logoImpact EST nr. 868 - 23.04.2021

Haosul a pus stăpânire pe amărâtul nostru  târg populat cu gălăţeni batjocoriţi zi de zi de către autorităţile care dorm în şlapi, care nu-şi fac datoria, care mimează actul de conducere şi responsabilitate obligatorie în faţa obştii. Ce să ceri, în fapt, unui Primar fără nici un fel de experienţă în managementul Administraţiei Publice? Ce să ceri unui Primar care şi când  ştie, nu vrea? Ce să ceri unui Primar care s-a înconjurat de o adunătură de aşa’ zişi prieteni puşi pe funcţii de conducere, nu pe raţiuni profesionale (era să uităm, au câştigat concursuri pentru ocuparea posturilor, nu este aşa?), ci pe criteriul loialităţii faţă de prietenul Mariusică. Nu tu profesionalism, seriozitate, iniţiativă, ştiinţă, şi vrei să se întâmple ce? Domnule Primar, când tu eşti singur în lucrarea de a face, te înconjori, bre , de oameni competenţi, nu de alde Didi, Manoliu, Bacalum, nu ţii pe funcţii gloabe preistorice expirate gen Palade, Mancaş, Gurzu, Eduard Grosu şi tot neamul lor.

Priviţi cum arată oraşul şi ce se întâmplă în el după 12 ani sub conducerea lui moş Tăgârţă combinistul, şi după doi ani ai Primarului campion, şi o să aveţi o jenă veritabilă, o stare de lehamite. Oraşul este într-o situaţie groaznică, cu un buget extrem de mic (al neputinţei), cu zeci de mii de şomeri şi pensionari, cu mii de oameni care trăiesc la limita subzistenţei, fără investiţii şi investitori. Mizeria şi gunoaiele, ne-au năpădit precum o pelagră, avem trotuare şi alei neasfaltate dinainte de Revoluţie, bălării cât casa, dar tăiem  pomi la plesneală şi fără autorizaţiede. Străzile şi bulevardele nu au   semafoare de „linie verde” pentru fluidizare. Din cauza lipsei supravegherii video a acestora, sau a nodurilor de trafic, circulaţie auto este alandala, haotică, cu agresivitate şi violenţă, cu încălcarea regulilor de circulaţie aproape în permanenţă, iar lipsa poliţiei rutiere, absenţa acesteia din trafic, sunt bomboana pe coliva dezastrului. Motocicliştii  sfidează, îşi fac de cap, trec precum nălucile cu viteze ameţitoare, ambalând asurzitor, şoferii de maxi-taxi  nu respectă nici un indicator, nici un regulament, taxiurile sunt conduse de nişte babuini nebărgheriţi şi veşnic în şlapi au doar funcţia de a jecmăni sau pe a  „peşti”. Ca la noi la nimeni. Nicăieri în Europa nemţilor, elveţienilor, englezilor etc. nu ai să vezi ca la noi, cum târtanul care-şi însoară sau îşi mărită beizadeaua să claxoneze de nebun ore în şir, sâmbăta şi duminica, ca dementul pe străzile oraşului. De altfel, suntem singurul oraş din ţară în care claxonatul nu este interzis. Ce bucurie manifestată cu ruşine, ce apucături de mârlani cu ştaif la oameni cu bani, dar şi la majoritatea parveniţilor în costume de ginerică!

Găştile de cartier, formate din adolescenţi sau adulţi, fac legea în oraşul nu numai noaptea, dar şi la lumina zilei, de le este oamenilor frică să mai iasă din case. La miez de noapte suntem treziţi din somn, copiii se sperie, bătrânii nu mai pun geană peste geană, pentru că se trage cu bombardeaua, că fără artificii nu se mai face neam petrecere în urbea noastră. Şeful Poliţiei locale este, deh, un avo’căţel, slab, cuminte, fără habar, fără boaşe, dar în armonie cu cei dela Naţională, vine la serviciu şi cam atât. De altfel, relaţiile de îmbârligare ale indivizilor din domeniu, ca şi cele din Justiţie şi alte instituţii importante, speciale şi de „forţă” au un rol major în ineficienţa şi băltirea situaţiei de fapt, din Republicuţă. Pe ăştia, dacă o să-i ia cineva la mână, o să vadă că aproape toţi sunt fini, cuscri, cumetri, soţi, copchii, amanţi/amante, ce mai! Un melanj puturos, cu origini precum de „famiglia” siciliană.

Dar ce să mai spunem de problemele majore ale urbei legate de apă caldă şi căldură pentru iarna ce va să vină, sau cele ale Falezei Superioare a Dunării, de inundaţiile periodice din Valea oraşului, de lucrările uitate sau realizate în bătaie de joc, precum eternele gropi de la Elice, sau strada Traian, sau cele ale intersecţiilor Coşbuc cu Basarabiei, sau mai nou Traian cu Basarabiei, şi tot aşa. Are cineva curajul să încerce experienţa de a cunoaşte oraşul noaptea? Noi am făcut-o şi nu sfătuim pe nimeni să se aventureze în a cunoaşte jungla şi fauna ei, fără a lua măsurile de precauţie, gen gardă de corp înarmată.

Şi, ca să se vadă că suntem deschişi, oneşti şi fără patimă, încercăm să credem zvonurile cu privire la o remaniere masivă la nivelul structurilor executive de conducere ale Primăriei. Domnule Primar, mai ai doi ani de mandat pe care chiar nu ne dorim să-i ratezi. Pune, bre, oameni cu experienţă, cu nerv, cu dorinţa de a face treabă,  cu dragoste de oraş. Avem destui astfel de inşi, numai că vă trebuie schimbate dioptriile. Atât şi nimic mai mult ne tot străduim să facem, noi cei de la Impact-est.

Observator 5 - septembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DIICOT–S.C. s-a ju

Ordonanţa dată la comandă a condus la prescrierea faptelor Despre Cătălin ...

Gupta şi colosul s

Financial Times, citat de Ziarul Financiar, aduce din nou în ...

Îndreptare

Bună dimineaţa, Doamna Senator! Îmi prezint eu scuze în numele ...