logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

Sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, pe str. Roşiori, în spatele hotelului Faleza, a avut loc un grav accident de circulaţie. Unul dintre corespondenţii noştri aflat în zonă la acea oră, a ajuns la faţa locului după aproximativ zece minute de la producerea tragediei (o femeie şi-a pierdut viaţa), a aflat la cald „ce şi cum” de la cei care erau adunaţi la locul cu pricina. Sintetizate, lucrurile pot fi relatate cam aşa: „Am sunat la 112 şi a ajuns Salvarea în zece minute (o fi rău sau bine?!?), după încă zece minute a ajuns şi Poliţia (iar o fi rău sau bine?!?)

Se fac manevre de resuscitare, victima încă mai are puls, încep măsurătorile, fotografierile, se suflă în etilotest (zero alcool), se agită toată lumea care între timp a crescut numeric. Poliţistul întreaba dacă există vreun martor, se apropie o doamnă care spune că era împreună cu victima. Acelaşi poliţist întreabă dacă mai sunt şi alţi martori, moment în care toată lumea tace mâlc şi face un pas înapoi. Unii care încearcă să spună ceva sunt anihilaţi imediat de doi zdrahoni, băieţi tineri care pur şi simplu le pun pumnul în gură, vociferând ameninţător, aşa că nimeni nu mai îndrăzneşte. Mă strecor printre cei prezenţi şi aud: „Frate, avea viteză mare de tot, a luat-o pe capotă, s-a izbit de parbriz, pe care l-a făcut praf şi a aruncat femeia în sus până la 4-5 metri”. Alţii: „Femeia e de vină că doar nu a luat-o de pe trotuar, ci de pe carosabil”, „Nu s-a asigurat la traversare”, „Era lumină de la iluminatul stradal, că se vedea ca în palmă” şi tot aşa. Se răspândeşte un zvon: „Cel de la volan e doctor”.

Dragi cititori, ce vrem să vă spunem în afara celor de mai sus, a tragediei în sine, e un lucru pe care noi tot l-am mai spus şi de care din păcate nu se ţine cont. Oare câte vieţi mai trebuie curmate ca să mişte din loc indiferenţa autorităţilor?, a Primăriei, a Poliţiei!!! Pe aceeaşi stradă (care nu este arteră principală) au avut loc numeroase evenimente rutiere, acum câţiva ani un copil ieşit de la Şcoala nr. 28 a fost accidentat, tot în zona „G-urilor” o altă persoană a fost târâtă zeci şi zeci de metri, iar acum nenorocirea aceasta. De pe prelungirea Traian şi până la Complexul Ancora, există o singură trecere de pietoni, lucru inadmisibil, impunându-se musai una la intersecţia ce duce la Biserica Precista (o zonă extrem de circulată datorită Hotelului Faleza, a cafenelelor şi teraselor acesteia), cât şi mai sus, acolo unde a avut loc accidentul.

Cetăţenii au mai solicitat ca în zona de confluenţă a străzii Roşiori cu Prelungirea Brăilei să se instaleze în partea stângă a străzii Brăilei semnul de „interzisă oprirea” pentru a nu se mai parca şi obtura astfel vizibilitatea celor care doresc să facă la stânga sau la dreapta, acolo având loc frecvent accidente.

JAP 12 - martie - 2016

One Response so far.

  1. Teo spune:

    Nu e adevarat ca este doar o trecere…sunt doua, ambele in extremitatea curtii scolii 28!!!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...