logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

Ce vreţi, dovadă mai bună decât recentele Sărbători ale Galaţiului, că acolo unde este implicat Stan şi gaşca sa, lucrurile sunt făcute anapoda. Mai mare bătaie de joc faţă de Galaţi, faţă de urbea păstorită de un fotbalist rar ne-a mai fost dat să vedem.

Orice oraş mai mare din ţara asta are organizată o dată pe an o sărbătoare, nu şapte, nu nouă, în care se celebrează, de regulă, „ziua localităţii respective” ce este asociată unui reper spiritual, de tradiţie. La noi, în Republicuţă, sunt două astfel de manifestări, înfipte în conştiinţa gălăţenilor, una este legată de Sfânta Marie, pe 15 august, când sărbătorim „Ziua Marinei” (deh, suntem oraş pe malul Dunării!) şi Sărbătorile Galaţiului – prilejuite de patronul spiritual al românilor dar şi al oraşului, în mod special, Sfântul Apostol Andrei, care au atât un caracter religios cât şi laic.

La noi, ca la nimenea, anul acesta a mai apărut o mare sărbătoare, prin iunie, a Dunării, care în viziunea lui Stan a însemnat ceva mai „tare” decât celelalte două, cheltuindu-se cu vârf şi îndesat, transformând astfel Galaţiul într-o cetate în care toată lumea cântă şi dansează, cu circul de rigoare, de parcă ne-am afla la Versailles, la curtea Regelui Soare.

Dar să ne întoarcem la oile noastre, marele Stan şi-a încordat muşchii, le-a pus pumnul în gură consilierilor de paie (fără Rainea, spre lauda poporului) şi şi-a făcut pofta după cum a poftit. Adică a adus în derizoriu totul, a miştocărit evenimentul, trimiţând săgeţi clare spre cei care l-au criticat că a aruncat cu purcoaie de bani cu rol de para-ndărăt la manifestările anterioare, sau spre cei de la Curtea de Conturi. Aşa că, mama voastră de guşteri, vă arăt eu cine este Stan. Organizare de Sărbători ale Galaţiului în două locaţii: Casa de Cultură a Sindicatelor (parcare) şi Mall (parcare), circ cu bâlci ca la ţară (adică în sate şi comune), mâncare şi băutură, colaci secuieşti, mese întinse în noroaie şi băltoace, ce mai încolo şi încoace, exact ce chipurile nu voia declarativ să facă d-l Stan.

Mult clamata şi aplaudata zicere că Primăria nu a cheltuit niciun ban din visterie, am constatat că de fapt e praf în ochii populimii, o grosolană manipulare a fraierilor de consilieri şi a noastră, a mass-media. Că a sponsorizat mediul privat? Haida de, cine dă bani în ziua de azi fără niciun beneficiu, măcar de imagine, asta în condiţiile în care cei de la Mall, au pus doar parcarea (jumătate) la bătaie în mod gratuit, iar la Sindicate, am început să ne întrebăm de unde banii? Şi, încet, încet, am reuşit să descâlcim iţele, pânza de păianjen a purcoaielor de bani. Cine credeţi că s-a ocupat de „încasări”, adică de „închirieri”, de amplasamente, de adus ăia cu leagănele, cu parcul de maşinării de distracţie, a micilor afacerişti cu produse alimentare, a celor cu cojoace, căciuli, chiar a restaurantelor cu mici şi cârnaţi, toţi şi toate din jurul judeţului Braşov? Păi, cine altul decât domnul ADAM, acelaşi de anul trecut, acelaşi de acum doi ani, acelaşi care a luat „pielea” de pe ei, acelaşi care nu a permis nici unui întreprinzător local să-i intre în ogradă. Adică, măi Stane, ăştia ai noştri, care plătesc taxe şi impozite aici, nu au avut loc şi, apropo, unde au fost meşterii populari tradiţionali că noi nu am văzut nici unul?

În rest, mizerie, o lume de bâlci, suburbană, o lume infectată moral cu scuipături, înjurături, ce se călca la propriu în picioare, şuţi de buzunare, boschetari, muieri bete etc. Şi, totuşi, pe Faleza superioară era mai bine. N-am înţeles de ce nu s-a organizat sărbătorirea performerilor, a celor mai buni şi premierea lor ca în fiecare an, dar aşteptăm aşa cum ai promis, până la Crăciun.

Observator 5 - decembrie - 2014

One Response so far.

  1. kmy spune:

    Proiect la nivel national si international pentru care se cauta persoane cu
    abilitati in domeniul operator calculator, cu minim studii medii, cu sau fara experienta. Lucru presupune navigare pe internet pe tema data cca 3 ore pe zi. Se asigura training si plata proportional cu rezultatele obtinute. Pentru informatii trimite un mail cu textul „INFO” la adresa : carmen_laca@yahoo.ro

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...