logoImpact EST nr. 880 - 27.07.2021

Florin-Paslaru-9-54_Sunt vizate posturi în televiziune şi radio. Mai precis, în televiziune şi radio. Dacă acum doi ani erau doar vreo 45, acum au crescut cu peste 25%. Iată cum se revigorează piaţa muncii în Galaţi! La această concluzie ar putea ajunge cine studiază deciziile de acreditare a reprezentanţilor interni publicate de Biroul Electoral Judeţean Galaţi, în vederea alegerilor prezidenţiale de duminică.

O fi presă de partid? O fi şi salarizată?

Acest reviriment spectaculos al jurnalismului este susţinut de  „instituţia de mass-media TV Galaţi şi Radio 1”. Aceasta a depus în vederea acreditării la BEJ un tabel cu nu mai puţin de 65 de nume de persoane despre care presupunem că sunt reporteri şi cameramani. Presupunem, întrucât calitatea în care vor activa nu este menţionată. Însă, pe un tabel asemănător depus de TV Galaţi la referendumul din iulie 2012, acestea erau funcţiile stipulate pentru cei 45 de reprezentanţi înscrişi – din care pentru primii 15-17 băgăm mâna-n foc că (şi) din presă îşi câştigau existenţa.

Pe de altă parte, în actualul tabel, numele se potrivesc unui PFA legumicultor de roşii din Tecuci, unei fete supraponderale care vinde poşete postate pe Facebook, unei învăţătoare, unei administratore la Major Gala Media (!), unui administrator de firmă de comerţ cu alimente, băuturi şi tutun (Pit Shop SRL)… Foarte interesantă calificare la locul de muncă…

Că veni vorba de acreditările TV Galaţi de la referendum, vreo două-trei dintre numele menţionate atunci l-am regăsit şi acum. Unul dintre ele este Lăcătuş Alexandru, nume pe care, conform surselor oficiale dar şi de presă, îl poartă şi persoana de contact de la cabinetul de pe Domnească, dar şi şoferul televiziunii deputatului PSD Florin Costin Pâslaru, fost patron al TV Galaţi. Mai nou, fiul deputatului, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, deţine, dimpreună cu mama sa, Valerica Pâslaru, firma PAF Media. Care firmă, conform documentelor CNA, deţine licenţa pentru Radio 1, pe zona Galaţi, Tecuci şi Tg. Bujor, dar şi pentru TV Galaţi. Și asta în condiţiile în care figurează doar cu 0 (ZERO!) angajaţi. …Aviz celor care încă mai caută urma unor restanţe salariale pierdute pe drumul de la TV Galaţi SA la Happyfer SA via Prim Plan SRL şi Ora 7 SRL…

ITM va merge la TV?

Ne amintim cum, în martie acest an, Inspectoratul Teritorial de Muncă a nimerit un control fix în cele două zile în care un supermarket îşi făcea inventarul, la preluarea spaţiului de la un alt supermarket. Datorită vigilenţei şi promptitudinii inspectorilor (sic!), au fost descoperite „794 de persoane angajate temporar fără forme legale la un supermarket din Galaţi, a cărui conducere s-a ales cu plângere penală” întrucât „din punctul de vedere al legislaţiei în domeniu, ar fi trebuit să li se încheie, pentru cele două zile de activitate, contract individual de muncă”. Sau cel puţin aşa a declarat inspectorul-şef Ionel Petrea către AgerPres.

Ținem să-i atragem atenţia domnului inspector-şef că alegerile nu durează două zile, deci trebuie să trateze problema unui control cu maximum de celeritate! Mai ales că firmele de presă ale familiei Pâslaru sunt renumite pentru diferende cu salariaţii în privinţa remuneraţiilor cuvenite. Apropo, mai ştie cineva ce s-a-ntâmplat cu un dosar penal pentru stopaj la sursă a contribuţiilor şi impozitelor plătite de salariaţi? Poate ne răspund Parchetul, DNA-ul, DIICOT-ul, cine are o vagă idee să ne lumineze şi pe noi…

Acum serios, domnule Petrea: indiferent cum vor fi plătiţi „acreditaţii” TV Galaţi şi Radio 1, pe contracte individuale de muncă sau drepturi de autor, vrem să vedem dovada că măcar impozit 16% pentru două zile de muncă s-a vărsat la buget! Chiar dacă generosul domn Pâslaru nu se va bucura pentru asta, gândiţi-vă în schimb la cei care vă vor aprecia. În fond, cu mulţi dintre ei vă şi întâlniţi adesea, mult mai des decât cu domnul deputat! Și parcă n-ar fi frumos să vă bată obrazul şi reputaţia că nu v-aţi făcut datoria fix când a fost vorba de mass-media.

Mihai Angheluţă adică Made in Galati 14 - noiembrie - 2014

One Response so far.

  1. elena spune:

    Mai lasati-ne cu tiganu asta de paslaru chiar s-au terminat intelectualii in judetul Galati? Scriti de copiii OLIMPICI de profesorii acestora de orice altceva si nu mai pomeniti de acest INCULT paslaru !

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...