http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 977 - 29.03.2024

Şcoala 29 ”Sf. Ana” din Micro 19 se transformă din instituţie de elită a educaţiei gălăţene, în cazarmă, datorită unei confuzii manageriale grave a directorului adjunct, profesorul de sport Andronic.

 

Orice dramă în patru acte începe cu Actul 1

Elevi ţinuţi în ploaie, mămici şi bunici agresate fizic şi verbal chiar de mână cu cei mici, uşi şi porţi gemând sub greutatea lacătelor, în timp ce părinţii şi copiii, grăbiţi să nu întârzie la şcoală şi serviciu, ocolesc jumătate de cartier, inotând printre noroaie şi maşini şi inhalând zilnic, la prima oră sau la prânz, doze suplimentare de gaze de eşapament.

Pentru cine nu recunoaşte imaginea, adresăm invitaţia de a vizita Şcoala Generală nr. 29 din Micro 19, la ora 8 dimineaţa când intră elevii mici la ore sau la 12-13, când ies cei mici şi intră cei mari.

 

Actul 2: Este greu de crezut că aşa arată o şcoală de elită a învăţământului gălăţean şi naţional

Şi este şi mai greu de crezut că o decizie managerială inspirată, care ar putea schimba oricând calvarul zilnic şi l-ar putea transforma într-o atmosferă plăcută, cu părinţi, copii şi profesori care se respectă şi se salută relaxaţi, nu este asumată de nimeni la această şcoală.

Ba mai mult, prin interpretarea speculativă a unor regulamente formulate ambiguu de către ministeriabilii în ale educaţiei de la Bucureşti, la şcoala nr. 29 singurii respectaţi şi protejaţi sunt femeile de serviciu şi gardienii. Cinste lor de altfel, doar că nu prea au… şcoală.

 

Actul 3: Pe scurt, despre ce-i vorba ?!

Pe 13 ianuarie 2015, Monitorul Oficial a publicat o  anexă  la Ordinul Ministrului nr 5115/2014 privind organizarea şi fucţionarea unităţilor de învăţământ de pe tot cuprinsul minunatei… şi anume…patrii.

Printre altele, anexa prevede faptul că părinţii sunt obligaţi să însoţească  minorii din ciclul primar până la unitatea de învăţământ şi să-i preia la terminarea cursurilor, lucru normal şi firesc oriunde în lumea civilizată, unde copiii nu umblă singuri pe nicăieri.

Doar că la noi, ca întotdeauna, ceva trebuie să meargă invers. Unii manageri de provincie, iluminaţi brusc de la capitală, s-au şi grăbit să tragă pe turta lor spuza ministerială şi să scape în acest fel de orice bătaie de cap, atât ei, cât şi cei mai iubiţi dintre angajaţii lor : femeile de serviciu.

Ei au hotarât precum Stalin, c-aşa a vrut muşchiu’ lor, sfidând în primul rând spiritul legii, dar şi mai grav, bunul simţ şi logica: 1- părinţii mucles !nu mai au ce căuta în şcoală, că-s murdari pe picioare, ne dă viruşi şi stresează femeile de serviciu; 2-elevii, inclusiv cei de la clasa pregătitoare, tre’ să meargă singuri la clasă ca să crească mari brusc şi să fie de folos patriei. Dacă nu, băgăm gardienii în uniformă să-i convingă şi pe unii şi pe alţii, cu metode manageriale tradiţionale de pe tărâmul Mioriţei : răcnete, îmbrânceli şi pumni în piept la toată lumea, indiferent de sex, vârstă, studii sau convingeri politico-filosofice.

 

Actul 4: educaţia pumnului în piept

Este adevărat că în Art. 240  al sus numitei anexe, distinsul minister a prevăzut doar câteva cazuri în care părinţii au acces în şcoală, dar mai jos, textul lasă la latitudinea Consiliului de Administraţie al şcolii să hotărască celelalte cazuri. Ca de pildă însoţirea până la sala de clasă a elevilor mici. Dacă părinţii tot au obligaţia de a-i preda educatorului şi de a-i prelua de la acesta în condiţii de siguranţă, de ce ar fi obligaţi cu forţa de nişte gardieni în uniformă să-i abandoneze la intrarea în şcoală ?

Întrebarea este adresată public domnului Andronic, director adjunct al Şcolii  nr. 29 şi profesor de sport, dar şi tuturor managerilor de şcoli. Din lene, din prostie, din mitocănie, din respect pentru femeile de serviciu sau din dragoste pentru angajaţii firmelor de pază, au preluat doar ceea ce le-a convenit din textul legii şi au ignorat ce nu le-a convenit, în ideea că nu se vede din tribune. Păi ce sport e ăsta, domnule profesor ?!

S.V. 16 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

ARGOUL

Definit ca „limbaj convenţional folosit mai ales de vagabonzi, răufăcători, ...

RESPECT...

Respect toate ființele lăsate de Dumnezeu pe Pământ! Se înțelege că ...

O luptă pierdută:

De când te știi tu pe lume,  cetățean model,  sistemul ...

ADIO, OCCIDENT, BUN

Nu-ți imaginezi ce se întâmplă în China, în Asia. Centrul ...