logoImpact EST nr. 860 - 27.02.2021

Asta e înţelepciune populară made în Priponeşti, care a fost importată şi implementată în Sidex de către anglo-franco-belgiano-indieni, pe filiera celui care le-a încredinţat ditai stâna la care, apoi, ei l-au numit baci, cu o leafă de circa 600 milioane de lei vechi. La această oră, nivelul acestui salariu este  menţinut şi pentru actualul director adjunct care i-a luat locul lui Ionel Borş, ea fiind tot româncă şi chiar femeie!

Şi totul pare plauzibil, atâta timp cât sloganul „Noi nu plătim oile, ci ciobanii!” este definitiv însuşit şi implementat de către patronatul străin. Iată, în timp ce muncitorimea câştigă între 200 şi 300 de euro lunar, un şef de secţie saltă 3000 de euro, în timp ce un director de uzină duce acasă lunar 10.000 de euro. Asta e tehnica, plăteşti bine ciobanii şi mulgi până la sânge oile. Şi nu-s puţini, cum ar fi normal în capitalism, ci TESA se apropie vertiginos de  jumătatea numărului celor direct productivi.

La această oră, dintre cei 8000 de salariaţi în ArcelorMittal, aproape jumătate dintre ei sunt TESA şi indirect productivi.

Şi dacă la aceşti baci şi ciobani îi adăugăm pe prosperii lideri de sindicat, atomizarea mişcării sindicale şi laşitatea muncitorimii, aici va fi linişte şi pace, întreţinute şi cu vânătoarea celor care vin obosiţi de la şpriţul de cu o seară înainte. Deci nu mai este nici de mămăligă, darămite să mai şi explodeze.

Gelu CIORICI 14 - decembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg