logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021

Fraţii Petreuş, exponenţi ai agriculturii capitaliste de cumetrie, din judeţul Galaţi, prosperă pe zi ce trece, mai ceva ca şobolanii de pe siloz care sug cu conducta. Indivizii aceştia, fără mamă, fără tată, când e vorba de acumulare (profit), n-au scrupule, nu au ruşine, nu au morală creştină, singura pe care o recunosc şi o respectă cu sfinţenie este cea a banului pentru care ar fi în stare să o omoare şi pe mă-sa, sau să calce pe cadavre. Pe întinderea pe care au reuşit să pună mâna (după spusele unora peste 6000 de hectare) e jale mare pentru cei care au fost nevoiţi să arendeze, vagabonzii aceştia îi batjocoresc aruncându-le acolo, aşa, în scârbă, câţiva saci de grâu sau de ştiuleţi. Opozabil fiind întotdeauna – CONTRACTUL – semnat de voie şi mai mult de nevoie de amărâţii şi loviţii sorţii, arendatori, de cele mai multe ori bătrâni, oameni în vârstă, urmaşii urmaşilor ce acum sunt în oraş şi tot aşa. Pe de cealaltă parte arendaşii „STAN şi BRAN”, ce ţipă din toţi bojocii „nu ne mai faceţi hoţi” ca şi cum nu ar fi aşa dacă luăm în calcul bogăţiile imense, uriaşe, acumulate în câţiva ani de capitalism depravat şi schimonosit de democraţia originală din România. Subvenţii fără număr, faceţi un calcul înmulţind un hectar cu 170 euro sau subvenţia la motorină, sau subvenţia la…, dar profitul la produse? Dar cât este fiscalizat şi cât nu? Dar cât e în acte şi cât în realitate? Că aşa este în agricultura socialistă-capitalistă de hoţie. Dar de TVA returnabil aţi auzit? Şi, uite aşa, această gaşcă nouă de CIOCOI, de MOŞIERI, nu mai prididesc să-şi cheltuie banii prin cârciumi (petreceri săptămânale) prin concedii numai afară, SPA-uri, masaje şi „frecţii” de tot felul. Aceşti şobolani alimentaţi cu gozură pe bază de euroi, şmecheri de şmecheri, proprietari şi de cârciumi, iar mai nou de cea mai impozantă clădire din Republicuţă, o pun şi de o afacere nouă bazată pe viticultură cu cramele aferente şi bani via Uniunea Europeană. Dacă au studii de specialitate? Agronomie, horticultură, arhitectură, ceva? Aş! De unde, dragi cititori, în ziua de azi pentru a acumula averi uriaşe, pentru a deveni mogul, nu e nevoie decât de calitatea de a fi ŞMECHER. Uite aşa democraţia asta o noastră post-decembristă a creat monştri, exponenţi atipici, de teapa unora care numai modele sau just temei în profil nu pot avea.

Şi, nu putem încheia fără a vă aminti că toate acestea nu ar putea exista fără complicitatea celor din servicii, a celor din instituţiile statului, a celor care ar trebui să asaneze mocirla şi nu să o ridice la rang de dominare şi exemplu.

Ultima ispravă a şmecherilor de Covurlui este mutarea sediului la Bucureşti, aşa ca ăştia de la Galaţi, alde Onica, Ciorici şi mulţi alţii să rămână cu buza umflată, să nu-i mai deranjeze, să nu le mai sufle nimeni în ceafă. Acum, fraţii Petreuş râd şi-şi ridiculizează „controlorii”, cu aroganţă, cu sictir, cu greaţă, ca nişte indivizi „bazaţi”, băieţi de băieţi.

JAP 9 - ianuarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...