logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

Casele de avocatură Daghie, Cosma şi Oancea, mai bogate cu 1,5 milioane

oras, caini, rural, galati, gropi10Voi, aleşilor şi numiţilor, îmbogăţiţi cu asupra de măsură pentru câteva generaţii, din 1990 încoace, ieşiţi din blindajul limuzinelor şi coborâţi în lumea reală şi fioroasă de sub cer. Circulaţi măcar odată în viaţă (eu vă recomand să o faceţi lunar) cu mijloacele de transport în comun, să aflaţi în ce hal au ajuns oamenii, gălăţenii şi Galaţiul. De fapt au ajuns unde îi împingeţi, ignorându-i, batjocorindu-i, umilindu-i şi furându-i din decembrie 1989. Mergeţi prin Palatul de Justiţie, pe la Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei, prin Micro 19, 20, I.C. Frimu şi Aeroport. Acolo îi veţi descoperi pe gălăţenii care sunt îmbrăcaţi sărăcăcios, sunt neîngrijiţi, put şi duhnesc a mâncare proastă. Lăsaţi-vă de furat, că vă vede Dumnezeu!

Şi dacă n-are timp de voi imediat, gândiţi-vă, nenorociţilor, că vor plăti copiii voştri. Dar, deocamdată, plătim noi, populimea, care îşi plăteşte cu sfinţenie taxele şi impozitele.

Să aveţi ce risipi cu parandarătul inclus!

Continuăm în ediţia de faţă să cităm din Raportul Camerei de Conturi a Judeţului Galaţi (CCJG).

Deszăpezire cu un plus de peste 800.000 lei

De când a ajuns primar, Marius Stan a descoperit un străvechi secret: cum să iei puţin de la mulţi, ca să poţi da mult la puţini! Căci, când eşti primar dispui de banul adunat prin chetă publică, chiar dacă ai un consiliu municipal unde se votează cuantumul acestora, chiar dacă ai viză de legalitate juridică şi fiscală. Tu, un fotbaliator îmbătrânit deja în relele din mafia fotbalului alcătuită din patroni şi conducători de cluburi, aici ai rupt cuiul, căci toţi pe care îi calci pe grumaz vor vorbi.

Dar, să revenim din indignare la concretul cifrelor din actul de audit al CCJG.

Peste deszăpezirile din 2013 şi 2014 trecem rapid, căci documentul e uşor dezlânat, repetitiv şi cu recalculări de cifre chiar în timpul auditului. Însă, tot aşteptăm şi de la conducerea Transurb şi de la cea a Ecosal propriile argumente bazate pe documente.

Din vrăjeala cu deszăpezirile făcute dar nefăcute, dar sigur în ambele cazuri pe bani publici, cităm următoarea concluzie din Raport: „Valoarea estimativă cumulată a abaterilor constatate este de 806.389 de lei, din care suma de 766.040 de lei reprezintă plăţi nejustificate efectuate de entitate pentru achiziţii de servicii la un tarif mai mare decât cel contractat, iar suma de 40.349 de lei constituie beneficii legale nerealizate…”

Un supliment de 1,5 milioane pentru trei case de avocatură

Sigur că Direcţia Juridică a Primăriei e un serviciu funcţional şi eficient doar în organigramă, juriştii de aici fiind plătiţi prost, deci ce mari talente şi monştri ai dreptului să se înghesuie să conducă şi să populeze birourile acestei direcţii?!

Miile de dosare generate de către sistemul înţepenit în cei 12 ani de „Regim Nicolae”, prin de-alde budeştii şi gurzii de la Legea 10 – să amintim doar cea mai mare mizerie din primăria lui Nicolae – se tot multiplică şi în …. deja „Regimul Stan”.

E clar că nu poţi gestiona atâta volum de speţe doar cu 10-15 inşi, aşa că angajarea a trei case de avocatură pare întemeiată. Cât de moral sau legal este, iarăşi nu intră în sfera noastră de decizie.

Dar să sari de la o înţelegere – contract de la 1000 de lei pe dosar, la 4000 de lei, plus TVA, mi se pare că e cel puţin imoral.

Oricum, despre cum tot adună primarul câte puţin de la cei mulţi şi rupţi în cur, ca să îi îndestuleze cu şi mai mult pe cei puţini, o să mai citiţi în paginile ediţiei de faţă, dar şi în cele ce urmează.

Încheiem cu un citat din Raport:

„Entitatea a angajat suplimentar, în mod nejustificat, servicii de asistenţă juridică în valoare de 1.510.320 de lei, inclusiv T.V.A., potrivit Acordului cadru nr. 122714/04.10.2013 privind achiziţionarea serviciilor de reprezentare juridică, încheiat cu 3 case de avocatură ( Societatea Civilă Profesională de Avocaţi „Daghie & Asociaţii”. Societatea Civilă Profesională de Avocaţi „Oancea, Damian & Asociaţii” şi Societatea Civilă Profesională de Avocaţi „Cosma & Asociaţii”) ca urmare a faptului că, pentru un număr de 406 contracte de asistenţă juridică încheiate cu Societatea Civilă Profesională de Avocaţi „Daghie & Asociaţii”, reprezentând dosare (cauze), au fost renegociate tarifele la nivelul de 4000 lei/dosar, la care se adaugă T.V.A., deşi acestea fuseseră contractate anterior datei de 04.10.2013 la tariful de 1000 de lei/dosar, la care se adaugă TVA, iar entitatea achitase suma de 199.640 de lei aferentă unui număr de 161 de contracte încheiate, astfel încât au fost încălcate dispoziţiile art. 14 alin. (3) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale cu modificările şi completările ulterioare……..

Valoarea estimativă a abaterii constatate este de 1.510.320 de lei, din care:

  • suma de 598.920 de lei reprezintă plăţi necuvenite pentru 161 de contracte renegociate la tariful de 4000 de lei plus T.V.A., care erau contractate la tariful de 1000 lei plus T.V.A.;
  • suma de 911.400 de lei constituie sume angajate suplimentar de entitate, aferente unui număr de 245 de contracte încheiate la tariful de 1000 de lei/dosar plus T.V.A. şi care au fost renegociate la 4000 de lei/dosar plus T.V.A.”
Gelu CIORICI 6 - februarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...