logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

ciumacenco 546Unele cercuri frecventate de anumiţi jurnalişti tot inflamează spaţiul cu zvonuri privind candidaţii pentru funcţia de primar al Galaţiului la alegerile din mai 2016. Încă nu comentăm skendembergul pentru postul de jupân al judeţului, deoarece persoana pentru funcţia de preşedinte al CJG va fi desemnată la masa verde, dintre consilierii aleşi prin vot direct şi de către aceştia. Dar ne gândim la ce vor pixurile unora ca Eugen Durbacă, Eugen Chebac şi, poate, Gheorghe Saghian.

Desigur că orice scenariu poate fi plauzibil sau nu, funcţie mai ales de alianţele electorale.

Încălziţi prin zvonuri de partid

Cel mai absurd şi mai puţin credibil este zvonul că pesede şi l-ar dori ca primar pe Ionel Borş, marele combinator al fostului Combinat Siderurgic. Desigur, pesede l-ar susţine pe Borş din umbră. L-am contactat telefonic pe Jan Putere, iar acesta mi-a infirmat categoric orice gând legat de o astfel de aventură politică. Aşa că toate familiile din oraşul acesta care au avut măcar un sigur membru ori o rudă care şi-a pierdut locul de muncă din combinat, trebuie să-şi imagineze o altfel de răzbunare decât aceea de a nu-l vota pe Ionel Borş ca Primar. Deci, I. Borş nu are de ce să iasă la încălzire.

În cazul în care pesede va merge la locale împreună cu unepere, alde Nica, Saghian şi Viorel Ştefan au de înghiţit măcar câte o broască râioasă, căci candidatul aliaţilor nu poate fi decât Marius Stan! Dar există şi o variantă de rezervă pentru ca pesede să scape, dimpreună cu oraşul, de fotbaliator. Aceea de a-l susţine total pe „independentul” Nicolae Dobrovici Bacalbaşa. Doar că de data asta îi vor lua un teanc de demisii în alb, pentru ca, în cazul în care ar ajunge primar, să-l poată alunga în cel mai scurt timp, Bulă Bacalbaşa fiindu-le necesar doar pentru a se scăpa de Stan. Urmează apoi alegeri, timp în care vizibilitatea unora ca Florin Popa, or Aurel Nechita (de ce nu chiar un Viorel Ştefan?) ar putea fi activată cu inteligenţă profesională, nu politică.

Cu Ciumacenco ne salvăm, sau ne pricopsim?

Dacă penele nu va face mişcări greşite în plan central, există suficiente premise ca în alegerile locale şi parlamentare aceştia să spulbere pesede, cum usele a ras tot în alegerile din 2012. În aceste condiţii şansele lui Nicuşor Ciumacenco ar putea creşte considerabil, măcar cât să învingă handicapul de a fi fost odată bătut  de  Marius Stan. Dar totul depinde şi de coada de topor care va fi aruncată în bătălie pentru a-l tăia pe unul sau pe altul în această competiţie. Vă reamintim că la alegerile din 2012, Marius Stan a beneficiat de serviciile pedelistului Marius Necula, acesta asumându-şi din start şi făţiş rolul de a-l tăia peste tot şi pretutindeni pe Nicuşor Ciumacenco, în favoarea lui Stan.

Scuza lui MGN şi a pedele a fost aceea că pesede, parte importantă a usele la Galaţi, l-ar fi susţinut logistic şi financiar, din umbră, pe „independentul” Ciumacenco. Şi avem dovezi în acest sens, dar nu este loc acum în această analiză. Ehei, dar după cum aţi putut vedea şi în fotografia-document realizată de marele fotoreporter Silviu Teodoru (Bobi) din ediţia 605 a Impact-est, Victor Paul Dobre îl urăşte pe Marius Stan cu sinceritate. Deci, este de aşteptat ca şulfismul politic al lui VPD să inventeze un iepure care să joace rolul lui MGN din 2012, de data asta contra lui M. Stan. Şi să nu neglijăm faptul că, mai mult decât în 2012, pesediştii îl vor susţine pe Nicuşor Ciumacenco, dacă vor fi nevoiţi să meargă cu unepere. Dar cred că de data asta vor merge cu tot armamentul şi chiar pe faţă, dacă nu vor avea, cum am mai spus, un „independent” ca Bacalbaşa.

Votantul de apă dulce poate să se salveze, dar vrea?

Sigur că acum nu mă gândesc la candidaţii de pluton, gen alde Cătălin Hristache, fost pece, pedele şi acum pemepe, care s-a aruncat deja în candidatură ca broasca-n beton, cheltuindu-şi prea devreme banii proveniţi din conjuncturile în care l-a dus politica. Ci stau şi cuget nervos că iarăşi au trecut trei ani dintre  cei patru ai unui ciclu electoral şi, ca în ultimii 20 de ani, iarăşi nu am fost înstare, ca societate civilă, să FABRICĂM şi să propulsăm un candidat tânăr, capabil, cu idei, cu vână şi nerv, bun şi atâta de necesar să mai salveze ceva din pârjolul de 12 ani ai lui Nicolae, peste care a fost împrăştiată cianura de patru ani a lui M. Stan. Aşa că nu ne rămâne decât să visăm la nişte candidaţi curaţi cărora le pasă de ceia ce lasă pentru copiii lor Aici şi nu în altă parte, chit că ei vin cu susţinerea palidă a unor partide mici, care poate chiar îi încurcă.

Şi mă gândesc aici la candidaţii unor partide ca Alianţa Liberal Democrată şi Partidul România Unită. Dar despre ei, pe rând, cu tot cu faptele de până acum, într-o ediţie viitoare. Până atunci, fiţi pe pace, nu punem noi interesul public la sondajele care ies funcţie de cel care le plăteşte!

Gelu CIORICI 23 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...