logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

Sigur, că „trafic” este un cuvânt cam tare, dar exprimă adevărul faţă de fenomenul care s-a extins peste pleaşca numită locuinţe ANL. Aici s-au căpătuit cu apartamente gagici, amante, neamuri cu multă dare de mână, printre care, cam 50%, se regăsesc şi cei care aveau dreptul legal la o astfel de locuinţă construită din fondul de stat şi unde, acolo unde nu au mai fost vândute locatarilor, chiriile sunt modice.
La această oră, în municipiul Galaţi sunt 924 de astfel de apartamente, din care au fost scoase la vânzare doar 325, şi sunt situate în Gara CFR şi Micro 13 B. Celelalte grupări de blocuri ANL sunt situate în Micro 17 şi în Cartierul „Siret”. Preţul de vânzare al acestor locuinţe este de la 328 euro metrul pătrat în sus. Aşa că un apartament cu o cameră, de 41 mp, poate costa între 13.000 şi 15.000 de euro, iar unul de 3 camere, de 87 mp, între 25.000 şi 32.000 de euro. Moacă, nu?
Mai ales că circa 50% dintre aceşti beneficiari-pleşcari şi-au închiriat apartamentele şi locuiesc la vilă, în condiţii ultra, ce mă-sa!
Oricum, interpelăm Primăria pe Legea 544/2001 pentru a ne comunica situaţia exactă a locatarilor acestor astfel de locuinţe, lucru care poate fi aflat de la şefii asociaţiilor de locatari, de la vecini sau în urma unor descinderi în echipe formate cu cei din Poliţia Locală.
În felul acesta se va face loc în aceste locuinţe sociale pentru familiile care chiar le merită, mai ales când îşi mai şi justifică statutul de locuitor al acestui municipiu.

(GECO) 6 - noiembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...