logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

bacalbasa stan kazah 5127Orice om cu inima curată şi cu mintea întreagă după ce a încercat frustrările şi defulările uriaşe ce au scăpat pe străzi după instalarea Regimului Stan, poate să recunoască şi treburile bune rezolvate de Regim. Ce punem deci la socoteală cu semn plus în dreptul găştilor de căpătuială ale lui Stan? Oficial, gornacii din propagandă zic aşa: am stopat retrocedările, am demolat garajele şi dughenele ilegale, am început SF-ul cu tunelul, am reparat şcolile (cu clienţii lui Stan, nu a directorilor numiţi politic), am oprit sifonarea Apaterm (de milioane de euro), s-a făcut strategia de reformare a sistemului de termoficare, se fac drumuri bezmetice la Bucale, poate se milostiveşte domn ministru – general izmănaru să bage ceva material electoral la gagiu Stan, se ţin din nou audienţe aşezate (ba la birou, ba la tevegheu), se mai scapă câte-o ciosvârtă media pe la ziarişti (în drumul de la scaun către uşă) etc. Dar foarte oficial, pe ţidulă fluturaş electoral, trâmbiţaşii propagandei au pus de un fel de Raport al Primarului către cetăţeni. Aici se cere o paranteză. Faţă de ce parandărături ticluia Moş Nicolae către clienţii de partid, nu-i cam puţin, domn Primar? Şi doar atât îţi mai scapă printre degete de la festivăleala cu scrumbia săltăreaţă, de un miliard şi ceva?

„Stimată doamnă sau domn

Anul 2014 a fost anul în care am continuat proiectele deja începute şi s-au concretizat pentru că împreună le-am gândit şi am reuşit să le transpunem în practică în oraşul nostru. Ideile, gândurile şi nevoile oraşului nostru le voi face priorităţile mele, ca primar, astfel încât în anul 2015, la ora bilanţului, să pot veni în faţa dumneavoastră cu toate obiectivele realizate. Oricât de lungi ar fi termenele impuse de proceduri şi oricât de dificil ar fi să găsim soluţii tehnice, voi insista pe calitate. Sursa finanţărilor europene am avut-o în anul 2014 şi am concretizat-o , reuşind să atragem sume record nerambursabile pentru oraşul nostru. Vă mulţumesc mult pentru că v-aţi plătit taxele şi impozitele în anul 2014 şi vă adresez rugămintea să fiţi la fel de buni contribuabili şi în anul 2015.

Ce-am făcut în 2014?

1.am finalizat proiectele cu finanţare europeană referitoare la:

Modernizarea şi reabilitarea şcolii 9 Calistrat Hogaş (după prelungiri masive)

Centrul Multicultural Dunărea de Jos (zero activităţi).

Parcarea pentru TIR-uri (aproape goală, imbecil amplasată, privaţii intră în parcări private). Modernizarea str. Unirii şi Ana Ipătescu (jenant de înguste, fără zona de parcare, fără piste de biciclete, fără tunel NetCity ). Dezvoltarea porturilor dunărene-Dahar (directorul APDM tocmai a anunţat căderea traficului în Portul Galaţi); Centrul de recuperare KIDS?

2. am început reabilitarea şi modernizarea infrastructurii subterane pe str. Traian.

3. am finalizat lucrările de reabilitare/modernizare a Viaductului Sidex etapa I (goangă, viaductul este blocat total, nu se circulă nici cu bicicleta sau pietonal).

4. am obţinut finanţare europeană nerambursabilă pentru creşterea eficienţei energetice a 11 blocuri.

5. Am acordat facilităţi fiscale agenţilor economici care au creat noi locuri de muncă sau au investit cel puţin 200. 000 de euro în municipiul Galaţi (senzaţional, numărul şomerilor creşte în rapoartele INS, exact când Stan aduce investitori la Galaţi şi excact când Parcul Industrial are zero investitori).

6. Am furnizat agent termic în semn de respect pentru gălăţenii bun platnici, chiar şi în condiţiile în care plata facturilor de către unii proprietari a fost de 40% (din ce? din suprafacturarea nesimţită impusă de Apaterm şi de agenţii de la firmele de repartitoare?).”

Cam astea sunt realizările anului 2014 în mandatul USL-ist al Primarului Marius Stan. Să vedeţi ce vise măreţe are Stan pentru 2015.

1. Să finalizeze cartierul de locuinţe sociale ce va avea 750 de apartamente.

2. Să înceapă lucrările la noul sediu al Primăriei Galaţi

3. Să finalizeze baia Publică.

4. Să reabiliteze/modernizeze: Orăşelul Copiilor Țiglina I, Talciocul, punct termic în Cartierul Dunărea, conducta de apă de pe str. Stadionului, Victor Vâlcovici şi Bdul Dunărea.

5. Să se facă la Spitalul Judeţean Pasarela „Time Gate”(ce scârbă ne este de limba română, până şi într-o banală pasarelă!)

6. Să finalizeze 20 de locuri de joacă în cartiere (Țiglina I, II, Micro 40 (senzaţional! aleile sunt praf, dar se face parc), în Micro 16 (aberant! fostul loc de joacă de pe str Macedonă este plin de garaje), Mazepa I (chiar va fi performanţă să găsească loc în acest cartier al îngrămădelii), Aurel Vlaicu, IC Frimu.

7. Se vor face investiţii grele în 2015, dar din credite. Unul de la BERD, altul de la BRD. Cică vor fi giugiuc străzile Mihai Bravu, Anghel Saligny, str Tecuci, str. George Coşbuc, Pictor Isser, Rizer, Incubatorului, Traian şi Aviatorilor. Se cer nişte întrebări. Nu sunt cam multe străzi? Dar banii de economii unde sunt? Să se fi dus la SF-ul cu Tunelul? Extragem din stenograma de goange marca Stan la TVG: „Am convins firme din Coreea şi Germania să facă studiul pe banii lor, am avut 10 mil euro (studiul geo şi proiectarea), bani mulţi, altfel venea Vasilică srl, am făcut dialog competitiv pe SF, câştigat de Pricewater Cooper House, care lua doar 40%, iar 60% doar dacă aduceau şi investitorul. Şi urcat pe ANRMAP, apare şi studiul pentru podul de la Brăila. De ce, pentru că Ponta a pus Master Planul care avea Podul, nu tunelul. Şi ăi cu terenul de pod atacă tunelul la instanţă. Deşi al nostru se făcea pe bani privaţi.”

8. Uraaa! vin 14 troleibuze noi , e drept cu bani de credit, dar mai contează returnarea când se aplică formula „după noi potopul?”.

9. Fulminant, vineee! şi sistemul de ticketing la transportul local. Cum adică, nu vor mai dubla microbuzele tramvaiele şi autobuzele, nu vor fenta mizerabil fiscul local evoluând fără nici un bilet? Incredibil şi neadevărat.

10. Derizoriu, se face parcul din Micro 19, cu un oarece număr de locuri de parcare, dar care are şi alei de intrat gipanele cu copii la şcoli, cu locuri de joacă printre maşini şi cu un spaţiu verde chinuit . Nu era de făcut o parcare subterană pe trei nivele şi spaţiul rămas să devină incintă publică de relaxare , cu mult spaţiu verde, cu fântână arteziană, cu piste pentru biciclete, cu locuri de joacă etc?

Silviu VASILACHE 10 - aprilie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...