populimii, chestia asta cu Puterea şi Opoziţia, cu duşmani sau competitori politici, cu doctrine diferite, cu pedepsirea celor care au fost şi au furat, cu… PROSTII. Ăştia, fraţilor, nu au mamă, nu au tată, crezul lor ideologic este JAFUL transpartinic, spiritul de gaşcă politică asociată aceloraşi interese bazate pe PUTERE şi BANI. Sictir!, băi, golanilor.

Notă: „Inaugurarea?” Pieţei Amzei este preconizată zilele acestea. Împărţirea celor din Galaţi urmează.

Vasile Periscop 6 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF