logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

O ploaie de hotărâri de Consiliu Local pentru finanţarea de la bugetul public a construcţiei, reparaţiei şi renovării bisericilor nu putea fi urmată decât de un torent de hotărâri de şedinţă extraordinară, pentru alimentarea conturilor cluburilor sportive. 25 din 28 de hotărâri au hotărât ca toate cluburile sportive care au depus dosar de susţinere financiară să primească subvenţii cuprinse între câteva zeci de mii de lei şi milioane de lei.

Sportul gălăţean este superfinanţat de la bugetul local

Consiliul Local a aprobat relativ repede 25 de hotărâri de consiliu, prin care se finanţează de la bugetul local cluburi din majoritatea disciplinelor sportive, inclusiv a dansului sportiv. Singurele obiecţii au fost cele privind mărimea acestor subvenţii şi modul cum trebuie distribuite. Eugen Găvan a fost unul dintre consilierii care au cerut centralizarea banilor şi distribuţia lor prin Fundaţia Sportului Gălăţean, dar i s-a închis gura repede de către cei doi agenţi de şoc ai Primarului-Radu Cosca şi Marian Alexandru: proiectele au fost individualizate pe cluburi. S-au adus chiar acuze de favorizare a unor cluburi în defavoarea altora, dar s-a argumentat că banii din Fundaţia Sportului sunt destinaţi doar pentru întreţinerea bazelor sportive.

Condiţiile improprii de organizare a şedinţei -lipsa de documente şi a laptopurilor-au mărit suspiciunile privind valoarea subvenţiei, care nu a fost explicitată în titlul hotărârilor. A fost nevoie de oarece agitaţii ca să fie scoasă la iveală lista cu mărimea pachetelor de sifonare. De tot penibilul a fost un oarecare funcţionar Burtea, care părea căzut din lună şi nu putea nici măcar să citească un opis cu banii daţi cluburilor. Au fost acordate subvenţii de mărimi diferite. Cele mai mici subvenţii, de 5-15 000 de lei, au fost primite de cluburile de karate şi judo, iar cele mai mari -între 150 000 şi 1 milion de lei -de cluburile de rugby, de fotbal (Metalosport) şi de volei (Arcada).

Silviu VASILACHE 4 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...