logoImpact EST nr. 855 - 25.01.2021

Când mi s-a propus să scriu un astfel de material, la început am crezut că este o glumă nereuşită. Cugetând mai profund, am înţeles că ideea era chiar interesantă şi m-a apucat aşa, brusc, o părere de rău, cum că şi de data asta mi-au luat-o alţii înainte. Şi dacă tot musai trebuie s-o fac, apoi citiţi aici, primarul pe care mi l-aş dori la maxim, ar trebui să fie cam aşa:

– Să fure mai mult decât predecesorii dar să nu poată fi prins, să mintă mult, dar frumos, aşa cum îi place domnului electorat, să promită câte-n lună şi-n stele, dar nici în ruptul capului să nu-şi respecte promisiunile, să nu aibă tangenţe sub nicio formă cu aceia care l-au votat, iar audienţele cu prăpădiţii să le ţină prin niscai subordonaţi etc.

Cum adică, nu sunteţi de acord cu propunerile mele? A, vreţi ceva S.F. ?

Adică v-ar conveni ca domnul primar să fie un bun manager, un gospodar rasat, cinstit, educat, care să explice pe îndelete cum se cheltuieşte bănuţul de la bugetul primăriei, să fie, cum s-ar zice concret, realist? Să aibă o relaţie decentă, civilizată cu subordonaţii – chiar şi cu aceia pe care nu-i are la lingurică, dar mai ales cu membrii consiliului local, pentru a-şi putea trece atât proiectele proprii, cât şi pe ale altora?

Care să-şi planifice măcar odată la două săptămâni, prin rotaţie, vizite în anumite zone ale oraşului, pe care să le facă cunoscute cetăţenilor din timp, prin intermediul presei, cu care de altfel, ar trebui să se afle în pace şi înţelegere.

De asemenea, n-ar fi rău deloc, ca, împreună cu consilierii locali, să urmărească felul în care se desfăşoară activitatea din societăţile comerciale din subordine, unde se petrec o mulţime de matrapazlâcuri, iar directorii acestora le administrează ca pe feude proprii, unii dintre ei făcând averi colosale.

Să construiască şi nu să demoleze, având astfel o relaţie bună cu cetăţenii.

Şi, exact, să nu fure, să nu mintă, să-şi ţină promisiunile, să-şi facă datoria faţă de urbe, şi, mai ales, să nu creeze posibilităţi de activitate Justiţiei, arză-le-ar focul de dosare…

Nu-i aşa că nu sunt foarte pretenţios?

Ioan Dan PINTILIE 15 - aprilie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...