logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

Circulă aşa, prin târgul nostru, ca o adiere, cu parfum de flori de primăvară, un zvon în legătură cu achiziţionarea tramvaielor pentru Transurb de către Primăria Galaţi. Acum, gurile acestea rele, cu zvonistica lansată în Republicuţă, spun pe la colţuri şi în şoaptă că avea nevoie Transurbul de tramvaie… precum în zicerea cu „tichie de mărgăritar”.
Adică, un Transurb rupt în cur, plin de datorii, pe pierdere financiară, ce numai de tramvaie nu avea nevoie, când parcul auto cel majoritar şi important este făcut praf şi pulbere, încât ar trebui să fie interzis în a mai funcţiona. Dar, ferească Dumnezeu dacă va crăpa vreunul şi se va înfige în vreun stâlp, sau ar lua foc prăjindu-i pe cei din interior! Atunci să vezi, nenicule, cine va răspunde şi va ajunge sigur la mititica. Oamenii aceştia cu bârfa se tot întreabă de ce draku’ se cumpără tramvaie când calea de rulare (şinele), plus firele electrice sunt deja moarte, adică s-a depăşit de mult durata de viaţă, ele fiind deja din punct de vedere tehnic, practic, scoase din uz. Apropo, cine se ocupă de partea legală a acestor lucruri? Adică, cine dă aprobare să circule autobuzele-dricuri pe trasee? (Autoritatea Rutieră?!?), sau la instalaţiile electrice? (Inspecţia Muncii), cine?
Alo!, autorităţi, instituţii de STAT, spuneţi-ne şi nouă cine, ca să informăm onor opinia publică, sau Parchetul, sau Consiliul Local, sau cine va răspunde pentru o eventuală tragedie, că bagabonzii aceştia o ard pe principiul românesc „lasă că merge şi aşa”! Dar, să ne întoarcem la tramvaie şi să vă spunem că ecoul care ne-a ajuns la urechi, al bârfelor din târg, este că respectiva chestie a apărut peste noapte, ca ordin şi directivă din partea tovarăşului Nica. Am înţeles că europarlamentarul nostru şi şeful suprem pe viaţă al pe-se-de de Covurlui-Galaţi are „aranjamentul” în buzunar cu „cineva de afară”, că s-a promis, s-a aranjat, s-a comisionat pe para-ndărăt şi, gata ordinul dat lui Pucheanu. Are Primarul bani, sau nu, are nevoie sau nu de tramvaie, mai avem sau nu câţiva kilometri de traseu cu tramvaiul şi unde? Nu contează! Tu, Ionuţ Pucheanu, ia tramvaiele şi dă-te-n sufrageria maică-tii cu ele! Tare, nu?!? Când o să terminăm cu porcăriile acestea, nici draku’ nu ştie, că alde Curtea de Conturi, DNA, Poliţia Economică, DIICOT şi tot neamul lor dorm şi sug cu conducta pe siloz din banii poporului, făcându-se că muncesc.

V. Pantograf 20 - aprilie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...