logoImpact EST nr. 844 - 29.10.2020

Vidanjorii RomilaDacă vrei să încerci infernul cu scufundarea în propriile fecale şi amuşinatul apei împuţite din caseta de racord la apa curentă, mergi pe str Moruzzi, la casele înşiruite ale docurilor. Aici viaţa curge pe o altă dimensiune-cea a vidanjării cu plata la negru la mandea Nicu Romilă. Nu e banc, e realitate sinistră de sinistraţi de secol 21 în noul oraş al noii campanii electorale pentru noul mandat de exasperat alegătorii. Promisiuni au fost la începutul mandatului lui Stan, aşteptări sunt la final de mandat, disperări continuă să existe în curţile oamenilor în care fiecare locatar are la nas broaştele din balta cu excremente care nu se evacuează la canalizare, deoarece canalizarea lui Gelu Stan de PSD nu funcţionează. Este plină, chiar şi după ce s-au cheltuit 75 de milioane de euro pentru proiectul ISPA.  Promisiunile fiecărei garnituri de aleşi pentru locatarii caselor din strada Moruzzi  se repetă din patru în patru ani şi prevăd vidanjarea şi reabilitarea magistralei de canalizare din zonă. După 26 de ani de demagogie şi suficienţă administrativă, cetăţenii de pe strada Moruzzi au o singură certitudine: canalizarea trebuie să rămână colmatată şi înfundată pentru ca vidanjarea buzunarelor lor de banii plătiţi pentru servicii „la negru” să continue netulburată la fiecare 2-3 zile.

Locatarii din Moruzi 76 plătesc la negru serviciile publice Apă Canal!

Moruzzi vidanjariDeficienţele grave ale sistemului de canalizare din Valea Oraşului ating o culme pe strada Moruzzi. Aici, proprietarii şi chiriaşii Primăriei trec dintr-o calamitate în alta, în funcţie de anotimp şi de hachiţele lucrătorilor de la societatea Apă Canal. Locatarii caselor din zonă sunt nevoiţi să cheme maşina pentru vidanjarea canalizărilor din curte la fiecare 2-3 zile, deoarece curtea devine lac pentru broaşte, mlaştină impregnată cu fecale sau bazin de decantare a nămolurilor pluviale. Deşi conducerea Apă Canal şi a Primăriei cunoaşte situaţia de dezastru a canalizării, nu procedează la finanţarea şi decolmatarea magistralei de evacuare, lăsând abonaţii la mila angajaţilor vidanjei Apă Canal. Lucrătorii fac vidanjarea prompt, dar contra cost şi fără documente de plată a serviciilor. Cine vrea să audă înjurături şi comentarii de of şi văleleu, să poftească la arhiva de voci Impact. Când întrebi de taxa de vidanjare, nici putătorul de cuvânt, nici dispecerul de serviciu nu are o explicaţie privind modul în care lucrătorii Apă Canal, coordonaţi de directorul-dispecer de servicii Romilă, încasează bani fără nici  un document fiscal.

Situaţia de calamitate a canalizărilor din strada Moruzi este nerezolvată de foarte mult timp, deşi locatarii au trimis petiţii la Primărie şi au făcut sesizări la societatea Apă Canal. Direcţia de dezvoltare a Primăriei a promis încă din 2015 că va aloca fonduri pentru intervenţii la canalizare în bugetul pentru 2016. Bugetul a cam trecut de mandatul lui Stan, lucrarea nu s-a făcut, vidanjarea şi estorcarea de Apă- Canal Gelu Stan – Nicu Romilă rămâne.

S.V. 21 - mai - 2016

2 Responses so far.

  1. podaru spune:

    Vasilache iar ne mananci de cur?
    Nu iti dam mai spaga ….poti sa ne vidanjezi cat vrei.

  2. […] dacă ne amintim articolul de acum câțiva ani al colegului Silviu Vasilache, în care se vorbea despre niște „plăți informale” făcute spurcatului-la-gură Romilă pentru vidanjări pe strada Moruzzi, inlcusiv la buzunarele bieților cetățeni se […]

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Două inculpate au f

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul ...

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...