logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021

S-a creat aşa o psihoză în rândul celor care se angajează politic (cu carnet de aderare) şi nu numai, astfel că în România post-decembristă tot ceea ce mişcă nu se face decât sub directa supraveghere şi implicare a SERVICIILOR. Ce erau ei înainte de ’89, numărul celor cuprinşi în activitate şi toate celea, se spune că erau mici copii pe lângă ceea ce avem în prezent. Noi acum nu ştim cât şi cum, cert este că „ăia” erau răii, diavolii, dovediţi incontestabil pe bază de documente şi fapte, puşi în slujba dictaturii, iar aceştia sunt bunii puşi în slujba democraţiei. Numai că o bună perioadă de timp tranziţia spre noile valori ale societăţii noastre, până la aderarea în UE şi NATO s-a realizat şi sub spectrul eliminării „foştilor” din servicii precum SRI, DIE şi multe altele. Aşa ne-am trezit în timp cu o masă mare de indivizi „disponibilizaţi” în scripte dar în fapt nu, deoarece se spune că odată intrat în „sistem” nu mai ieşi decât „cu picioarele înainte”. Astfel, oamenii aceştia care ştiau multe, care aveau oarece carte, s-au gândit că pot fi primii beneficiari ai noului context economic şi social instaurat de Revoluţia din ’89 intrând în politică, în afaceri, ba chiar şi în administraţie sau oricare alt domeniu de unde se putea extrage oarece profit. Aşa s-a ajuns ca la vremuri noi să se spună că „tot ăia” sau copchii lor sau urmaşii urmaşilor ar profita din plin, funcţii şi privilegii, poziţii dominante, toate sub îndemnul manipulator de a fi lăsaţi în pace pentru a nu deveni ostili noului sistem. Pe aceeaşi manipulare mergându-se cu aruncarea anatemei pentru tot răul „epocii de aur” pe umerii membrilor de partid şi a activiştilor în primul rând. Numai că se uită în mod voit că de fapt şi atunci ca şi acum (după cum înclină societatea în a spune – ei, gurile rele!) PUTEREA îi aparţinea în integralitate fostei SECURITĂŢI. Odată, demult, cineva din fostul sistem ne povestea cum funcţionau lucrurile în mod real „înainte”, când la noi în Republicuţă era prim-secretar de partid celebrul Carol Dina, un om dur şi exigent din cale afară. Se spune că atunci când se uita la el generalul Moga de la Secu, omul lăsa capul în pământ şi-l apuca transpiraţia, iar când acesta venea la cabinetul lui, intra direct, izbind uşa de perete. Că era bine sau nu, că este bine sau nu, cu ce se spune că se întâmplă astăzi faţă de ieri, chiar nu ne-am propus să analizăm, ci doar să relatăm la nivel de opinii ale cetăţeanului turmentat, vorba lui Caragiale. Dar să ne întoarcem la oile noastre şi să vă spunem că rar ne-a fost dat să asistăm la o manipulare, la un joc de glezne, la o mai mare bătaie de joc precum cea petrecută săptămâna trecută la pe-se-de, prin desemnarea candidatului la Primăria Galaţi.

Da, oameni buni, Nica şi gaşca lui ne-a trimis aşa o flegmă în ochi, în dispreţ şi sictir, atât pentru proprii membri de partid dar şi pentru populimea de pe margine, votantă şi încremenită de mirare. Gaşca asta condusă de Nica este clar că ne crede tâmpiţi, idioţi, retardaţi pe toţi, pentru că într-adevăr ori de câte ori a fost cazul, ne-a prostit, manipulat ordinar şi din nefericire i-a ieşit de fiecare dată. Vă reamintim ultima golănie, catalogată de ei ca ştiinţă şi artă în a prosti pe toată lumea care a avut loc recent, cu câteva luni înainte, când Nica a declarat sus şi tare, ferm că nu mai candidează, ca mai apoi, năprasnic şi fulgerător în timpul Conferinţei de alegeri, să spună că s-a răzgândit. Arta în tehnici de manipulare în ale „serviciilor” se cheamă „adormirea duşmanului”, adică adormirea contracandidaţilor, a opiniei publice, a cârcotaşilor, pentru a vedea cine e loial cu adevărat şi cine nu. Ori toate acestea se învaţă la şcoli speciale, la cursuri privind tehnici, metode, în care „scopul scuză mijloacele”, nu-i aşa, tovarăşi foşti sau actuali…?!? Apropo! prin târg, pe la colţuri, prin birouri, pe la cafenele, aşa, se bârfeşte că de fapt nimeni nu mai poate accesa o funcţie oarece mai importantă de tip superior, dacă nu e „de-al lor”, dacă nu e fost sau actual informator, dacă nu are studii de specialitate, acolo, de APĂRARE, de DIPLOMAŢIE, de SIGURANŢĂ, ale INSTITUTULUI … sau afară, mai ales în STATE.

Şi, uite aşa, fostul tovarăş Nica, fostul… actualul implicat Microsoft, fugit şi ales de noi în Parlamentul European, imun la toate, fost ministru la Comunicaţii (vă spune ceva?), fost viceprim-ministru, fost de toate, numai gălăţean şi cu dragoste de acest loc nu, îşi bate joc cu o candidatură ce ne sfidează inteligenţa. Omul este înconjurat de indivizi de aceeaşi teapă cu înclinaţii, însuşiri şi pregătire „specială”, cu şcoli absolvite pe la Apărare, Informaţii, Diplomaţie sau „ciripitori”, cu părinţi sau neamuri în sistemul serviciilor. Cu câteva zile înainte de anunţul cu pricina, pe reţelele de socializare apăruse o poză emblematică a ceea ce afirmăm, cu o gaşcă de prieteni râzând (la soare?) formată din „specialii” Mărgărit, Pâslaru, Pecheanu. Ăştia sunt aşa, doar o parte din „specialii” cuibăriţi şi crescuţi sub pulpana „specialului” Nica, adică acei ce pot a accesa puterea.

Iar noi spunem că nici în cur nu ne-ar durea, dacă DEMOCRAŢIA nu ar însemna puterea POPORULUI manifestată cu ajutorul POLITICULUI pus în slujba POPORULUI. Ori în prezent „instrumente speciale” infiltrate în tot şi în toate exced cadrul democratic, hotărând şi ştiind ce e mai bine sau mai rău pentru POPORUL SUVERAN în numele INTERESULUI NAŢIONAL.

Da, a interesului naţional care de cele mai multe ori se confundă, din păcate, cu interesele personale ale NOULUI MELANJ dintre cei vechi şi urmaşii lor, nu a NOULUI autentic rupt mental şi doctrinar de trecut.

Obiectiv 18 - decembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...