logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

Otelul-bilete-1Cumpărarea stadionului Oţelul de la Combinat a produs dispute şi controverse în plenul Consiliului Local, prin insistenţa cu care Primarul Marius Stan a cerut consilierilor aprobarea de principiu. Chichirezul tranzacţiei vine odată cu declaraţiile conducerii combinatului, care spune că nu a scos stadionul la vânzare, nu a avut nici o discuţie cu vre-un negociator de la Primărie şi nu s-a gândit să vândă la preţul prezentat consilierilor-un milion de euro.

Decât să investească în propriul stadion Dunărea, Primăria Galaţi vrea să cumpere la supraofertă stadionul Arcelor Mittal 

Consiliul Local şi-a dat acordul de principiu pentru propunerea Primarului Marius Stan, de cumpărare a Stadionului Oţelul. Consilierii au fost de acord pe bază de şantaj-vrem stadionul dacă în lista de preluări vor fi incluse şi Maternitatea Buna Vestire şi clădirea în care a funcţionat Teatrul Gulliver. Pentru a analiza oportunitatea cumpărării acestor imobile şi preţul de achiziţie, a fost constituită o Comisie compusă din şefii Comisiilor CL şi funcţionari din Primărie. Consilierii i-au reproşat Primarului că banii alocaţi cumpărării stadionului Oţelul ar fi mai bine folosiţi pentru modernizarea Stadionului Dunărea, care aparţine patrimoniului public al municipiului.

Reacţia lui Stan a fost şi tăioasă, şi arţăgoasă. N-ai cu cine, bre, nişte nepricepuţi!

Ia ascultaţi la mandea, că se pricepe. Iată ce le fu dat să audă ziariştilor, ţinuţi în picioare la colţul de după terminarea şedinţei: „Dacă facem o evaluare minimală privind modernizarea la stadionul Dunărea, de nivel naţional, înseamnă un minim de 20 de milioane de euro. De asta am tot tergiversat, pentru că discuţii au fost cu fonduri de investiţii, cu fonduri europene, să fie parteneriat public-privat, şi să facem stadion ultramodern. Noi nu avem norocul unor oraşe precum Craiova, Tg Jiu, Turnu Măgurele, Alexandria, să primim cadou de la Guvern. Noi trebuie să muncim, pe banii noştri, pe banii oamenilor, să facem un obiectiv…Numai pista de atletism este între 600 şi 800 de mii de euro, suprafaţa de joc cu drenaj, instalaţia de stropit automatizată şi de încălzire înseamnă iarăşi un milion de euro. dacă vrei să modernizezi tribune şi toate anexele cerute de o competiţie la nivel înalt, se adaugă cel puţin un milion de euro. Dacă te duci la nivel internaţional, trebuie să-l acoperi şi să vii şi cu nocturnă. Asta urcă preţul la 15-20 de milioane de euro. Combinatului îi convine…Nu ştiu cât este preţul, aşa a fost enunţat…Ei s-au exprimat la modul următor. Nu au în obiectul de activitate şi activitatea sportivă, au costuri cu paza, cu întreţinerea, au costuri pe care nu au de ce să şi le asume. Soluţia era să renunţe la bază, să rămână pârloagă. Preţul de 1 milion de euro este mai mult decât derizoriu.”

În timp ce Primăria şi consilierii îşi freacă mâinile pregătind achiziţionarea Stadionului Oţelul la preţ de pleaşcă

proprietarul actual al stadionului Oţelul, Combinatul Arcelor Mittal, spune că nu au făcut o ofertă în acest sens şi nu ar vrea să vândă un astfel de bun decât la preţul pieţei. Nu are rost să mai susţină un astfel de bun în patrimoniul Combinatului, cât timp consumă resurse dintr-o firmă care are ca obiect de activitate producţia de oţel, nu susţinerea mişcării sportive. Unii dintre consilierii locali i-au reproşat executivului inoportunitatea cumpărării stadionului, deoarece echipa de fotbal Oţelul  a ajuns în liga secundă şi se zbate pentru a putea supravieţui şi pentru a nu intra în faliment. În acelaşi timp, investiţiile în stadionul „Dunărea” ar avea nevoie de peste 25-30 de milioane de euro pentru modernizare, în timp ce cumpărarea stadionului Oţelul de la Arcelor Mittal costă doar un milion de euro. Oţelul Galaţi se află în acest moment pe ultima poziţie în clasamentul Seriei 1 din Liga a II-a, cu 12 puncte şi are şanse minime de a evita retrogradarea în liga a treia.

Silviu VASILACHE 29 - aprilie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...