logoImpact EST nr. 860 - 02.03.2021

maghernite blocuri vega 01Centrul geometric al Galaţilor este situat în zona blocului Milenium al lui Andu Teodorescu – Melcret AT şi a blocurilor Vega din parcul Unicom, alea cu barieră la intrare, cu parc propriu, fântână arteziană, mese de ping-pong dar, din păcate, şi locuite cu mulţi tractorişti de asfalt care se trag din stirpea lui ALDE NIMENI CU BANI. Zona este înconjurată de ruine abandonate, un rai al javrelor fără stăpân, al depozitelor de laminate şi materiale de construcţii, unde se prelucrează şi se debitează feroaice din zori şi până-n noapte. Peisajul acesta de râpă abandonată, cu bălării crescute cât fostele blocuri şi sedii ale UNICOM şi ale Unităţii Militare de Tancuri, este înnobilat de o baterie de garaje, construite pe terenul nimănui, înainte de bariera de acces în parcarea blocurilor „Vega”. Zona pute a pişat iute, clocotit de soarele nemilos, a materii fecale umane şi animale, a canalizare zăcută, din cauza pantelor de scurgere prost făcute. Această enclavă civilizată în care locuiesc 180 de familii şi au sedii de lucru patru-cinci firme, este mărginită şi la nord tot de o şerpărie asemenea celei din sud, unde se înalţă jungla fostului Unicom şi a fostei unităţi militare. Şi acest teren aparţine tot firmei Vega, iar aici trebuia să mai ridice două tronsoane de bloc însumând alte 90 de apartamente, cu parcarea de rigoare. Dar ne-a lovit criza economică, aia civilizatorie nefiind în gena noastră.

Buuun… Spre vest sunt două şiruri de case, paralele cu blocurile Vega şi o grădiniţă aparţinând de Şcoala Generală nr. 12. În cel de-al doilea rând de case, cu acces prin Parcul UNICOM, ca şi grădiniţa, Biserica Maranatha şi firma de mobilă AKA, încât parcul este înţesat de uliţe paralele, perpendiculare şi concentrice, locuiesc în cele două acareturi dinspre strada Basarabiei, nişte indivizi cu apucături de boschetari. Ei cară noaptea jdemii de resturi de materiale de construcţie, ruginituri, tăblării, ţevării, plasticării, tâmplării, coteţuri şi coteneţe încât focarul de infecţie pentru copiii care frecventează Grădiniţa e cât China. Totul pute, iar şobolanii sunt mari cât purceii sugari şi mişună pe unde vor, peisajul fiind unul decupat din „Groapa” lui Eugen Barbu.

Şi am pomenit şi de fabrica de mobilă „Aka”. Ehei, aceasta este o altă industrie amplasată în centrul geografic al Galaţilor. Zi şi noapte, cu precizie şi constantă de orologiu elveţian, turnul de la instalaţia de uscare a lemnului şi cherestelei emană un negru de fum gros, ai cărui fungi se împreunează în atmosferă şi se depun pe rufele noastre proaspăt spălate, în casele noastre, pe mobila şi în dresingurile noastre, în ciorba şi-n lingurile noastre.

În nările şi plămânii noştri, pe sufletele noastre nesalvate de Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Poliţia Comunitară – Compartimentul de Mediu, dar poate le salvează viceprimarul Radu Cosca, în Marius Stan nemaiavând bază, ci doar acid

Avertizăm instituţiile vizate să se autosesizeze şi să ne comunice pe adresa Impact-est, sau prin e-mail geluce@yahoo.com., ce au întreprins pentru a înlătura aceste focare de ev mediu înfipte în Europa secolului XXI.

Grigore CORBU 31 - iulie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...