logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

pr galatiCâtă unitate în diversitatea de impotenţă administrativă din jurul problemelor grave şi importante din marele municipiu defavorizat Galaţi! Toată lumea vrea să poată, nimeni nu poate să facă nişte nenorocită de apă caldă pentru tot săracul Galaţilor. Asta fu ideea de fond a dezbaterilor lunare de la Dialogul Social. Fu Dialog Social, la care, ca şi-n alte dăţi, vine doar Prefectul Otrocol sau directorul Pârlog. Ca în multe alte dăţi, n-a vrut să dea ochi în ochi cu sindicaliştii, patronatele şi cu preşedinţii de societăţi civice cei doi speculanţi de funcţii şi avantaje: Bacalbaşa şi Stan, şi cele două eminenţe ale ciordelii publice-Cosca şi Popa. Dar, la Dialog e ca la dialog: discuţia merge, se vorbeşte, toată lumea se plictiseşte, să bifăm încă o ocazie ratată de a fi cetăţeni de rigoare, mândrie şi onoare. Discuţia de fond a şedinţei Comisiei de Dialog Social a fost centrată pe dilema fundamentală a momentului – poate sau nu poate municipalitatea să ofere cetăţenilor apă potabilă şi apă caldă în sistem centralizat? Furnizorii şi distribuitorii de apă curentă şi apă caldă, dar şi reprezentanţi ai Primăriei au etalat opinii între sublim şi ridicol, propunând fie rezolvări fanteziste rapide, fie o tăcere garantată despre cum şi când va curge prin ţevi apa caldă.

La tăceri garantate 100%, a excelat cu strălucire Tincuţa Vrabie, acestă anonimă a plictisului administrativ, pusă de Stan şefă peste Serviciile Publice din Primăria Stan, în locul ducesei de Chiraftei, Viorica Paladi. Ea ascultă, se fandoseşte, dar nu vorbeşte când o întreabă Prefectul dacă aduce soluţii la criza apei calde sau doar a venit să-şi foiască funduleţul pe scaunul Palatului Administrativ şi să se vadă în oglinzile de pe scară cât de simplu este să fii slugă la munca de partid. Chiar şi fără soluţiile de tăcut momâie ale lui Tincuţa, sau cu mormăielile alunecoase ale veşnicului director de falimente Mircea Ispas, concluzia reuniunii se cere spusă: Sistemul termo centralizat se află în blocaj instituţional, iar sistemele electric şi de gaze sunt subdimensionate şi dacă toată lumea se bagă la priză sau la ţeava de gaz, energizarea generală intră într-un mare pleosc. Sindicatele, asociaţiile şi patronatele prezente la Şedinţa Comisiei de Dialog Social au cerut factorilor de decizie din Primărie şi din societăţile publice furnizoare de servicii de apă potabilă, apă caldă, energie termică şi electricitate să estimeze cât de realiste sunt promisiunile de a se relua furnizarea de apă caldă în sistem centralizat. Răspunsurile acestora au oscilat între un optimism exagerat şi un pesimism prudent. Dar oleacă de caragaţă nu ar merge la Dialogul Social? Ba bine că nu!

Şi atunci domn Prefect scoate la serviciu una bulă de Gâgă de Primărie

Cică astă iarnă, un „expert” din Primăria Stan a făcut o adresă către Electrica, pentru a face deszăpezire prin încălzirea trotuarelor. N-aţi citit bine? Ba da, chiar aşa, Primăria municipiului Galaţi este interesată să testeze (în primă fază!, după care, dacă va fi un succes, să extindă în tot oraşul) un sistem de încălzire, electric, a trotuarelor din oraş, astfel încât omul muncii bine anchilozat de frigul de acasă să se dezmorţească oleacă trecând vesel pe trotuarul din faţa primăriei. Şi nici nu mai înnoată până la glezne în zăpadă frământată. Zice directorul Electrica, Cezar Cristian: „Noi am zis că dacă vrea să facă ceva demonstrativ, undeva, poate pe o esplanadă în faţa Prefecturii, poate a Primăriei… nu ştiu, nu-mi permit să dau detalii, atât vă spun – este adevărat, a venit o firmă specializată, am discutat cu specialiştii respectivi, iar dânşii au spus că ar trebui 200 de waţi pentru un metru pătrat de trotuar pentru încălzire, deci, pentru un kilometru de trotuar ne-am termina rezerva de putere calorică pe tot municipiul, cam asta e!…”Aplauze sau râsu-plânsu? Mai bine fluierături şi huiduieli. Inclusiv pentru golăneala pentru care ÎPS îl binecuvântează pe Stan, ca să fie primit cu onoruri în iadul vipurilor de rahat municipal-27 de biserici vor suge banii cetăţenilor pentru scliviseli şi iertat păcatele. N-avem căldură în găoacea personală, dar eşti cu sufletul în raiul veşniciei. Raiul ţicniţilor.

Silviu VASILACHE 29 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...