logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021

În ediţia de faţă, o să vă facem dovada, care nu lasă loc de tăgadă, că avem o arhitectă şefă, tare de tot, conform titlului articolului de faţă, adusă să păstorească peste urbanismul nostru, tocmai de la Brăila, pentru că arhitecţii noştri din Republicuţă s-au răsturnat cu căruţa. Hai să vă exemplificăm aşa cum le-am notat, după o amplă documentare, să cunoască toată populimea Republicuţei, ce infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul, conform Codului Penal, se produc la Primăria lui Stan.

Dedicaţii de la Teodora pentru Florin

Teodora Voicilă are aşa un sictir, faţă de toţi cei care încearcă s-o deranjeze, încât arareori cineva poate să stea de vorbă cu dumneaei, pentru că nu are timp, le ştie de aiurea pe toate, e puţin mai mult colerică şi-şi arată în permanenţă nervii bolnavi. Soţul arhitectei şefe, Florin Voicilă, are o firmă care întocmeşte documentaţii de arhitectură şi urbanism, numită EUMETRIA SRL, cu sediul, bineînţeles, în Brăila. Se înţelege că „doamna” nu ţine cont de „conflictul de interese” sau de „traficul de influenţă” şi face tot ce poate ca soţul ei să aibă cât mai multe documentaţii de lucru în detrimentul celorlalţi proiectanţi, în primul rând gălăţeni, eludând cu bună ştiinţă legea. Astfel, documentaţiile de urbanism întocmite de soţ sunt, numai în ultima vreme, cu destinaţii pentru cele mai mari firme care au investit în Galaţi precum NEPI NINE INVESTMENT DEVELOPMENT SRL (Mall-ul de pe Coşbuc) sau SC DEDEMAN SRL. La urma urmei ce poţi să înţelegi din acestea decât că asistăm la o mită mascată, proiectele d-lui Voicilă aprobându-se garantat, din prima, fără probleme.

Protejată de edilul şef, pupilă a acestuia, individa îşi bate joc şi tratează cu multă aroganţă şi sictir şi pe cei din tagma sa, cu care intră în contact, mulţi dintre ei cu mult peste ceea ce este „şefa”, adică arhitecţi licenţiaţi cu ani grei de experienţă şi rezultate în spate.

Case de vacanţă printre bloace!

În timpul şedinţelor Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism din Primăria Galaţi, individa arhitectă şefă are o atitudine de sfidare şi-o batjocură, fumând prin „sudare” zeci de ţigări, pufăind ca o locomotivă şi bând cafele ca la barul din colţul stabilimentului. Pe aceeaşi linie se încadrează activitatea plină de lentoare a departamentului Urbanism, documentaţiile pentru autorizaţiile de construcţii şi cele de urbanism sunt blocate cu lunile, sunt modificate după cum vrea muşchii ei şi nu după legile în vigoare, pe care, îndrăznim să o spunem, nici măcar nu le cunoaşte.

Din seria năzbâtiilor arhitectei şefe ar mai trebui să amintim eliberarea de certificate de urbanism şi autorizaţii de construire pentru „case de vacanţă” în mijlocul oraşului (zona Micro 17) deşi există un PUZ care schimbă destinaţia zonei. Sau eliberarea a numeroase autorizaţii pentru „pensiuni” în zonele periferice ale oraşului, punând oamenii să-şi facă pensiuni în loc de locuinţe, când cel mai simplu ar fi fost schimbarea destinaţiei zonei.

Credem că nici un lucru din cele de mai sus nu s-ar fi întâmplat dacă aveam un profesionist adevărat, dacă actul de control ierarhic ar fi fost exercitat, sau dacă Primăria Galaţi şi onor Primarul Stan ar fi avut o Comisie Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism conform Legii, şi nu în componenţa actuală de GAŞCĂ PROFESIONALĂ.

Domnule Primar, dacă nu ştiaţi (asta e, nu le puteţi şti pe toate). Conform OUG 7/2011 pentru modificarea Legii 350/2001, privind amenajarea teritoriului şi urbanismului publicată în Monitorul Oficial 111 din 11.02.2011, articolul 37, aliniatul (1¹) are următorul cuprins:

Membrii comisiei sunt specialişti atestaţi din domeniul urbanismului, arhitecturii, monumentelor istorice, arheologiei, precum şi din domeniul sociologiei, economiei, geografiei, ingineri constructori, ingineri de reţele edilitare, transport.”

Şi nu putem să încheiem fără „cireaşa de pe tort”: se şopteşte pe la colţuri, cum că arhitecta şefă cere bani salariaţilor din subordine pentru a-şi plăti avocaţii necesari în procesele penale pe care le are. O fi adevărat? dacă da, treceţi, bre, alde DNA şi DIICOT la treabă.

Vasile PERISCOP 26 - iulie - 2013

4 Responses so far.

 1. Cunoscator spune:

  Nu v-ati prins voi… autorizatii de construire „case de vacanta” se dau cand nu e canalizare in zona, sa poata respectivii sa-si arunce laturile unde vor si cum vor si sa nu raspunda… Plus ca, daca mai sapati si descoperiti ce calificare au unii din subordonatii doamnei, va cruciti…

 2. Lacramioara spune:

  Cand primaria a avut un arhitect competent si super licentiat(diplomat),om care tinea audiente si isi apara semnatura,nu elibera autorizatii dupa placul oricui,a fost eliminat in cel mai groaznic mod.Incomoda,respecta legea,nu facea ce i se comanda.Avea in spate 40 de ani,de cariera si vasta experienta.Cei care l-au distrus si i-au distrus cariera pe NEDREPT,in mod sigur vor plati aceasta NEDREPTATE.Dumnezeu nu poate IERTA.

  • pt Lacramioara spune:

   Lacramioara, te referi la fosila aia de 100 ani ani pe care salariatii Primariei au poreclit-o Cruela si care a dat Dumnezeu si a iesit la pensie? :))))))))))
   Sau… ei nu pot sa cred! Tu esti cumva? Chiar tu?
   Cruela????
   :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   Muahahahahahahaaaaaa

 3. david spune:

  Buna doamna arhitect ce facem cu buticurile dupa str brailei unele sau demolat altele au ramas cele cu smecheri la primarie au ramas ceilalti fara cunostinte au demolat buticurile dupa spatiile publice,cui trebuie sa dam spaga ca sa ramanem.vom face sesizari la bucuresti vom aduce televiziuni sa facem cercetari de ce nu sau demolat toate buticurile de pe strada brailei

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...