logoImpact EST nr. 880 - 30.07.2021

Prin târg se spune că zicerea aceea din popor că „haina îl face pe om”, nu se aplică la Primăria lui Ionuţ. Noi spunem, în funcţie de ce vedem, că o mână de indivizi au înfăţişare decentă la serviciu, se îmbracă „office”, spre cinstea şi lauda lor, cum ar fi Primarul Ionuţ Pucheanu, Picu Roman, Humelnicu, Maricel Gurzu şi consilierii primarului: Dumitrescu şi Chivu. Oamenii aceştia, respectându-se pe ei, în fapt ne respectă pe noi cetăţenii oraşului, amprentând cu distincţie şi instituţia pe care o reprezintă.
Nu de alta, dar şi în orice alt oraş din lumea civilizată, în primul rând cea europeană din care facem parte, reprezentanţii instituţiilor administrative au zilnic o ţinută corespunzătoare. Din păcate, la noi, după anii de la început ai noilor schimbări politice şi democratice, a fost adusă şi o mentalitate păguboasă, de o anumită neglijenţă, de „uitare de sine”, de lejeritate excesivă, de oboseală, de răzvrătire şi afront, în modul în care reprezentanţii noştri, funcţionarii publici, se afişează la locul de muncă ca ţinută. Doamnele şi domnişoarele nu se îmbracă ca oriunde în lume în ţinută decentă – office – ci mai degrabă fac o paradă a modei jenantă, iar bărbaţii, unii dintre ei, nu se bărbieresc, nu au pantaloni la dungă, nu au cămăşi, nu au costum de haine sau sacouri. Cu blugi jigăriţi, roşi la genunchi sau chiar rupţi, murdari, cu slinul de două degete pe ei, netunşi şi nespălaţi pe dinţi, adevăraţi boschetari în Primăria „care este”. Aceştia din urmă vor să impresioneze cu orice chip, vor să arate că au treabă, că sunt plini de probleme, că nu au timp să se spele, că au copiat stilul „omului obosit”, adus la noi de „şmekerul cu guler alb” din Capitală, fostul city manager Aurel Vlaicu.
Măi, domnule Primar, dă-le jos ţoalele acestea, lasă-i în curul gol, sau dă-le un şut şi azvârle-i în afara instituţiei, pe alde Ochiu, Capetis şi alţii pe care nu mai vrem să-i nominalizăm. Chestia cu făcutul „terenului” în interes de serviciu, ca scuză, nu are justificare, cu nu doar ei pun mâna pe hârleţ sau sapă, nu se urcă ei pe buldozer, nu toarnă ei asfalt şi tot aşa.

Jap 11 - ianuarie - 2019

One Response so far.

  1. Raphael spune:

    Ce ai domnule cu Ochiu zis ureche? Asa il poreclea tovarasul Mitica Budescu, oricum a scapat de o nevasta belea, dar am inteles ca a-2-a e si mai belea…

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...