logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

În sfârşit, semnele, chiar timide, spre edificarea conceptului de „Noul Galaţi, încep să răsară în locurile cu cea mai mare vizibilitate. Iată, după parcul Mazepa – mult mai bine ar fi Parcul Gulliver, că teatrul cu acelaşi nume l-am pierdut pe mâna lui moş Neculai Viteazul, după demolarea magherniţelor construite fără autorizaţie pe domeniul public, urâţindu-l şi schilodindu-l, după parcul din Micro 39, care va fi inaugurat vineri, 8 noiembrie, după amenajarea din campusul studenţesc, zona pietonală din str. Domnească, vin chestiuni şi mai spectaculoase.

La Palatul Justiţiei traversare circulară SF!

Am avut prilejul să aud despre şi să văd viitoarele investiţii funcţionale şi arhitecturale care vor da contur Noului Galaţi. Pentru cititorii de Impact-est am fotografiat planşele cu traversarea circulară suspendată la Palatul Justiţiei, care arată ca în filmele Ştiinţifico Fantastice (SF) şi planşele cu traversările suspendate de la Spitalul Judeţean şi de la Neacşu – Dunărea Mall, şi acestea adevărate bijuterii. În acest mod, de la intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, semafoarele vor fi setate pe aşa-zisa undă verde, încât traficul să curgă, nu să se tot întrerupă din câteva sute de metri în alte câteva sute.

Traversarea circulară suspendată de la Palatul Justiţiei va avea patru rampe de acces: dinspre Romtelecom, dinspre Agatur (CEC), dinspre Păpădie (Casa Sindicatelor) şi dinspre Tribunal. Desigur va fi şi rampă cu lift pentru persoanele cu dizabilităţi. Această minune va fi construită din europrofile şi tunelurile închise vor fi dintr-un plexiglas transparent, pentru a asigura şi o bună panoramă. În zonele orizontale vor fi amenajate cafenele, ceainării şi spaţii pentru diferite gustări reci şi calde.

La spital şi la Neacşu, traversări suspendate simple

Celelalte două traversări supraterane, despre care colegul Silviu Vasilache tot scrie de ani buni pentru a le băga aceste idei în cap autorităţilor alese şi numite, vor fi amplasate în zona Spitalului de Urgenţe şi la Neacşu-Dunărea Mall. Acestea vor avea doar câte două rampe de acces şi asigură traversarea aeriană a bulevardului Brăilei.

La capitolul vise de perspectivă, putem aminti un proiect revoluţionar care să se articuleze suspendat pe toată Faleza Dunării, începând de la Parcul Gulliver (Viva-Mazepa) până la elice. Dar până atunci, Orășelul Copiilor va fi complet reamenajat, dar în Primărie sunt prea mulţi carcalaci puiţi în cei 12 ani de mandat ai lui Nicolae şi chiar dacă investiţia este bugetată din aprilie, în Orăşel nu s-a mişcat nici un fir de gazon. În curând va fi atacată şi Sala Polivalentă de lângă Prefectură, iar aici va fi sediul noii Primării a Galaţiului. Clădirea poate fi legată prin aceste traversări inteligente cu Palatul Administrativ unde aparatul Instituţiei Prefectul Judeţului Galaţi nu ocupă nici jumătate din spaţiu, de Blocul Cristal, unde parterul şi mezaninul e ocupat de OCPI care are propriul sediu în prag de edificare, precum şi de Palatul Lambrinide unde stă ilegal defuncta Regională CFR Galaţi, clădirea fiind cumpărată dinainte de primul război mondial de către primăria oraşului.

Aşadar, în 2014 vom avea ce vedea în Galaţi şi altceva în loc de mizerie, jeg, dărâmături, câini şi căruţe. Mai ales că va fi atacată şi strada Traian, vor fi făcute exproprierile de pe partea stângă cum se merge spre Brăilei, încât să se poată circula pe patru benzi, până în Faleză. Demolările vor începe chiar cu acea bâzdâganie din Traian, din zona blocurilor „V”, plesnită cu inconştienţă în cărare.

Trăiască primăreala, dar mai ales viceprimăreala!

Gelu CIORICI 8 - noiembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...