logoImpact EST nr. 853 - 20.01.2021

Răzăşul europarlamentar cosmopolit Dan Nica nu a apucat să votcărească la întreaga sa capacitate cilindrică victoria de tip taifun în alegerile parlamentare, unde opesediştii gălăţeni, fără să se eforteze prea mult, au obţinut un scor ceauşist. Luni, 12 decembrie, fix peste aburii intenşi ai civtoriei a picat ca un capac de canalizare vestea că Dan Nica a fost pus sub control judiciar în dosarul Microsoft. Alături de el a picat şi pupila sa , Adriana Ţicău, cea pe care el o cadorisise cu meseria de secretar de stat în Ministerul Tehnologiei Informaţiei. În acest prim lot a picat şi Alexandru Athanasiu, pe atunci Ministrul Educaţiei şi Cercetării. Acesta este şi el cercetat penal pentru abuz în serviciu în afacerea cu licenţe Microsoft, el primind un plus de constrângere: nu poate părăsi ţara fără acordul DNA. Din comunicatul de presă al DNA-Structura Centrală mai rezultă că Adriana Ţicău, ca secretar de stat, a semnat nota de fundamentare de la jumătatea lunii decembrie 2003, favorizând în acest fel compania Fujitzu Siemens Computers ca unic distribuitor al licenţelor Microsoft, ilegalitate făcută cu scopul de a evita licitaţia prin achiziţie publică.

Prejudiciul estimat şi comunicat de DNA adus bugetului României este unul imens. În prima etapa este vorba de 47,6 milioane USD, iar în cea de-a doua, legată de nota de fundamentare a Adrianei Ţicău, gaura are un diametru de circa 67milioane de USD.

Sigur că acum nu mai este de mirare cum reuşea Dan Nica să-i achite fiicei sale o taxă de studii în SUA de circa 52.000 de dolari pe an, la care se adăugau cheltuielile de cazare, masă, întreţinere, existentă cotidiană, care puteau însemna cel puţin 1500-2000 USD pe lună. Cum nici organizarea unei nunţi, pentru aceeaşi fiică, în Grecia, nu a fost un efort financiar pentru răzăşo-pănceanul Dan Nica.

Vom reveni odată ce dosarul va lua calea justiţiei.

(Lector) 16 - decembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...