logoImpact EST nr. 850 - 28.11.2020
logo

logo

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local a avut o ordine de zi alcătuită după tipicul şi structura unei şedinţe ordinare, compusă din 20 de proiecte de hotărâri, trei proiecte suplimentare şi o demisie, a Consilierului local Cristian Dima. Toate hotărârile au avut ca obiect folosinţa gratuită, uzul şi servitutea, concesionarea, închirierea şi vânzarea unor bunuri sau terenuri din patrimoniul Consiliului Local.

Penultima şedinţă a CL a fost extraordinară prin numărul mare de vânzări şi concesionări de terenuri

Şedinţa Consiliului Local a avut caracter extraordinar, deşi doar unul dintre punctele de pe ordinea de zi a avut caracterul de urgenţă-aprobarea unui sediu temporar pentru funcţionarea Parchetelor, pe durata lucrărilor de reabilitare a clădirii  actuale a Parchetelor. În rest, iniţiatorul unic al proiectelor de hotărâri, consilierul UNPR Marian Alexandru a avut ca ţintă micşorarea cât mai mult posibil a patrimoniului Municipiului, prin serii de hotărâri care vând , închiriază sau concesionează porţiuni mai mari sau mai mici din domeniul privat al municipiului Galaţi. Cu un cvorum de doar 18 consilieri, unele dintre aceste hotărâri nu au întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi adoptate. Au lipsit de la şedinţă cea mai mare parte a consilierilor PNL. Pentru a fi aprobate două proiecte suplimentare susţinute de consilierii UNPR – organigrama Băii Publice şi o finanţare cu 10 000 de dolari a unui turneu de tenis, consilierii PSD au condiţionat aprobarea de votarea listei de finanţare a proiectelor pentru Susţinerea culturii scrise – Festivalul Axis Libri şi Festivalul Serile Antares. Cele două proiecte au fost votate. Nu a trecut de votul consilierilor singurul proiect de investiţii pentru un imobil de locuinţe, în Cartierul Francezi, ce presupunea o concesionare de teren de 1533 de mp.

Consilierul local Cristian Dima şi-a dat demisia din grupul consilierilor ALDE, şi nu a mai votat , urmând ca demisia din CL să devină efectivă la următoarea şedinţă în plen a Consiliului.

S.V. 29 - aprilie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...

Situaţia sectorului

Ministrul Adrian Oroş a participat la şedinţa de lucru organizată ...