logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

De-a lungul a peste douăzeci şi cinci de ani de aşa zisă democraţie, piaţă liberă şi întreprinzători în agricultură s-a format o adevărată gaşcă, un fel de grupare mafiotă care a pus mâna pe afacerile ce ţin de agricultură şi industrie alimentară. Că e vorba de cultura mare, de legumicultură sau creşterea animalelor, piscicultură, acestea ai încăput îndeobşte pe mâna unor indivizi ce nu au nimic în comun cu profesia din domeniu, nişte şmecheri, speculanţi ai oportunităţilor, aşa zişi „băieţi deştepţi” care ştiu să se învârtă, la adăpostul protecţiei mai marilor zilei, indiferent cum s-au rotit aceştia la putere. Nu e vorbă că nici unii profesionişti rătăciţi în afacerile din agricultură nu au rămas mai prejos în a se alinia şmecheriilor, raptului şi sistemului de tip mafiot instituit de ani de zile în agricultură. În primul rând, trebuie amintit aici modul în care au acaparat unele suprafeţe de pământ, de cele mai multe ori prin păcălirea proprietarului, subevaluare, crearea de anumite carteluri prin care terenurile au avut şi au un preţ derizoriu, speculând sărăcia şi prostia celor cu acte în regulă. Ani şi ani de zile majoritatea au încasat subvenţii de aiurea de la STAT pe terenuri (suprafeţe cât China) pe culturi inexistente, pe motorină, pe… existenţa unor contracte de arendă păguboase şi umilitoare din care proprietarul era şi este ameţit cu sume modice, de tot rahatul. Astfel, cu complicitatea directă a organismelor create în a supraveghea, îndruma, ajuta toate afacerile din agricultură, indivizii aceştia veroşi – la urma urmei nişte mârlani deveniţi ciocoi de tip nou, au prosperat ca şobolanii pe siloz. Au vile, au maşini dintre cele mai scumpe, au proprietăţi la mare, la munte sau în străinătate, concedii numai în locuri exotice, toată ziua numai în cârciumi, petreceri, amante, orgii, ce mai, tot tacâmul noilor îmbuibaţi.

Uite, noi, de aceea propunem celor de la Fisc care au obligaţia să selecteze anul acesta 50 de indivizi şi averile lor pentru a le controla şi eventual a le confisca (Hotărâre de Guvern) să fie din rândul celor care se ocupă de AGRICULTURĂ. Să vedem ce au dat ei la STAT şi ce au acumulat, ce au cheltuit şi ce au declarat că au încasat ca venituri, nu de alta dar a început să priceapă tot prostul strategia adoptată de aceştia ani şi ani de zile pentru a prosti opinia publică, mass-media, organele şi tot aşa.

Astfel, când îi asculţi cu orice prilej, la comandă încep să se plângă că nu a plouat destul sau că din contră, prea mult, că e secetă, că e buruiană cât casa, că i-au călcat hoţii, că nu li s-a dat la timp subvenţia, că preţul e prea mic, că nu au avut îngrăşământ, că au venit gândacii de Colorado, că lăcustele…, că a dat îngheţul şi tot aşa, de te apucă năbădăile iar proştii „pun botul”. Cea mai tare este aceea cu „ne cred toţi nişte hoţi”, haida de! Ca şi cum n-aţi fi majoritatea dintre voi. Unii, la adăpostul corupţiei, şpăgilor, a neputinţei Fiscului şi suspectăm noi a colaborării cu aceşti infractori pe evaziune au diversificat afaceri pentru spălarea banilor. Da, domnilor Ciorici şi Onica, au cârciumi, au afaceri în construcţii, servicii, cofetării în buricul târgului, pe numele lor sau al mamelor, soacrelor, copiilor sau nepoţilor. Zilele trecute, ştirea bombă care a zguduit Galaţiul a fost că un binecunoscut cuplu gen „Dinu Păturică”, urmaşi prin preluare de afaceri ale celebrului infractor Prună, au cumpărat, acolo, pe nimic, ceva milioane euroi, Proiect SA (fostul Institut de Proiectări judeţean). Treaba lor şi a Fiscului.

Numai că noi spunem că toţi ciocoii ăştia noi, exponenţi ai agriculturii CAPITALISTE sunt strâns împletiţi cu politicienii locali ai vremii, iar mai ales unul ar trebui să se simtă jenat de toată această liotă de guzgani care au pus laba pe agricultura judeţului. În timp ce satul moare, iar oamenii de la ţară mor de foame şi sunt rupţi în cur, şobolanii aceştia sug cu conducta călare pe silozuri.

JAP 6 - iunie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...