logoImpact EST nr. 880 - 31.07.2021

Lume, lume, Primarul Marius Stan, care care fix la început de mandat a adus Galaţiul în familia oraşelor – port la Dunăre, de la izvoare până la vărsare, scoţându-ne din izolarea în care ne-a înţepenit fostul cu trei mandate, dimpreună cu Consiliul Local Municipal vă invită la trei zile de festin cultural – artistic, pentru asta alocând de la buget suma de 180.000 de euro.

Citesc programul şi mi se pare a fi prima chestiune cu ştaif, căci la eveniment vor fi invitaţi speciali ambasadori ai ţărilor riverane Dunării, precum şi reprezentanţii autorităţilor locale ale oraşelor dunărene. Evenimentul se va consuma între 27 şi 29 iunie 2014 şi se doreşte a fi un festival anual, organizatorul contractat de Primărie şi CLM fiind firma Fun Time Production.

„Dunărea Noastră”, numele festivalului, vă va lăsa cu gurile căscate mai ales printr-un banner gigant, lung de 286 de metri, de zece mii de ori mai scurt decât Dunărea, şi lat de doi metri, el oferind informaţii despre ţinuturile parcurse de fluviu, de la izvoarele din Munţii Pădurea Neagră-Germania, până la vărsarea în Marea Neagră.

Tot bannerul va oferi informaţii cu caracter administrativ, geografic, istoric, turistic şi economic, ilustrate cu fotografii semnificative despre fiecare ţară şi oraş parcurse de Dunăre, poziţionarea Galaţiului în acest context fiind una aparte. Cele trei zile de Festival vor fi condimentate cu expoziţii de machete navale, machete ale unor clădiri emblematice pentru istoria Galaţilor, proiecte de arhitectură privind regândirea Falezei, fotografie şi vânzare de carte, fiecare ţară având amenajat propriul stand. Şi dacă tot avem norocul unei chestiuni private deştepte şi civilizate, la Viva Club se va desfăşura un turneu internaţional de tenis pentru amatori, cu participanţi din ţările străbătute de fluviu.

Tot în aceste zile va fi şi un concurs de fotografie pentru amatori şi două spectacole de artificii, pe 27 şi 29 iunie.

Cireaşa de pe tort va fi dată tot adolescenţilor şi tinerilor, care vor avea parte de concerte cu trupe şi solişti în vogă, toate la Elice şi începând cu ora 19,30. Pe 27 se vor produce DJ Vali Bărbulescu, Anda Adam, DJ Proiect şi 3Sud Est.

Pe 28 iunie intră în scenă DJ Liviu Hodor, CRBL, Vama şi Pyro Events Team Fireworks Desing România. În ultima zi de festival îi puteţi asculta-vedea pe Vasile Şeicaru, Compact, Voltaj, Pyro Musical Show (Pyro Vision-Austria), cele două echipe care susţin spectacolele de artificii fiind aşadar din România şi Austria.

Desigur, nu va lipsi o necesară recepţie VIP, pe un vas de agrement şi un centru de presă dotat ca în lumea civilizată.

Aşadar, vino lume şi te bucură şi află că-ţi trece Dunărea prin poartă şi felicită-l pe Primarul Stan că a re-adus Galaţiul în familia Dunării.

Redacţia Impact-est 27 - iunie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...