logoImpact EST nr. 871 - 15.05.2021

Indiscutabil, ne aflăm în perioada când vine al treilea val de schimbare post-decembrist al reprezentanţilor puterii politice în Republicuţa noastră. Spre aducere aminte, primul val l-a reprezentat Plătică Vidovici şi camarila sa, al doilea a fost reprezentat de Nica, Dobre şi acoliţii săi, iar acum asistăm de la uzurparea acestora prin accesiunea violentă şi de neimaginat a lui Marius Stan şi gaşca.

Asistăm la consolidarea noului centru de putere, influenţă şi decizie, la acapararea domeniilor principale de activitate, la consolidarea treaptă cu treaptă, pas cu pas, a imaginii de nouă forţă, cu un nou stil, cu o altă carismă.

Cu o privire mai atentă, mai pătrunzătoare, începi să pricepi, să aduni, să pui cap la cap, elemente de detaliu, fapte ce-ţi consolidează ideea existenţei unei strategii în acest sens, a lucrurilor care nu sunt întâmplătoare şi care miros de la o poştă a amprentă a unor „servicii”, prezente sau trecute, implicate în acest proces.

Se vrea schimbarea elefanţilor şi dinozaurilor „cu orice preţ”, iar noul BARON ce se prefigurează la orizont se pare a fi PRIMARUL care „este”.

Într-o zonă în care societatea civilă este moartă, iar intelectualii „există, dar lipsesc cu desăvârşire”, populimea sărăcită şi îndobitocită, cu repere de morală şi eroi ai binelui precum BECALI, este nevoie şi i se impune un nou lider modern, asociat fenomenului fotbal, al banilor mulţi, al succesului dorit şi adulat de prostime, al celui care le dă spectacole (circ), al grătarelor cu mititei, al bărbatului care schimbă nevestele (fără număr). Aceasta este, în definitiv, noua filozofie şi noua percepere a noului idol politic. Dacă la aceasta adăugăm şi înfăţişarea, comportamentul şi alura de interlop, gata, succesul este garantat în a fi acceptat ca lider autentic, votat şi imaginat de către cei tineri ca personalizare a propriei dorinţe de a fi şi accede în viaţă.

Cu o astfel de reţetă sigură se impune noul val care va mătura în curând scena politică gălăţeană.

Din cine este compus noul val? Are suficiente resurse umane şi financiare? Sunt întrebări pe care suntem siguri că vi le puneţi.

În primul rând, vă spunem că sunt numeroşi, iar acesta cuprinde unele nume din rândul doi şi trei al principalilor decidenţi actuali, dar cei mai mulţi sunt „no name”, necunoscuţi care lucrează în umbră şi de care se ştie mai puţin.

Putem exemplifica prin numeroasele personaje care s-au mutat în Primărie şi care se constituie într-o adevărată gardă pretoriană a Primarului, consilieri cu numele, care au acces la documente, care hotărăsc, influenţează, propun, vin la serviciu, au birouri, dar nu au calitatea de angajaţi ai stabilimentului cu pricina. Incredibil. Indivizii infiltraţi pe funcţii, aduşi din lumea „civilă”, a celor fără de partid, dar aparţinătoare într-un fel sau altul de edilul şef.

Oameni noi (necunoscuţi) din alte ţinuturi, din alte oraşe îşi fac apariţia şi sunt în curs de a fi implementaţi în posturi cheie, pe structuri. Un adevărat păienjeniş bine gândit şi pus la punct se pare, cu măiestrie, pe baza unor planuri existente, nu de ieri sau de azi.

Din punct de vedere politic, pentru consolidarea acestuia în plan personal, se aplică strategii tenebroase, de creare a unei centuri de siguranţă împotriva presiunilor, cerinţelor, aliatului principal care l-a propulsat la putere. O ultimă confirmare în acest sens este expunerea prin pupat şi aşezat alături a lui Chebac la meciul de box recent desfăşurat la Patinoar.

Pariem că STAN va fi noul BARON al GALAŢIULUI, precum Mazăre la Constanţa, Oprişan la Vrancea, Pinalti la Neamţ şi tot aşa. Cine se prinde?

Observator 1 - martie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...